Vår sommarplanering började egentligen för ganska länge sedan, kontrollfreaks som vi nu en gång är. Men nu börjar det kännas som att alla bitar är på plats, vecka för vecka, under juni, juli och augusti.

Juni

Resesommaren rivstartar men en kortare resa till Polen. Weekend höll vi nästan på att skriva, men fredag-tisdag får väl inte kallas weekend-resa? Blir det weekbeginning då, eller?

Hur som haver, vi har fått tag på bra biljetter med Norwegian från Umeå till Krakow och tar med oss Gunillas 14-åriga dotter på resan. Vi ska uppleva Krakow, se Auschwitz och även vandra i polska Karpaterna i den lilla alp-staden Zakopane.

Karpaterna

1,5 vecka senare åker vi ner till Gävle och Stockholm. Dels för reseblogg-eventet Travel & Lifestyle Nordic Summer Party på Sheraton i Stockholm och dels för att hälsa på Gunillas föräldrar i Gävle.

Hemma igen i Umeå i hela 4 dagar innan vi sätter oss på tåget söderut igen för ytterligare en familjeresa. Vi flyger med Lufthansa till Venedig och tillbringar en vecka vid Gardasjön och i Venedig.

Juli

Juli blir en riktigt jobbmånad för oss i år. Ska man kunna åka iväg på en massa spännande resor under året, kan man dessvärre inte också ha en lång sammanhängande juli-semester också. Åtminstone kan inte vi det.

Vecka 27, 28 och 30 jobbar vi därför. Vecka 29 blir den en veckolång tripp till Albanien, där vi både ska vandra i de albanska alperna och bada i Medelhavet vid orten Dhermi.

Augusti

Första veckan i augusti tillbringar vi i sommarstugan i Järnäsklubb, så då hoppas vi på riktigt bra högsommarväder i Norrland.

Sedan har vi bokat en stuga i Saxnäs i de västerbottniska fjällen ett par dagar och ger oss ut på några dagsvandringar med tonåringarna.

I mitten av augusti åker vi ner till Gunillas syster i Västergötland. Tonåringarna vill träffa sina kusiner och umgås med alla djur på gården, hästar, får, höns, kor, hundar och katter.
Vi smider planer på en liten avstickare till Göta Kanal också. En svensk sevärdhet som vi ännu inte upplevt.

Vilka är dina sommarplaner?

Välkommen att gilla 4000mil.se på Facebook för fler resetips och reseberättelser.

 

22 Comments

 1. Jag ska också jobba i sommar samt klämma in lite längre weekends. Gillar att vara hemma under sommaren. Bra tips med Polska alperna. Auschwiz är högt på min resa lista så hoppas få till en resa dit i närtid.

 2. Låter som en helt fantastisk sommar! Vi har bara 1v Mallis inbokat och sen ett brölllop i Västerås och 2,5 v på svenska västkusten. Men det blir säkert något mer. Ha en fin dag / lina

 3. Härliga resplaner! Jag ser fram emot er Polenrapport. Ska dit i slutet av maj (dock inte för vandring). Det blir Gdansk och två till städer vid norra kusten. Polsk vandring får det däremot bli nästa gång, så jag håller utkik här efter bra tips!

  • gunilla yourstone

   Ja, vad kul! Det blir första gången för oss i Polen. Kan tänka mig att vi gärna återkommer vid tillfälle till tex Gdansk.

 4. Jaaaa, en tur på Göta kanal måste ni göra. Så härligt! Här kan ni läsa om vår härliga tur ifall ni vill http://gottforsjalen.se/2014/07/en-harlig-dag-pa-gota-kanal/

  Mina resplaner för sommaren är ganska sparsmakade i år. Ska i alla fall hyra en stuga en vecka runt midsommar har jag bestämt. Även för mig blir det jobb i juli. Försöker att samla pluspoäng hos mina kollegor nu när jag ändå är singel 😉 Sen planerar jag för ett par härliga resor i höst istället!

  Ha en fortsatt skön söndag!

  Kram Lena

  • gunilla yourstone

   Ja det känns verkligen som att Göta kanal fattas oss liksom! Vi får se om det blir Motala-trakten, eller på västra sidan om Vättern som egentligen blir närmare till.
   Kul att läsa om dina upplevelser och se bilder.

 5. Ann Beutler

  Hoppas ni får en fin sommar..intensiv javiss, såsom livet. Våra planer har reviderats lite..hinner inte med Cornwall 10 dagar, ist blir det vandring i Söderåsens NP i Skåne. Sth i juni med barnbarn. Fö ligger planerna fast. Ska bli kul att läsa om er vandring

  • gunilla yourstone

   Det är så roligt att planera för en aktiv sommar. Men man hinner kanske inte alltid med allt man vill.

 6. Vilka trevliga sommarplaner ni har. Själva har vi inte kommit alls så långt med planeringen. Förutom att vi också ska till Venedig några dagar i slutet av juni så är inget bokat än så det börjar bli hög tid att göra något åt det 🙂

 7. Vad många spännande och härliga resplaner! ”Ner till Gävle” låter också exotiskt för en exilskåning som flyttat ”upp till Stockholm” 🙂 Och jo, vi har en del planer. Amsterdam, Polen och Tjeckien bland annat.

  • gunilla yourstone

   Jo men huvva, Gävle är ju inte ens havvägs upp genom Sverige! 🙂
   Polen verkar lite inne i år, liksom övriga Östeuropa.

 8. Vilka spännande resplaner, ser fram emot att se bilder från alla resmål! Och Järnäsklubb!!! Vi har sommarstuga i Krikeviken, så verkligen bara ett stenkast från järnäs klubb. 🙂

  Jag ska nog inte göra alltför mycket denna sommaren. Var ev planer på fältarbete i Puerto Rico, men nu kanske det får bli fältarbete i Yellowstone istället. Annars blir det iallafall garanterat Montana i Augusti, och det ska bli kul 🙂

  • gunilla yourstone

   Ah vad kul, det är ju jättenära!
   Det lät ju som rätt avancerade planer ändå, tycker jag.

 9. Även här blir det jobb i juli och de brukar jag inte köra vanligtvis. Tänker väl att det lär gå att spela golf på kvällarna. Det där med långa ljusa sommarnätter i Östersund kanske jag för en gångs skull ska nyttja ordentligt?

  Augusti-semester därmed och då blir det Balkan (som så många andra), plus Svalbard över midsommar då. Sedan sitter jag här och funderar på vart i Asien jag ska åka i höst. I-landsproblemen hopar sig.

  • gunilla yourstone

   Precis, när man jobbar på sommaren kan man utnyttja kvällarna och så käns det nästan som att man varit ledig ändå.
   Trevlig med Balkan ändå, även om alla andra gör samma sak.
   Om det är storstad du är ute efter (?) i Asien, så rekommenderar jag Hong Kong före allt annat.

 10. Marina

  Vilka härliga planer – inte mycket dödtid där inte 😉 Vi har inte bokat något alls än, det blir troligen ett par veckor i Bulgarien och det kan bli någon tur till Cannes. För övrigt ska vi nog hålla oss på hemmaplan för att försöka få ordning på våra boenden. Sedan har vi ju en container från Singapore som ska tas om hand när den kommer någon gång i juni… Sedan får vi se vad som händer i höst och vinter 🙂
  Vilken ljuvlig vy från stugan!!

  • gunilla yourstone

   Nä… juni blev lite pressat faktiskt, men det är bara att hänga i. Oj container från Singapore lät som en ganska stor mängd grejer. När jag bott i USA hade jag en flyttkartong som kom efter. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *