En bra sak att unna sig i Riga, och för den delen hela Baltikum, är att gå på Spa. Man kan med fördel lägga till en extradag på resan och boka in sig på dagspa. Vi vågar nog faktiskt säga att ESPA Spa, som tillhör hotellet Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel, dvs skrapan 400 meter öster om Old Town, är det bästa valet i Riga.

Spa i Riga - ESPA på Radisson Blu Latvija
Plan 1

ESPA består av två spa-avdelningar. Längst ner på våning 1, finns vanlig pool, bubbelpool och flera olika bastur. Här är det lite mer folk, eftersom denna del ingår utan kostnad för hotellets gäster. Sedan finns, på våning 6, ytterligare en spa-del med utomhus-bubbelpool och ett antal mindre ”personliga” bastur med plats för bara några få personer. Här finns också avslappningsytor dör man kan ligga och bara ”idissla”. Sedan finns en separat behandlingsdel med mängder av olika kropps- och ansiktsbehandlingar att välja mellan.

Spa i Riga - ESPA på Radisson Blu Latvija
Behandlingsrummet

Vi går hit på söndagen, dvs på min födelsedag. Christofer vill inte ha någon behandling, utan betalar bara in sig på spa´t. Man man välja mellan att bara betala in sig på 1:an eller även lägga till 6:an. Han tar båda eftersom Alvas och min behandling ger oss tillträde till båda.

Spa i Riga - ESPA på Radisson Blu Latvija
Snygga duschar!
Spa i Riga - ESPA på Radisson Blu Latvija
Utomhusbubbelpoolen

Alva tar en ansiktsbehandling och jag tar en ryggmassage. Båda ungefär 55 minuter. Vi har inte bokat något innan, utan det visar sig finnas tider även om man dyker upp på ett spontanbesök.

Vi är supernöjda med våra behandlingar, jag hade nog ärligt talat kunnat boka in flera olika på raken, men det fick väl räcka så här den här gången då.

Spadelen uppe på 6:an är jättefin och nästan tom på folk. Nere på 1:an är det mer folk, men på intet sätt hysteriskt. Vi provar förstås båda.

Spa i Riga - ESPA på Radisson Blu Latvija

Nu har vi en person i sällskapet som inte är intresserad av spa, så vi skyndar väl på det hela lite för att han inte ska bli ensam hela dagen i lägenheten, men annars hade jag nog gärna stannat här precis hela dagen.

Besök för för oss tre och två behandlingar a 55 minuter kostade 240 Euro, så mycket billigare än i Sverige är väl inte det. Men vi är hur som haver nöjda.

Spa i Riga - ESPA på Radisson Blu Latvija
Relaxavdelningen

Läs alla våra inlägg från Riga här.

Välkommen att gilla 4000mil på Facebook för fler glassiga reseupplevelser.

Tags

4 Comments

  1. Visst var det ett fantastisk SPA. Jag älskade det SPAt mkt! Så bra! Ni ser ut och haft det toppen! Kramar

  2. Igenkänning på detta! Där var trevligt! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *