Inlägget är ett samarbete med Lionalpin.se

De som känner oss vet att vi ogärna återvänder till platser. Been there, done that, bought the t-shirt liksom. Men det finns platser som dröjer sig kvar och som man inte får nog av.
Alperna till exempel. Första bekantskapen bestod i en tågresa rakt igenom Schweiz sommaren 1992, på väg hem ifrån tågluffen. Det blev många timmar med näsan tryckt mot fönsterrutan…

lion alpin

Sedan har det blivit ett antal återbesök. Till franska, italienska och österrikiska alperna. En fantastisk vandringsvecka i Bad Gastein i Österrike, skidåkning i Val Thorens, La Plagne i Frankrike och i Bormio i Italien.

Vi gillar ju i och för sig skidåkning i svenska fjällen också. Enkelt att bara packa bilen och åka. Några timmar senare är man på plats. Men alperna är ju helt klart en annan dimension. Att aldrig behöva åka samma pist två gånger på en hel vecka. Om man inte vill förstås! Riktigt långa backar. Att vara först ut för dagen i pist efter pist. Men också att inse att man befinner sig i en helt annat del av liftsystem och på ett helt annat berg än där man bor och startade i morse. Då gäller det att ta sig tillbaka snabbt innan liftarna stänger!

lionalpin

Alperna är mer njutning än svenska fjällen. Köldrekord och förfrusna tår byts mot uteterrasser och sol. Mackor i plastpåsar och svartgrillade hotdogs mot bratwürst med spätzle och en skummande lokalbryggd öl. Mer gemüt helt enkelt.

lionalpin

Drömmar finns om ytterligare alpresor. Vi vill ta en sommarvecka och vandra och vi vill ta med tonåringarna på en skidresa. En vårvintervecka i mars med sol och takdropp, t.ex. till mysiga Saalbach i Österrike, där backarna går ända ner på torget. Det rycker i vandringskängorna och kliar i dalskidan. Ju mer man läser på desto mer sugen blir man!

Här hittar du information om skidresor med Lionalpin till Saalbach.

lionalpin

Alla bilder creative commons av Leo Setä, Sam Dredge och Jules Joseph

6 Comments

  1. Åh vilka härliga bilder och så bra beskivet! Älskar också alperna och för oss har Livigno i Italien blivit en favorit som vi återvänt till flera gånger för skidåkning och fantastisk mat 🙂

  2. Arrug Slahmag

    Det finns inget intelligent liv i Österrike.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *