TikTok har blivit en av de mest populära plattformarna för personer som vill dela med sig av coola videoklipp, generella livs-tricks, ny musik och resetips. Många upptäcker idag nya platser de vill besöka och saker de vill se runt om i världen, tack vare TikTok och användarna på plattformen.

Har du egna restips som du vill dela med dig av? Du kan också skapa en närvaro på TikTok och dela med dig av de platser i Sverige som du tycker att alla borde besöka. Är du helt ny på TikTok och inte får särskilt många visningar på dina klipp? Köp likes på TikTok för att snabbare hamna på “For you”-sidan så att andra användare kan hitta och se dina videoklipp med restips.

Topp 10 platser och sevärdheter i Sverige

Här kan du se de topp 10 platserna eller sevärdheterna i Sverige som du och alla andra som besöker Sverige borde besöka. Många av dessa platser har blivit mer populära tack vare sociala medier som TikTok, Instagram och Facebook.

Besök Stockholm för kultur och god mat

Sveriges huvudstad är inte bara en transporthubb där du hittar flygplats, båtterminal och tågstation. I Stockholm finns det gott om sevärdheter och staden är full av kultur och en rik historia som väntar på att utforskas. Från de vackra kullerstensgatorna i Gamla Stan till de charmiga kvarteren på söder och de många, högkvalitativa restaurangerna, har Stockholm något att erbjuda för alla sorters turister.

Se norrsken i Abisko nationalpark i Norrbotten

I nordvästra Norrbotten, en bit från den Norska gränsen, kan du hitta Abisko nationalpark.
Parken är otroligt populär bland personer som vill uppleva Norrlands naturrika områden. Här finns sjöar, vattenfall och mysiga vandringsleder. Parken är dessutom en av de bästa platserna i världen för att se norrsken.

Bo unikt på Icehotel i Jukkasjärvi

Som namnet antyder är Icehotel ett hotell som till stor del består av is. Både gästrummen och de allmänna utrymmena har konstruerats av is vilket ger hotellet en alldeles unik design och är definitivt värt ett besök. Icehotel har även många olika is-skulpturer och andra konstverk att beundra och många tillfällen att spela in din nästa TikTok video.

Fiske och båtliv i Sveriges största sjö

Vänern är vår största sjö och längs med kusten finns mängder av platser som är värda att besöka och otaliga aktiviteter som man kan delta i som turist. Om du vill spendera en heldag på sjön med fiske eller andra vattensporter, är Vänern och de många fina städerna runt sjön, en plats du bör lägga tid på att besöka. Många TikTok videor från sjön visar den vackra
naturen och det är riktigt vackert här när solen sakta åker ner bakom trädtopparna.

Upplev medeltida kultur i Visby

Gotland är en ö som har flera vackra platser som har återspeglats i mängder av TikTok-videor, men i Visby hittar vi en stad som både ser bra ut på video och som har massor att erbjuda sina besökare. Som grund till staden hittar vi en välbevarad medeltida stad som utvecklats och moderniserats med tiden, men där man kan se tydliga tecken på stadens historia. Från kullerstensgator till en medeltida stadsmur och ett kulturhistoriskt museum.

Få ditt livs åktur på Liseberg i Göteborg

Liseberg är en av de största nöjesparkerna i Norden och har varit kuliss åt många virala TikTok-klipp. Förutom de många spännande attraktionerna man kan åka erbjuder Liseberg även en charmig miljö och atmosfär där hela familjen kan trivas. Besöker man Liseberg är det självklart även bra att passa på att utforska resten av Göteborg.

Fjällvandring och bergsklättring på Kebnekaise

På Sveriges högsta berg kan adrenalin älskare hitta gott om aktiviteter att ta del av. Men berget erbjuder även många vackra vyer och är omringad av fina vandringsleder där man kan uppleva naturen och det är enkelt att se varför TikTokare gärna filmar videoklipp vid berget eller varför klipp från Kebnekaise ofta är populära på Twitter och andra sociala medier.

Upptäck Dalarna med start i Borlänge

Dalarna är ett av våra större landskap med massor av kultur och historia från Ludvika upp till Idre. Ta en biltur genom landskapet och hitta fantastisk shopping i Borlänge, besök sommarland i Leksand och se en spännande hockeymatch i Mora. Åk vidare norrut för att uppleva Älvdalen där de pratar ett språk som är helt unikt för området.

Öland, den “andra” ön

Öland är en populär destination för många svenska turister som vill uppleva kultur, historia och natur. Här hittar du välkända sevärdheter som Borgholms slott och Solliden slott, som både har spelat en roll i Sveriges historia.

Upplev Sveriges sydligaste delar i Skåne

Skåne är kanske allra mest känt för sin lokala dialekt, men landskapet har även mängder av naturrika områden, vackra stränder, vingårdar och Sveriges tredje största stad Malmö. Här finns även flera välbevarade slott och gamla herrgårdar som är fyllda av historiska upplevelser.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *