Här har vi samlat lite tips om hur själva flygresan han bli lite smidigare och behagligare för dig och dina medpassagerare.

Välja plats 1
Om man har ett anslutningsflyg, ett möte i anslutning till ankomst eller på annat sätt bråttom då man landar, bokar man ett säte långt fram i planet, så att man snabbt kan komma av.
Om man däremot har semester, är avslappnad och inga tider och plikter som kallar, bokar man en plats i den bakre delen av planet, så att andra med mer tidsnöd kan komma av först. Så brukar vi tänka.
Och tänkt om alla gjorde så, vad enkelt livet skulle vara då?

Välja plats 2
Om planet inte blir fullbelagt, kommer förmodligen den bakre delen att vara ganska tom. Om man då är listig nog att boka en plats ganska långt bak, kan det, med lite tur hända att man kan sträcka ut sig över flera säten och sova riktigt bra…
Har hänt oss några gånger och är alltid lika skönt. Bara ett litet tips…

Kliva på planet
Kan tyckas basic, men du behöver faktiskt inte trängas. Du har ju redan fått en sittplats, visst?
Vi säger väl bara så här; om du sitter på någon av de främsta raderna, gå då inte på först. Om du ändå, av grumliga anledningar går på först, blockera då inte mittgången, utan hoppa kvickt och smidigt in på din plats och lämna mittgången fri. Det finns gott om tid att stuva in ditt handbagage vid ett senare tillfälle när inte 300 personer behöver stå bakom och vänta på dig.

2 Comments

  1. Bra tips! När jag flög till Australien fick jag precis som du skriver en hel rad för mig själv då jag hade bokat en plats långt bak och planet inte var fullt, perfekt att kunna sträcka ut sig under långflygningen! Väldigt smart tänkt med att välja rad efter hur snabbt man behöver komma av planet, det tipset tar jag med mig!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *