Ett självcentrerat och navelskådande inlägg idag, men vad skriver en resebloggare egentligen om i dessa icke-resetider?
Ja, ärligt talat och när vi nu pratar om saken, så fattas faktiskt inte inläggsidéerna. Konstigt nog efter mycken och lång resefasta. Förutom att alla Sverige-upplevelser från sommaren inte har nått ut som inlägg ännu, finns massor av gammal skåpmat att ösa ur.

Men kommer det att läsas? Funderar man ju på. Jag skulle kunna skriva om Nemrut Dagi i Turkiet, om Pantanal i Brasilien, om Bagan i Burma. Om någon vill läsa liksom?

Men så länge och medan jag funderar på det, kan vi väl djupdyka lite i temat ”lär känna resebloggaren”? För vad jobbar jag egentligen med när jag inte skriver på bloggen och vad har jag jobbat med förut i mitt liv?

Utbildning

Jag är civilingenjör, som jag eventuellt nämnt någon enstaka gång förut, från utbildningen Industriell ekonomi på Linköpings tekniska högskola, inriktning Maskinteknik och Logistik. 4:e året läste jag i Karlsruhe, Tyskland där jag alltså bodde ett år 1993-94.

Sektionschef på Transportstyrelsen

Sedan drygt 2 år tillbaka är jag chef på Transportstyrelsen här i Umeå för en sektion som jobbar med tillsyn av yrkestrafiken på väg.

Andra chefsjobb

Sedan jag flyttade till Umeå för 17 år sedan har jag jobbat som chef. Mitt första jobb var som distributionschef på den lokala tidningen Västerbottens-Kuriren. En tjänst som ganska snart övergick till att vara regionchef i Svensk Morgondistribution, ett då, nybildad bolag där ett gäng norrlandstidningar gick samman och startade ett gemensamt distributionsbolag. Sammanlagt 8 år var jag i tidningsbranschen.

Sedan jobbade jag 4 år för Umeå kommun som enhetschef över Kompetenscentrum för digital lärande och hade också titeln IT-strateg. Följt av ett kortare inhopp på Arbetsförmedlingen som sektionschef, innan jag ganska snabbt bytte till Transportstyrelsen.

Jag har alltid jobbat med förändring och utveckling på mina chefsjobb. Att skruva i saker, göra dem bättre och effektivare och skapa större nytta är väl ett genomgående tema. Jag trivs med förändring helt enkelt. Och att bidra till att människor växer och utvecklas och får göra det de passar bäst för och trivs med bäst.

IT-konsult

Innan Umeå bodde jag i Stockholm 8 år och arbetade under denna tid som IT-konsult. Cambridge Technology Partners var min första arbetsgivare och där startade jag med ett par månader på huvudkontoret i Boston. Jag har även varit på Tieto Enator och Teleca AU-System, innan jag flyttade upp till Umeå.

Andra konstiga jobb från förr i tiden?

Nja, här måste jag nog göra er besvikna. Vet att många har udda karriärer och knasiga jobb bakåt i sitt CV. Men jag började plugga på Tekniska högskolan direkt efter gymnasiet och har heller inte haft några sabbatsår då jag åkt jorden runt och jobbat på barer, klippt får eller varit nanny.

Före IT-konsulttiden finns det bara sommarjobb och helg- och kvällsjobb i CV´t.

Jag debuterade på arbetsmarknaden i 15-årsåldern som extra städare på mammas jobb, familjerådgivningen i Gävle och Sandviken. Sommarjobbade första gången sommaren efter 9:an i serveringen på Furuviksparken. Vi serverade pannbiff med löksky och kokt potatis som dagens hela sommaren. Under gymnasiet var det mest jobb inom hemtjänsten, både lov och kvällar och helger. Sedan under högskoletiden behövdes praktik för examen och den gjorde jag under somrarna på Ericssons fabrik i Gävle. Vi tillverkade transreivers till basstationer för mobiltelefoni.

Så det var väl det hela, helt enkelt.

11 Comments

 1. Marianne

  Kul att läsa !

  • Gunilla Yourstone

   Ja men jag tänker att man kanske undrar om man läser bloggen ofta. 🙂

 2. Läser bloggen i stort sett dagligen. Bra inlägg och blandningen av ämnen.

 3. Ann-Kristin Lydig

  Ser att du varit på Kompetenscentrum, jag har arbete på Viva Arbetsmarknad, efter stroken.

  • Gunilla Yourstone

   Ja det var ju på skolkontoret. På AF-tiden jobbade jag mycket ihop med Viva.

 4. Ser att du läste I samtidigt med min man här i Linköping. Bra linje nu läser sonen den. Tack för en bra blogg. Jag är bara uppe i 37 länder så ligger lite efter. Men saknar så att resa nu. Hjärtat säger en sak men förnuftet ett annat. Ha en fin dag.

  • Gunilla Yourstone

   Ja visst är Industriell en bra utbildning! Lite av varje liksom.
   Kul att du gillar bloggen, 37 länder är inte så tokigt jobbat det heller. 🙂

 5. Mikael

  Hej! Ni har en fantastisk blogg! Ni blandar så bra mellan resandet och personliga delen som gör att jag alltid hittar tillbaks hit dagligen genom dom senaste åren👏👏👏

 6. Gunilla Yourstone

  Det är väl en bra sammanfattning av läget. Men ditt andra alias var ju roligare. Och kanske mer korrekt?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *