Två stycken sjyssta välsittande bikinis ska man ha. Det ingår väl ändå i basgarderoben? ”Basgarderob” eller ”basplagg” är en universell beteckning på det man alltid har rätt att shoppa. Utan att fundera på pris och sånna triviala saker.

Dessvärre har det hänt saker med min kropp. Den rör sig obönhörligt mot 50. Det som förut var funkis, är plötsligt inte det längre. Det behövs mer stöd, mer tyg och mer skrädderi helt enkelt. Redan inför Filippinerna insåg jag vartåt det barkade. En nödlösning blev en udda överdel. Så att jag hade en och en halv uppsättning inför resan.

Inför den här resan har jag varit beredd. Jag åker inte till Maldiverna utan mina kompletta två bikini-uppsättningar! Så det så. Men det är fel säsong. Min pålitliga bikinileverantör sedan 16 år tillbaka, Ingrids, här i Umeå har visserligen försäkrat mig om att det kommer att komma in bikinis. Närmare sportlovet. Jag har avvaktat. Men en vecka innan är det bara att inser faktum. Nej inget som passar mig har kommit in. Alls.

Kan man webbshoppa en bikini? Egentligen inte. Men man kan chansa i alla fall. Någon gång ska vara det första för allt. Mitt under brinnande Mello hittar jag min bikini på Esprit. En turkos med alla mina önskade attribut. Med Expressleverans för 80 kronor kan sagda bikini anlända hos mig onsdagen den 26 februari. Perfekt. Jag klickar hem min bikini. Och min expressleverans.

Onsdagen kommer. Hemma från jobbet strax efter 5. En avi ligger i brevlådan. Min bikini har kommit. Men till DHL´s utlämningsställe vid Umeå flygplats! Och ett utlämningsställe som dessutom stänger 17:00 idag. Och i morgon åker vi ju. Med tåget.

Det tar ett tag innan det sjunker in. Pappersavin jag håller i min hand har ju kommit till min brevlåda på något sätt. Endast marginellt mindre och lättare än en liten, liten bikini, har någon transporterat denna avi hem till mig och min brevlåda. Och samtidigt lämnat kvar min bikini där ute vid flyget på ett avlägset utlämningsställe långt från ära och redlighet. Som dessutom har stängt när alla andra är lediga.

Men det finns en underklädsbutik till i Umeå. Kommer jag på nu. Helens Under på Rådhusesplanaden. Och här finns en nyinkommen bikini. Sobert kakigrön, med vit och marinblå rand högst upp. Sitter perfekt. Så perfekt det nu kan bli på en 48-årig kropp.

– Jag tar den, säger jag. Blinkar inte ens när jag blippar kortet för 1499 kr. Det är ju ett basplagg vi pratar om här.

Här är den ju. I sin rätta miljö.

17 Comments

 1. Annalena

  Ha ha, underbart! Klart man ska ha en snygg bikini om man åker till paradiset. Det är nog det enda du kommer. ha på dej 🙂
  Transport o leveranser har mycket att jobba på. Tänk vilken miljöbesparingar att minska på dem. De som åker ut, lägger en lapp i lådan och säger, vi var här, du var inte hemma, och tar med paketet som man sen ska ta bilen för att hämta….ser fram mot att läsa om ett drömresemål sen. Trevlig resa!

  • Gunilla Yourstone

   Jag har ju själv jobbar i ganska många år i och i närheten av transportbranschen och har rätt många tankar om det. 🙂
   Tack, nu åker vi om några timmar!

 2. Bikikn. Ja, ett basplagg men ack så svårt att hitta en som har allt det man önskar av plagget. Några gånger när jag har varit i Sverige (där ni har fantastiska extrapriser ibland) har jag shoppat några snygga, billiga bikinis av bra kvalitet. De ligger nu i underklädeslådan och väntar på att de som ska passa min kropp. Allt medan jag trivs toppenbra med min hela baddräkt – som dessutom var mycket billig – från Lidl som passade perfekt trots att man inte får prova kläder där.

  • Gunilla Yourstone

   Ja binikisarna som väntar på kroppen lär får vänta ett tag i den ålder man är nu. 🙂 🙂 🙂 Men ångrade häromdagen att jag slängt en gammal minimal bikini. Alva hade ju kunnat låna?

 3. Inte kul… men, när det sitter perfekt är det värt pengarna! Tänk vad många resor den kommer att få👙👙👙
  Jag är ledsen eftersom mina bikinis från Rusta är inne på sista resan nu.

  • Gunilla Yourstone

   Ja jag brukar säga att det gör ju bara ont just precis när pengarna liksom skiljs från kroppen. 🙂
   Och har jag den i många resor och år så blir den Ju billig i längden.

 4. Marianne

  Trevlig resa !
  Ser fram emot att läsa om Maldiverna !

 5. På Maldiverna nu. Som ett akvarium, precis snorklat med 1 sköldpadda och 2 hajar. Och ja, 1 nyinköpt bikini i packningen och 1 baddräkt. Helt plötsligt bara var jag tvungen att ha en baddräkt, undrar om det är någon 50+ kris, aldrig ens funderat på baddräkt förrut. Men jag kom på att det nog kan vara bekvämt när vi ska dyka. Alltid dykt i bikini förrut och tyckt det varit ok men nu blir det tydligen baddräkt. Fantastiskt är det här iallafall.

  • Gunilla Yourstone

   Åh vad underbart! Snart är vi där!
   Baddräkt kanske är nästa steg ja? 🙂

   • Hoppas ni klarar feberscanningen. Själv tog jag 2 Alvedon på flyget innan landning för säkerhets skull. Har varit lite förkyld och ville inte riskera att ev. ha feber. Själv är jag helt övertygad att det inte är Corona men vet inte om de trott på mig eller satt mig i karantän innan prover visat vad det var. Men nu klarade vi oss både när vi anlände i Male och när vi sen skulle vidare med inrikesflyget till de södra atollerna. Ha det fantastiskt ni också.

    • Gunilla Yourstone

     Ja vi klarade oss. Var lite nojig innan och hade faktiskt febernedsättande med. Men väl på plats kändes det lugnt. Värre då med passkontrollen, tog ju över en timme!

     • 5-10 minuter så var vi igenom, men vi var enda planet när vi landade runt 07, så ibland har man tur. Väskorna kom nästan på en gång också.

 6. Kul läsning! O ha det så härligt i Maldiverna! Känner igen den där baddräktspaniken på icke-säsong. Skulle i mars-14 på 50-årskalas till väninna i Bangkok, med poolparty-lunch dagen efter.. behövde ny 2-delad baddräkt med byxor som inte är bikini-minimala.. kollade runt lite men hittade ingenting, sista anhalt Allum shoppingcenter i Partille.. ok i värsta fall fick det bli en sak på Evanette som inte ens var snygg, bara dyr..sista affär med uppgivet hopp var Åhléns…o där fanns den ju, snyggare än jag föreställt mig, och med tillhörande sarong o till bra pris….döm om min besvikelse när sen ingen badade på poolpartyt…joo tillslut så var vi 3 tjejer som badade iallafall :-). Härliga Bangkok får nog få sig ett återbesök så småningom.

  • Gunilla Yourstone

   Det är alltid så jobbigt när man bara måste köpa något. Så lätt att det blir fel då också. Tur att du hittade. Och till slut fick bada! 🙂

 7. Anette Nilsson

  Läser och skrattar och känner igen mig på pricken. Finns inget värre än att handla bikini och just betalandet efteråt när man liksom inte ens bemödar sig att se på prislappen. Man går liksom bara ut nöjd o glad ur butiken o har bara en liiiiten känsla av att det som vanligt blev galet dyrt.
  Men bra att veta…. Det blir inte lättare med åren😝. (Säger en på sitt 64:de år)

  • Gunilla Yourstone

   Håller med, det sparkar ingen roll vad de där små tygbitarna kostar. Den som sitter bra tar man. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *