5 dagar tillbringade vi på Guadeloupe, sedan var det dags att kliva på färjan och åka vidare mot Dominica där vi befinner oss nu.

2 nätter bodde vi i huvudstaden Point-a-Pitre, i en privatägd lägenhet som vi hyrde via Booking.com. Och 3 nätter på Langley Resort Fort Royal på nordvästa sidan av Basse-Terre.

Frukost på balkongen i Pointe-a-Pitre

De två första dagarna åkte vi runt på östra sidan av Guadeloupe, Grand-Terre. Besökte den östligaste udden och provade flera av de världsberömda kritvita sandstränderna som ibland förekommer på listor över världens bästa stränder. Åt baguette- och brie-frukostar på vår balkong.

Åt god kreolsk och afrikanskinspirerad mat. Den där gången när vi blev inkastade på en restaurang i Le Moule och fick en alldeles fantastisk anrättning serverad helt utan egen inblandning, det måste vi ju bara återkomma till i ett eget inlägg!

Här var det

Och så hamnade vi ju på karneval helt oväntat. Som vi skrev om i torsdags. Karnevalen är helt klart en av de största, bästa upplevelserna på resan hittills. Sånt galet tryck!

Sedan på Basse-Terre slog vi på stort och bokade in oss på resort vid havet. Underbart läge och fina beachfront-bungalows… men när vi bokade (och såg priset) hade vi nog tänkt oss lite mer lyxresort och lite mindre chartervibbar?

”Internationell” middagsbuffé och en staff bestående av svenska ungdomar. Galet i vår värld att flyga in svenskar i stället för att anställa lokalt på en ö där ungdomsarbetslösheten är skyhög. Och varför inte servera lokal mat? Parmaskinka i Karibien. Varför liksom? Och juicekoncentrat när vi ser fruktträd varje dag på ön?

Dessutom hade man kolerabakterier i havet precis utanför, så det var förbjudet att bada. Apropå att avloppen i den här delen av världen går rakt ut i havet.
Ingen jättehöjdare som ni förstår, men vi höll oss borta på dagarna och sysselsatte oss på annat håll. En dag i bergen och en dag längs västkusten.

Och här fick vi vår andra ”bästa Guadeloupe-upplevelse”. En vandring från vårt hotell och söderut längs kusten till Grand Anse. Underbara bad med stora vågor, romdrinkar och sol.

Romdrink check

– Jag älskar dig, Karibien, kom jag på mig själv med att tänka. Jag vill alltid vara hos dig.

Och är det inte alltid den känslan man strävar efter när man reser?

8 Comments

 1. Så härligt det ser ut (bortsett från kolerabakterierna då förstås).

  • Gunilla Yourstone

   Nej det var ju ingen höjdare. Känns som hotellet försökte mörka detta också, annars hade man ju kunnat ta vaccin innan.

 2. Underbart❤
  Så shärligt att ni äntligen är ute på långresa! För ett år sedan drabbades jag av ett jobbigt hjärtflimmer som jag har behandlats för men det är ändå inte helt borta och i höstas behövde jag elkonverteras för att få det att hoppa rätt. Tidigare har vi bla rest mycket i Filippinerna och Thailand, drömmer om Tanzania, Sri Lanka, Karibien, Malaysia, Kambodja, Vietnam mfl… Tyvärr har jag börjat känna en liten rädsla för att vara långt borta från bra vård. Kanske ska nöja mig med i-länder. Samtidigt blir jag arg över min rädsla! Jag brukar inte vara sådan! Gissar att ni gått igenom en sådan period oxå? Hur har ni gjort för att komma över det?
  Tack för att ni bjudit en del på er andra ”resa” oxå! Hoppas att min fråga är okej?! Och tack för en bra, inspirerande blogg!

  • Gunilla Yourstone

   Hej, Christofer har konstigt nog inte varit rädd alls. Säger han åtminstone. Jag har däremot varit rädd. Det har gradvis gått över men finns ännu kvar.
   Detta är andra gången vi reser utanför Europa efter stroken. En förutsättning är att Christofer nu har bra värden och medicinerar.
   Jag tror att det är en fråga om tid men också att kalkylera faktiska risker.

 3. Nice! Men surt med resort/Langleys. Har sett den i en del resegrupper och d ni beskriver bekräftar min känsla . Finns många bättre ställen på ön (fast ok parmaskinka kan jag stå ut med världen över 😉).

  Hoppas ni får superbra vistelse o boende på Dominica nu. Och har ni lite tid över testa champagnerevet. Det är säkert också en miljon mer turister än när vi var men det ÄR bra.

  • Gunilla Yourstone

   Det var väl längtan efter att bo direkt vid havet som tog överhanden för oss. 🙂

 4. Anna-Lena

  Jag har vari i Guadeloupe flera gånger har vänner där och var där 2019 sista gången men kommer nog att flyga tillbaka i framtiden älskar Caribien

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *