När vi inte kan komma till världen, så får världens komma till oss, höll vi på att säga.

Vårt hem är i normala fall faktiskt ofta mer en avstjälpningsplats för resväskor och smutstvätt än ”vår borg” som uttrycket lyder. Ständigt på väg till eller just hemkomna från nöjesresor, jobbresor, helger i sommarstugan eller möjligen resor till olika släktingar i Sverige. I normala fall som sagt.

Nu är inget sig likt längre och sedan den 12/3 när jag kom hem från senaste jobbresan till Borlänge, i kombination med en sväng till pappa i Gävle, så har vi varit hemma. Okej, några svängar till stugan har det blivit. Men annars.

Så istället för att visa er världen, visar vi nu vårt hem. Inget märkvärdigt, utan bara ett 70-talsradhus i Umeå, beläget bakom järnvägsstationen i stadsdelen Haga.

Välkommen hem till oss.

Hallen

I hallen har vi nyligt bytt ytterdörren. Från 70-tals original i brunt trä, komplett med innerdörr och allt och ett sidoljus med gröna ”trokaderobottnar”, till en mörkgrå dörr med sidoljus och tre fönster i själva dörren i vanligt klarglas. Mycket ljusare i hallen blev det, men svårare att smyga runt naken i hallen. Om man nu var lagd åt det hållet innan.

Klädhängarna i form av träd är favoriter.


En liten gästtoa finns innanför ytterdörren och mer förvaring längre in. En 2 meter hög tavla av ett tyg från Marimekko mitt för trappan.

Vardagsrummet

I vardagsrummet som vetter mot baksidan och den lilla radhusträdgården, kan man ana några avtryck från våra resor. Turkisk kelim-patchwork-matta och lite spridda souvenirer som halkat med hem från olika resor, tex en sake-flaska från Japan.

Ja, Andy Warhol-tavlan ska fortfarande upp igen på väggen i köket…


Bokhyllan innehåller 4 hyllor reselitteratur.

Köket

Vårt kök har vi ju visat bilder från förut. Det är ju nygjort och vår stolthet just nu.

Nytt är att vi nu fått till en ny härlig tavelvägg vid matplatsen. Tavlor bl.a. från Kyoto, Hong Kong och Riksgränsen.

Sovrummet

Vårt sovrum ligger på övervåningen. Det inredde jag direkt när jag flyttade in (själv) för 13 år sedan och det har sett likadant ut sedan dess. Ganska ljust och ganska avskalat.

Lite nostalgi på tavellisten där, men barnens tidiga teckningar…

TV-rummet

Det finns visserligen en tv uppe i vardagsrummet, men den används sällan. När vi ser på tv, film eller dylikt går vi ner i källaren, till den gamla hederliga ”gillestugan” från 70-talet, med öppen spis och vita tegelväggar. Som det inreddes på den tiden.

Detta rum är egentligen lika  stort som vardagsrummet en våning upp, men när Christofer flyttade hit 2017 delade vi av rummet i två mindre rum, för att göra ett sovrum till Christofers dotter Hannah. Hon började samtidigt på ridgymnasium i en annan kommun och flyttade in i egen lägenhet där och har aldrig velat bo i det här rummet hos oss, rummet har därför blivit en avstjälpningsplats för Christofers alla miljoner militärpryttlar. Vi besparar er en titt där, tror vi.

Men det numera lite trånga, men fortfarande ändamålsenliga tv-rummet, ser ut så här.

Här duggar resesouvenirerna tätt, masker från Namibia, hatt från Kina, Kalligrafi också från Kina, ”dockteater-docka” från Burma och träskor från Holland. Christofer har byggt de gigantiska högtalarna själv. Ett av hans många ”nördintressen”. Att bygga högtalare.

Arbetsrum

Christofer överraskade ju mig med ett nytt arbetsrum för något år sedan. Enda gången tidigare vi haft ett hemma hos reportage hos oss. Vi gör det enkelt för oss och återanvänder de bilderna. Eftersom vi är sämst på att städa skrivbord.
Detta rum är ett allrum på övervåningen.

Badrum

Tre badrum finns i huset. Ett på övervåningen för Alva och mig. En gästtoa på entréplan och ett badrum i kombination med tvättstuga i källaren för Christofer och Alexander.

Badrum i källaren
Badrum uppe

Barnens rum

Sedan har förstås mina barn, som ju båda bor hemma, varsitt rum på övervåningen också, men de får de ha för sig själva. Likaså hoppar vi över förråden, som alla urartade när Christofer flyttade hit 2017 och sedan dess är knökfulla med kartonger och prylar.

Trädgård och balkong

På baksidan har vi en väldigt långsmal radhusträdgård i norrläge. Eftersom den vetter mot norr har vi haft en altan med utemöbler längst bort i trädgården. Sedan vi köpte stugan 2014 har vi knappt använt den, eftersom vi alltid åker ut till stugan när vädret är bra på sommaren. På vårvintern och våren sitter vi däremot ofta på balkongen på övervåningen, som vetter mot vägen och järnvägen i sydvästläge.

Sommarbild på vår paradisapel i trädgården. Blommar alltid till nationaldagen.
Vinterbild från balkongen mot framsidan

Ja men det var väl det hela. Så här bor vi och vem vet, om den där Coronan vägrar släppa taget om världen på länge än, så kanske ni får hänga med på en titt i stugan också vad det lider.

 

14 Comments

 1. Roligt att se hur ni bor, ser mysigt ut 😊 Jag presenterade ju min lya när jag var nyinflyttad och fått den inredd. Men några fler saker har hittat in och det ser därmed lite mer inbott nu, så vore lite skoj att göra ett till hemma hos-inlägg 👍 Detaljbilder på mina resiga inredningsdetaljer bloggade jag iaf om nyligen 😊👌

  • Gunilla Yourstone

   Ja gör ett till hemma-hos, det passar i tidsandan nu när alla sitter hemma och trycker. 🙂

 2. Kul att se ert hus. Vi har likadant Marimekko tyg liggandes i linneskåpet..
  Ska nog i dessa Corona tider gör iordning det.. haha..
  Nu finns det ju tid till hemma projekt..😉

  • Gunilla Yourstone

   Ja är grymt opraktiskt och har svårt att komma mig för med projekt som att spänna upp ett tyg på en ram, men det var en kompis som sa att ”jag fixar det där”. Och så snickrade hon ramen åt mig! 🙂

 3. Marianne

  Så roligt att se ert hem
  Så hemtrevligt och mysigt !

  • Gunilla Yourstone

   Tack, Jo men vi tänkte att det kan vara lite kul för de som följt oss länge att se lite hur vi har det hemma också. 🙂

 4. Vad trevligt att få komma ”hem” till er! Jättefint och lite ”resigt” 🙂 Paradisapel? Är det samma som paradisäppelträd? Ett sånt hade vi i trädgården när jag var liten. Mamma gjorde alltid kräm på paradisäpplena. Min ABSOLUTA favorit under uppväxten, all time 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Att ha ett redigt hem måste vara den finaste komplimangen? Fast vi shoppar för lite på resorna för att det ska bli riktigt ”redigt” kanske.
   Ja precis, äpplen. Små rackare, typ bara ett par centimeter i diameter. Har förstått det som att de inte går att äta.

 5. Kul att se lite bakom kulisserna. Bra inspiration, kanske kanske hakar på vad det lider. 🙂

 6. Tack för visning, alltid kul att se hur folk bor, sätter lite press på mig själv nu att få ordning på inflyttningskaoseti Oslo så vi kan visa upp både djungelväggar och inomhusväxthuset. Ja det är ungefär så det är hos oss just nu av att varit i karantän, odlingar på hög nivå och ca 200 chiliplantor.

  • Gunilla Yourstone

   Något som sätter press för att få ordning är alltid bra, det behöver man. 🙂

 7. Tack för inbjudan till ert hem! 🙏😊Jättemysigt och hemtrevligt! Härligt med alla reseminnen att vila ögonen på, speciellt i dessa tider när resandet är obefintligt.
  Inser som alltid att jag själv måste börja rensa ut. Har på tok mycket mer än det finns behov av! 😃

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *