Var ska man bo i Kuala Lumpur?

Bra områden att bo i Kuala Lumpur

Det beror lite på vad man är ute efter. Billigt boende hittar man i China Town. Här finns mängder av backpacker-hostels och enklare hotell. Vill man i stället bo mitt i smeten med shoppingcenter och restauranger runt hörnet bor man bäst i Bukit Bintang området. Härifrån har man även nära till street-food-gatan Jalan Alor.
Själva trivdes vi utmärkt i området runt Petrona Towers/KLCC. Här är lite lugnare, mer städat och nästan europeiskt. Restauranger finns men inte i samma omfattning som nedanför Bukit Bintang. Ingen streetmat, utan lite dyrare restauranger.
Det är också här man hittar alla coola skybarer. Med monorail tar man sig snabbt och enkelt ner till Bukit Bintang. Hop-on hop-off bussen startar vid Petrona Towers.

Andra områden längre bort kändes inte praktiska att bo i tyckte vi.

Hotell vi bott på i Kuala Lumpur

Vi har bott två hotell, Fracer Place och Concorde Hotel, varav vi storgillade Fracer Place och tyckte väl att Concorde var ok men inte jättemycket mer.

Båda dessa hotell ligger i området vid Petrona Towers.

Fracer Place är ett snyggt hotell med stora fräscha lägenheter i olika storlekar. Vi bodde i en 2-rummare för två personer, men det finns också större lägenheter för familjer. Frukost ingår fastän det är lägenheter. Högt upp i byggnaden finns en trevlig pool med utsikt över tv-tornet.
Fracer Place bokar du här.

bo i Kuala Lumpur

bo i Kuala Lumpur

bo i Kuala Lumpur
Fraser Place, hotellets bilder.

Concorde var lite slitet och opersonligt, men låg å andra sidan praktiskt precis bredvid en monorail-station och hade ett bra pris. Även här fanns en pool och en riktigt bra frukost. En morgon av vanliga frukostmatsalen full och vi blev anvisade till club-våningens frukostmatsal. Riktigt nice frukost där faktiskt!
Concorde bokar du här.

bo i Kuala Lumpur
Concorde, hotellets bild.

Ett riktigt fint hotell, med snudd på optimalt läge och dessutom fina vyer av Petronas är Grand Hyatt, men det har vi inte provat själva.

Impiana KLCC Hotel ligger bredvid och har en snällare prislapp.

Läs vår guide till Kuala Lumpur här.

Välkommen att gilla 4000 mil för fler resetips och reseberättelser.

 

4 Comments

  1. Många bra tips! Var väldigt länge sedan jag var där. Kramar

    • Gunilla Yourstone

      Vi var där 2015 och gjorde ett ”mastodont”-inlägg. Försöker renodla nu med mindre inlägg om olika ämnen. 🙂

  2. Håller nu på att hitta boende i KL 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *