Inlägget presenteras i samarbete med IDO

I Slovenien gjorde vi en klassisk roadtrip med en natt på varje plats, men undantag för Bled där vi lade hela tre nätter. Det blev alltså ett gäng hotell som besöktes. Generellt satsade vi på en lite högre prisklass än det allra billigaste. Dubbelrum fanns från 400-500 kr, medan vi bokade för 1000-1400 kr/natt ungefär.

Dessa var hotellen vi bodde på och så här tyckte vi om dem.

Bed & Breakfast Pr’Sknet vid flygplatsen

Här skulle vi inte ens bo egentligen. Men när Finnairs flygning ner till Ljubljana var så pass försenad att vi anlände mitt i natten i stället för tidig kväll, var hyrbilsfirman stängt och låst. Vi var hastigt och lustigt tvungna att hitta en lösning.

Ljubljanas flygplats är väldigt liten för att vara en flygplats tillhörande en europeisk huvudstad. Här finns inga flygplatshotell, utan vi hittade bara ett antal mindre guesthouses i närheten. Taxin fick vi betala hisnande 28 Euro för, vår värdinna sade senare att 10 Euro är ett mer korrekt pris och det var också det hon tog för att låta sin make skjuta tillbaka oss nästa morgon.

Ett trivsamt och trevligt boende var detta, det vi nu hann se, så kort som vi stannade. Enda nackdelen var en kyrkklocka precis utanför som dånade på redan vid 6-tiden på morgonen.

Var ska man bo i Slovenien?

Guest House Mlino, Bled

Lite ovanligt strulig resa det här, men även här hamnade vi pga Finnairs försening. Turerna runt det har vi skrivit mer om här. Ett hotell med lite trött inredning, men mycket trevlig personal. Läget är vackert precis vid sjön, men tyvärr en trafikerad väg emellan som störde nattsömnen lite för oss. In till själva Bled var det 1,5 km, men frågan är om man inte ändå bor nog så bra här. I detta område hittade vi trevligare restauranger än inne i själva Bled som kändes overpriced och ocharmigt om vi ska vara helt ärliga.

Kanske är lösningen att be om ett rum mot baksidan här? Tråkigt att missa utsikten, men lite lugnare att inte bo mot vägen.

Var ska man bo i Slovenien?
Spontanbokat hotell
Var ska man bo i Slovenien?
Utsikten från Mlino

Pension Vila Prezeren, Bled

Nu börjar vår roadtrip komma tillbaka i normala gängor igen och vi checkar in på vårt första förbokade boende. På papperet det perfekta boendet i Bled. Precis vid sjön, utan störande bilväg, nära slottet och nära till Bled centrum. Men vad hjälper det när personalen inte är trevlig?

Och som sagt, med facit i hand var Bled centrum inte ens särskilt trevligt och restaurangerna bättre på södra sidan av sjön. Så nej, vi kan dessvärre inte rekommendera detta hotell.

Var ska man bo i Slovenien? Var ska man bo i Slovenien? Var ska man bo i Slovenien?

Läs om vår jämförelse mellan de båda hotellen i Bled här.

Hotel Sanje ob Soči i bovec

Vi hade lite sjå med var vi skulle förlägga vår nästa övernattning. Hur långt skulle vi hinna på en dag? Skulle vi vilja stanna och vandra i Triglav National Park på väg över den spektakulära bergsvägen vid passet Vrsic? Svaret var nej, denna dag strilade regnet ner över oss och vi hade noll och intet lust att vandra. Vi anlände därför till vårt förbokade hotell i Bovec redan vid 12-tiden på dagen, åt lunch och slöade (läs bloggade) på rummet ett tag innan det äntligen klarnade upp och blev en enklare utflykt i närområdet. Bovec är annars adrenalinsporternas högsäte i Slovenien. Nu är ju vi inga adrenalinsportare alls, så vi passade väl inte in helt och hållet här.

Hotellet kändes väldigt nytt och byggt i en ambition om modern design. Kvinnan i receptionen (ägaren?)  var mycket trevlig och hjälpsam och mån om att vi skulle hitta något trevligt att göra i området trots väderförhållandena. Frukosten var mycket bra här. Läget var också centralt och bra i den lilla staden.

Det vi håller emot hotellet är väl dessa moderna badrumslösningar. En plexiglasdörr till toan som skramlade och fastnade och ”eländade sig”. Samt att direktingång till alla rum utifrån gjorde att en triljon flugor gjort sig hemmastadda i just vårt rum.

Var ska man bo i Slovenien? Var ska man bo i Slovenien? Var ska man bo i Slovenien?

Majerija i Sloveniens vindistrikt

Nu har vi arbetat oss ner till vindistrikten. Här bor vi för att vi läst att maten ska vara mycket bra. Och vi blir inte besvikna. Vi äter en mycket trevlig 3-rättersmiddag på hotellets restaurang och dricker lokalt vin till.

Frukosten är dock överraskande enkel och rummet erbjuder den hittills öppnaste badrums-planlösning vi någonsin stött på under våra resor. Afrikas lodger, släng er i väggen!

Vi rekommenderar Majerija om man är sugen på att prova slovensk gourmetmat. Det är restaurangen som är grejen med detta boende.

Var ska man bo i Slovenien?
Lite otippat ändå att rödbetspannkakan blev en jättehit smakmässigt

Var ska man bo i Slovenien?

Var ska man bo i Slovenien?Var ska man bo i Slovenien?
Var ska man bo i Slovenien?

Hotel Piran

Åh, nu har vi kommit fram till vårt favorithotell på hela resan!

Hotel Piran är verkligen hotellet som har allt; läget, utsikten, servicen. Takbaren! Om man ska bo i Piran, så är det helt klart här man ska bo.

Vårt rum är dock väldigt litet med en 120-säng mot ena väggen. Vi överser dock helt med detta, eftersom vi älskar hotellet i övrigt. Hotellet har en egen ”betongstrand” precis utanför med solstolar för 19 Euro per dag, halva priset på ett parkeringshus utanför standmuren (besökare får inte parkera inne i staden, därtill är det på tok för litet och trångt), samt gratis-shuttle till detta parkeringshus.

Man bjuds på en välkomstdrink uppe i takbaren och frukosten som kan ätas ute vid vattnet är mycket bra.

Var ska man bo i Slovenien?
Välkomstdrink och takterrass. Check.

Var ska man bo i Slovenien? Var ska man bo i Slovenien? Var ska man bo i Slovenien?

Postonja Cave Hotel Jama

Vi blir faktiskt lite förskräckta när vi närmar oss hotellet. Ett stort schabrak till betongkomplex som klättrar på bergssluttningen. Vi ser framför oss bussgrupper, buffé-restaurang med vassa armbågar, slammer och oljud. Vad har vi bokat egentligen?

Men Hotel Jama vid Postonjagrottan är nyrenoverat invändigt och mycket elegant. Lugnt, tyst och stilrent med ett riktigt lyxigt och fräscht badrum! Tyvärr har vi tydligen bokat ett rum mot baksidan, de på framsidan har stora balkonger och utsikt. Ett glas hemgjort iste ingår som välkomstdrink.

Hotellet känns som ett bra val om man vill övernatta i närheten av grottan.

Efter lite tvekan väljer vi bort hotellets restaurang som visserligen fått bra recensioner och går in till det lilla samhället Postonja och äter middag där istället.

Var ska man bo i Slovenien?
Var ska man bo i Slovenien?Var ska man bo i Slovenien?

Adora Hotel, Ljubljana

I Ljubljana går prisbilden upp lite och detta är också vårt dyraste hotell. Vi bor praktiskt i de gamla centrala delarna, men något kvarter bort från barer och oväsen. Parkering finns för 4 Euro per dygn 100 meter från hotellet. Man har satt in ljusisolerade fönster och AC finns. Bäddat för den perfekta nattsömnen alltså? Dessvärre slamras det högljutt med porslin och glas från nedervåningen från 4 på morgonen ungefär och vi får resan sämsta sömn här. Att döma av de fantastiska betygen var detta kanske ett olycksfall i arbetet, men så var det i alla fall under vår natt här.

Var ska man bo i Slovenien? Var ska man bo i Slovenien?Var ska man bo i Slovenien?

Vill du läsa fler tips om trevliga och prisvärda hotell? Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

Tags

6 Comments

 1. Sandra

  Vi hyrde en lägenhet precis bakom Hotel Piran. Tog en drink på hotellet( lite besvikna) och noterade solstolarna med grå/vit randiga handdukar men vi låg på ”gången” som många andra. Annorlunda sätt att sola/bada. För övrigt var ju grottan verkligen magnifik i Postnoja!!! Kul att ni får prova olika boenden.

  • Gunilla Yourstone

   Vi låg också i gången. Är så korta stunder som vi har ro att ligga i solen, så det lönar sig inte att hyra stolar för oss, tycker vi.
   Synd att ni blev besvikna på drinkarna, vi drack bara vin på takterrassen.
   Ja visst är Postonjagrottan fantastisk! 🙂

 2. Jag tror jag måste boka en resa till Slovenien bara för att bo på Hotel Piran. Ser fantastiskt ut (var tvungen att kolla alla bilder på booking.com också).

 3. Vad roligt att ni också bodde på Hotel Piran, hade missat det. Och att det var bästa hotellet under resan. Vi stannar två nätter och hoppas på tid att njuta av både poolen och staden,

  • Gunilla Yourstone

   Hotel Piran är supertrevligt. Men fanns det pool? Har inget minne av det?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *