Våren har varit milt sagt intensiv. Vi, eller framför allt jag, har gjort två resor i månaden under april, maj och juni.

Flera av resorna har varit helt eller delvis samarbeten med olika partners. Jag har för första gången någonsin haft möjlighet att följa med på pressresor etc. I normala fall brukar jobb, familj etc sätta stopp för detta ganska effektivt.

Jag har också haft turen att få erbjudanden om att samarbeten till destinationer som jag drömt om länge. Vandringsleden Rota Vicentina har jag velat vandra i tre års tid nu, Marocko har varit en drömdestination hur länge som helst, Tropea och Dolomiterna likaså. Bara att passa på helt enkelt när livet för en gångs skull gett utrymme.

Nu är det juli och sommarsemester. Nu reser vi helt privat och på egen hand. Idag klockan 12 kliver vi på vår nya favoritflight  från Umeå till Helsingfors, för vidare färd mot Ljubljana i Slovenien. Åtta heldagar har vi på plats i detta (förmodat) undersköna land.

Ett högt tempo blir det nog som vanligt, vi har bokat in oss för en roadtrip och bor på 6 olika hotell. Det ska vandras och det ska upplevas som vanligt. Till och med ska en grotta besökas. Mot bättre vetande förstås. Men framför allt ska det här bli semester. Semester från semestern helt enkelt!

Semester från semestern - vart åker resebloggaren när hen är ledig?
Slovenien!

Missa inte att gilla oss på Facebook.

 

12 Comments

 1. Önskar er en riktigt skön vandring och upptäcktsresa till Slovenien! Vi har nu efter tre veckors semester en intensiv jobbmånad framför oss. Men sen kastar vi loss och startar vårt äventyr med husbilen i Europa.

 2. Härligt med Slovenien, skulle gärna resa tillbaka dit också. Hoppas ni får en bra semester!

 3. Slovenien är en vit fläck på kartan, så tack för tipset!

  • Gunilla Yourstone

   Du får läsa våra rapporter sedan, men vi tror att det kommer att vara supervackert! 🙂

 4. Vi stannade några dygn i Bled på vår husbilsresa till Kroatien och Slovenien ger ju verkligen mersmak. Ljubljana fick besök med lokalbuss och var en härlig huvudstad. Sedan hann vi med Vintgar Gorge men det finns ju hur många härliga NP som helst så det blir nog ett nytt besök framöver.
  Ska bli kul att följa er resa! Ha det riktigt bra!

  • Gunilla Yourstone

   Åh tack, det var Vintgar Gorge jag letade efter härinnan avresa, men inte hittade namnet på.:-)
   Ja Slovenien känns riktigt spännande. Även om vi nu sitter försenade och omdirigerade på Köpenhamns flygplats och missar ett halvt dygn av resan.

 5. Trevlig resa! Det blir perfekt för oss att läsa mer om Slovenien inför vår resa dit! 🙂

 6. Ingbritt Göthberg

  Hej
  Ni måste kolla Skotjanske grottan och den fina staden Piran!

  • Gunilla Yourstone

   Åh tack! Piran är redan inbokat och Skotjanske grottan fick vi tips av biluthyraren också om, så den måste vi nog besöka. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *