Den gångna vecka har vi, liksom resten av Sverige,  blivit rejält insnöade. Dessutom temperaturer så låga att det får norrlänningarna att när de möts dra in luft djupt där inifrån dunjackan och hälsa varandra med ett:
– Schjjjooo, nu är nä myggfritt!

Vinter och kyla har ju helt klart sina nackdelar, men om det nu promt ska vara december, januari och februari, så tycker i alla fall vi att det gärna får var riktigt vinter med massor av snö och minusgrader. Så i stort sett är vi nöjda med vädret.

Mello har dessutom börjat. Och vi hör till den halvan av befolkningen som tycker att det är ganska mysigt. Alla i familjen är med och engagerar sig och tittar. Det finns appar och alla kan verkligen ha en åsikt. Ett enkelt sätt att liva upp vintermörkret lite.

Förutom snöskottning och Mello har veckan annars i mångt och mycket gått åt till Uganda-förberedelser. Vi har shoppat serious outdoor till Alva och mig. Två resväskor har redan 10-dagar innan åkt fram i källaren. 10 dagar är helt klart någon form av personligt rekord, men i och med att det är ganska mycket specialutrustning som ska med, kändes det lika bra att ha något att packa i allt eftersom man hittar kikare, gula-febern-kort och annat kollijox. Alva åker dessutom till pappa på fredag, så hon har bara den här veckan på sig att packa.

Söndag kväll kom Alexander ut ur sitt rum med en viktig upplysning: ”Det är visst ett kolerautbrott i Uganda.” Han ska ju inte själv med, men har förstås stenkoll via Google. Ett av de tillfällen när Asperger jobbar för oss och inte emot oss.

Dukoral betraktar jag normalt som extra-hängslen för ängsliga amatörer, men nu blev det ett antal telefonköer under måndagen för att lägga vantarna på ett recept. Och så malariamedicin förstås.

Inför Zimbabwe förra våren växlade vi till oss en rejält tilltagen mängd dollar, eftersom bankomaterna i Zimbabwe oftast är tomma och kontanter omöjliga att få tag på. Och sen köpte vi i alla fall alla våra utflykter i förväg och med kort. Så när jag plockade fram vårt kontantförråd hittade jag hela 500 dollar. Den som spar han har. Fickpengarna på denna resa blir helt ”gratis”.

Läs om våra förberedelser inför Zimbabwe här.

Christofer har köpt gymkort och en egen roddmaskin till källaren och promenerar och tränar mest hela dagarna. Ibland tar han även med sig kameran ut på lite fototurer i ett vintrigt Umeå. Men som han själv säger; ”Jag ser nog friskare ut än jag är”.

Han har även varit på återbesök på Strokecenter och fått sin medicinlista genomgången. En in en ut, verkar vara principen som gäller. Men alla värden såg bra ut.

Och, kanske det bästa av allt i veckan, kardiologen har nu ringt och bokat in en tid för hjärtoperationen. 20:e mars är det tänkt att bli av.

10 Comments

 1. Krya på Kristoffer och trevlig resa till er! Låter intensivt m allt.

  Kramar

  • Gunilla Yourstone

   Tack. Och veckorna före en resa är alltid lite intensiv tycker jag. Fast särskilt om det är så här mycket fix och förberedelser.

 2. Tina Pettersson

  Så härligt med alla förberedelser inför resan! Nyss hemkommen från Sri Lanka så längtar jag ändå redan efter det där packnings-pirret, särskilt när jag läser er blogg 😄.
  Ibland skulle man som hjärntrött sätta ett plåster i pannan, för att visa att man faktiskt inte är frisk. Fick höra en gång att jag utstrålade lite för mycket positivitet o glädje för att vara så ”sjuk”, haha 😂🙄. Det gör ju att folk inte fattar! Och jo, ibland är det ett problem att man ser frisk ut, folk fattar faktiskt inte. Men positiv o glad är jag ändå. För det mesta.

  • Gunilla Yourstone

   Visst är det mysigt att förbereda och packa!? Fast lite stressigt också.
   Det är det som är så komplext med stroke. Folk vill gärna att man ska vara antingen frisk eller sjuk. Sortera in i fack. Men det här är flytande mitt emellan.

 3. Jag har precis börjat packa inför vår sportlovsresa och när jag tog fram resväskan igår hittade jag en Forexpåse med 240 dollar som jag inte hade en aning om att jag hade kvar sen förra resan. Härlig känsla! 🙂 Här gillar vi också Mello, det gör det lite enklare att ta sig igenom dessa annars ganska trista vintermånader.

  • Gunilla Yourstone

   Det är så nice att hitta pengar! 🙂
   Jag visste att vi hade kvar, men inte att det var SÅ mycket.

 4. Vad fint med tid för operation.
  Låter som det tränas en hel del.
  Tror vi prickat in rätt tid att vara borta från Umeå.
  Men lite vinter lär vi hinna med!

 5. ann beutler

  Vad bra att C fick tid såpass snart! Känner igen det där med att det inte syns utanpå att man inte har 100 kapacitet. Likadant med min Thomas.
  Själv sitter jag och går igenom alla safariresor inför kommande resong, undrar vem och om jag kan få med mig någon, för T vill/ orkar inte
  Vi har 15 cm snö här nere och det räcker så bra
  Ha nu en fantastisk semester!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *