Efter en lång, tråkig vinter på hemmaplan kände vi oss till slut helt övervänta. (som det ju heter på norrländska)

Jag har redan sedan tidigare en resa bokad i slutet av april till Amsterdam tillsammans med min dotter Alva. Vi är helt överentusiastiska inför den resan och planerar för fullt.

Vågar man resa nu?

Men visst är det lite långt till slutet på april? Skulle vi våga boka något innan? Med omikron vinande runt öronen för fullt?
Vad gäller nu för försäkringar och flygavbokningar om man insjuknar inför resa? Och hur bär man sig åt om man skulle bli sjuk på plats?

Det är mycket att fundera på och ta reda på fakta runt innan man vågar sig på en bokning nu för tiden. Det är inte utan att man kan längta tillbaka till den avlägsna, gamla goda tid när det bara var att boka och att resa. När frasen ”vad kan hända liksom?” fortfarande var relevant och inte galet naiv.

Då. Var det bara att boka. 

Vi bokade

Ja men vi gjorde det. Bokade alltså. Och dessutom hela två resor på en gång, även om den ena bara är inom Sverige.

Vecka 11 tar vi tåget söderut till först pappa i Gävle och sedan till Stockholm.

Sedan vecka 13 åker vi till London!

London

Vi har båda varit i London förut. Både en och två och tre gånger. Eller fyra i förekommande fall. Alla ”Madam Tussauds”-sevärdheterna är avverkade och klara för länge sedan.

Men London har lockat ett tag nu. Staden tillhör ju en av de mest besöksvärda städerna i  både Europa och världen. Så är det bara. Inte har vi varit hit tillsammans än heller.

Ett av resans teman kommer helt klart att bli Afternoon Tea. Innan flygbiljetterna bokades säkerställde jag till och med att det fanns lediga platser där jag ville inta min Afternoon Tea.

Övriga teman? Promenader kanske? Och lite undangömda, udda sevärdheter?
Kanske har ni som läser några bra tips?

Storbritannien

Nu är i alla fall resorna på ingång i livet igen. Och det känns underbart!

 

14 Comments

 1. Klart jag har tips, hehe. Men vad vill ni lägga tid på? En nyhet är att man nu kan klättra i riggen på Cutty Sark.

  • Gunilla Yourstone

   Så klart du har! 🙂
   Om du har tips på någon restaurang som är unik eller annorlunda på något vis? Eller pub med motsvarande attribut.
   Om vi ska göra någon mer traditionell sevärdhet så har jag kikat på Churchill War Room, Guidad tur i Parlamentet, linbanan Emirates Air Line och Sky Garden. Har du några kommentarer där, vad man ska satsa på?

   • Churchill War Rooms slår det mig nu att jag glömt att blogga om. Definitivt sevärt. Sky Garden är ju cool på grund av utsikten men du har väl varit i The Shard?
    Annorlunda restaurang…jag kan tänka mig Ivy Asia (en av de lite småfina Ivy-restaurangerna) vid St Paul’s. Kanske passar nu när du inte kommit till Asien på ett tag heller. Cool inredning också.
    Annars kanske just du skulle gå till sydafrikanska Bbar vid Victoria/Buckingham Palace men där har jag inte varit själv. Det finns säkert någon namibisk ingrediens eller cocktailinspiration, hehe. Rätt omtalat hur som helst.
    Det slår mig nu att Duck and Waffle eller japamsk-peruanska kedjan Sushisamba är andra mattips eftersom du gillar utsikt. De är båda två högt upp i Heron Tower.

 2. Jag har varit i London 4 gånger och älskar den staden. Här är några tips från mig, när jag var där senast så tog mamma och jag tunnelbanan till Stratford och besökte Queen Elizabeth olympic park som byggdes till OS 2012, även om man inte är sportintresserad så är det en fin park att promenera i, sen Twinings tebutik på The strand var trevlig att gå in i, Kew Gardens är också fint, ta båten ut till Greenwich och besök national maritime museum, cutty sark, royal observatory m.m eller bara strosa runt. Det finns många fina parker i London att strosa i.

 3. Ingmar Kroon

  Om ni är vinintresserade, kolla in Berry Bros & Rudd på St James Street 3. Företaget är modernt och internationellt, men i den här butiken har de behållit originalinredningen sedan 1698. Men gå inte hit om ni inte tänker köpa något, det skulle kännas fel. Man slår sig ner på en stol och bläddrar i deras lista och så går expediten och hämtar. https://www.bbr.com/about

 4. Ewa Axelsson

  Vi har också London inbokat i slutet på april. För femtielfte gången…. Absolut besök Sky Garden som ligger i byggnaden som kallas The Walkie Talkie (gratis men besökstider förbokas på deras hemsida). Med Oyster Card tar ni River Bus till t.ex Greenwich. Åk buss istf tunnelbana (kan ibland gå snabbare och så ser man förstås mer). Besök mysiga Borough Market.
  För den som gillar William Morris design så tar man tunnelbanan till slutstationen Walthamstove och besöker William Morris Gallery (gratis inträde förstås).
  Kyrkan St. Martin-in-the-Fields nära Trafalgar Square brukar ha gratis lunchkonserter på fredagar (man donerar några pund).

 5. Siv Larsson

  Fotboll så klart, och enklast är att få en biljett till en match i Championship. En långpromenad längs Themsen, starta vid Putney Bridge och avsluta med ett stopp på Fullers brygger och givetvis Key Gardens.
  Har de något trevligt arrangemang på Alexandra Park & Palace så är det alltid en kul upplevelse.

  • Gunilla Yourstone

   Hehe, fotboll är inte vår grej. Men annars tar vi till oss av tipsen! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *