Har det helt slagit runt undrar ni nu? Inte kan de väl ut och resa med stroke och allt?

Mja, vi ska ju inte resa så långt och inte så länge. VI tänkte oss att ta bilen rakt norrut, till finska Lappland. En weekend med två övernattningar i Rovaniemi och i de världskända glasigloosarna i Saariselkä.


Det är nära Sverige och nära hem och inom Norden har man rätt till samma vård som i Sverige. Om nu, mot förmodan något skulle hända.
Resan innehåller inga flygplansresor som hypotetisk skulle kunna skapa proppar i benen, som i sin tur skulle kunna smita upp i hjärnan via hålet i hjärtat. Bara en lugn och fin bilresa i vinterväglag med en trygg norrlänning bakom ratten (läs jag).

Dessutom, om Christofer inte skulle känna sig pigg och frisk, kan jag ta med någon annan i stället. I och med att vi bara har hotellbokningar och inte flyg eller tågbokningar, kan ju vem som helst resa utan krångliga namnändringar.

Vi hoppas på gnistrande vinter, klar himmel och ett sjujäkla norrsken. Skulle det inte bli exakt så, så kommer vi att ha fullt upp med att äta gott och njuta av naturen och vyerna hur som haver. Jag kör bilen upp som sagt och Christofer sitter lugnt bredvid och kopplar av.

Vi åker i början av mars. Utförlig rapport kommer förstås på bloggen efteråt.

31 Comments

 1. emolis

  Tycker ni gör helt rätt, det låter som en fantastisk weekend som jag ser framemot att få läsa mer om. De där igloosarna låter spännande, norrsken likaså.

  • Gunilla Yourstone

   Hur det än blir med norrsken och så tänker jag att det är en helt unik upplevelse att befinna sig så långt norrut (längre norrut än Kiruna och Abisko!) och dessutom i en glasigloo med utsikt rakt upp i himlen. 🙂

 2. Läckra bilder! Det är ju inte alltid man måste åka långt för att se det exotiska. Jag ska försöka locka dit mina amerikanska släktingar när de kommer. Hur gör du med bilder? Man får väl inte låna hur som helst? Jag brukar maila om tillåtelse (för min trädgårdsblogg) men det har hänt att vissa bilder har fotografens copyright. Tacksam för dina råd i det fallet.

  • Gunilla Yourstone

   Jag brukar ta bilder från booking.com och sedan länka till hotellet. Då tänker jag att de får reklam och tycker att det är ok. Inser nu att jag glömde länka i detta inlägg. Ska åtgärda… 🙂

 3. Anneli

  Ser fram emot recension ! 👌🏼

 4. Oj, världskända som att jag totalt har missat. Inte bra. Ser fantastiskt ut och hoppas ni båda kommer iväg. Verkar vara mer bekvämt än ishotellet också, antar de är uppvärmda.

  • Gunilla Yourstone

   En sån där Instagram-kändis. Bilder brukar dyka upp i mitt flöde med jämna mellanrum.
   Ja det är uppvärmda. Jag skulle aldrig klara en natt i ett ishotell. 🙂

 5. Har följt er ett tag och tycker bloggen är väldigt bra.
  Halkade in på den när jag i somras googlade resa till Sri Lanka och sen fortsatt följa er.
  Tänk så många resor, på olika sätt man gör genom livet. Ibland helt oplanerade och ofattbara – tänker på Christofers resa de sista månaderna där du är medresenär.
  Härligt att läsa att ni ska ut på ett planerat äventyr igen.
  🤗

  • Gunilla Yourstone

   Tack snälla du!
   Ja det har verkligen varit en resa och ett äventyr detta också. Men vi hoppas på många reseäventyr också framöver.

 6. Johanna

  Den recensionen ser jag verkligen fram emot! Hoppas ni får en fantastisk weekend.

  • Gunilla Yourstone

   Tack, Ja det ska bli superspännande att se hur det är och om det lever upp till förväntningarna.

 7. Åh vad roligt för er, det är ni värda! 🙂

 8. Vilka drömiglos! Ni är helt klart värda denna resan efter allt som hänt.

 9. Att bo i en sån där glasigloo verkar ju helt fantastiskt! Ser verkligen fram emot att läsa om det. Och vad härligt att ni har en resa bokad!

 10. Nu blev jag avundsjuk! Dom där igloosarna har stått på min bucketlist ändå sedan dom byggdes, norrsken också – men inte har jag fått uppleva något av det. Än. Vill ha utförlig travel stories om den utflykten sen, hoppas ni båda håller er friska och krya!

  • Gunilla Yourstone

   Norrsken kan vi då och då kliva ut på bron där hemma och se, men att uppleva det så mitt i naturen och från sängen i en glasigloo, det vore något extra. 🙂

 11. Så härligt!! Blir så glad över att ni kan komma iväg tillsammans – och så snart! ❤️ Ska bli superkul att läsa er recension!

 12. Marianne

  Helt rätt av er att åk på denna tripp !
  Ha det så gott !

 13. Åååå det där ligger högt upp på min bucket list också! Så spännande!!

 14. Klart ni ska åka dit! Helt rätt att inte begränsa er om ni känner er redo 🙂

 15. Låter som en bra plan! Skulle gärna åka dit själv! 🙂 Kramar

 16. Vad roligt. Smart att smygstarta lite så där och ändå känna att ni är på resande fot.

  Kram Lena

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *