Vi har ju inte riktigt hunnit berätta känner vi, men vår nästa resa är ju faktiskt i full gång. Vi åkte i lördags och kommer att vara borta till söndag.

Denna gång är det Norrbotten vi reser i.

Vi har gjort stopp i Öjebyn, Luleå och Haparanda. Och nu befinner vi oss i Björkliden för vandring några dagar.

Resan har hittills varit proppfull med världsarv, nationalparker och svenska ytterpunkter. Jag menar, hur ofta besöker man hela två världsarv på en och samma dag liksom?

I söndags besökte vi vår 18:e svenska nationalpark och i går den 19:e. De svenska nationalparkerna är verkligen mäktiga och, som vi skrivit tidigare, för det allra mesta något alldeles extra. En sån förmån att de finns och att de kommer att bevaras för framtida generationer.

Lördag vänder vi söderut igen och efter ett efterlängtat stopp hos Jokkmokkspannan på Hotell Jokkmokk, landar vi hemma i Umeå igen på söndag kväll.

Om man följer oss på Instagram finns ett helt gäng bilder från resan upplagda där.

6 veckors semester är över och vardagen väntar igen. Men inte så himlans länge för jag håller för fullt på att planera upp en mini-resa i Småland och Blekinge i slutet av augusti. Christofer är kvar hemma och jobbar som instruktör för en (militär-)utbildning.

2 Comments

 1. Alexandra

  Hej,

  Det är sällan jag kommenterar här, men läser desto oftare. Precis hemkommen från vår fjärde resa inom Sverige och din blogg har många gånger väglett oss. Det är här inne hos er som vi gör mycket av vår research, men också där vi inspireras till nya resmål. Nu sist testade vi paltzerian i Piteå och många platser vi har besökt är tack vare er, tror inte vi hade hittat till såna ställen annars. Tusen tack för all engagemang du/ni lägger ner på denna blogg, det är utan tvekan Sveriges bästa blogg 🙂

  Ha en fantastisk resa!

  • Gunilla Yourstone

   Vad glad jag blir, både av att du uppskattar bloggen men också att du haft så mycket nytta och hjälp av våra tips. Det är sånt som gör att vi motiveras att fortsätta.😊

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *