Vi har redan avrundat sommaren officiellt här på bloggen genom ett summeringsinlägg. Nu är hösten här full fart. Kvällarna är mörka och luften börjar få lite krisp. Det kan man ju välja att deppa ihjäl sig över. Eller så kan man se fördelarna.

– Vilken årstid gillar du bäst? Frågas det ibland om. Jag är och har alltid varit en typisk årstidsperiodare. Dvs jag gillar alltid den årstid bäst som precis just nu är på väg in. Och sedan tröttnar jag alltid på sagda årstid innan den tagit slut. I vissa fall (läs vinter) ganska långt innan den tagit slut. Men just när varje årstid kommer, då älskar jag alltid just den!

Detta är det bästa med hösten.

Böcker

Ja man kan läsa på sommaren också. Och det har jag verkligen gjort denna sommar. Men blir det inte lite, lite mysigare när det är mörkt och ruggigt ute också?

Läs mer: Tips på böcker att läsa

Höstresor

Slut med alla töntiga sommarresor till typiska sommardestinationer. Vad är väl svensk sommar, vandring i Alperna och bad i Medelhavet motför höstweekends och höstfärger i Nordostasien?

Läs mer: Våra bästa tips på höstresor till storstad

Linas matkasse

Åh, vad mysigt det är att Linas vegetariska matkasse börjar komma igen. Äntligen får man hjälp med inspirationen och lagar omväxlande och fantasifull mat igen. Bara att ladda upp med drivor av vitlök, chiliflakes, vitvinsvinäger och japansk soja, som tycks ingå i precis alla recept.

Höstkläder

Gud så skönt att äntligen slippa låtsas som att ingen märker att man har kritvita ben och inte är solbränd alls. I shorts eller kjolar. Äntligen kan man gömma sig och sitt bleka skinn under lager av kläder. Och ingen tittar längre konstigt på mina yllesockar som jag ändå alltid har på mig. Och visst klär jag bättre i skogsmullegrönt än i ljusrosa pasteller också?

Filmer och serier med Alva i källaren

Äntligen slipper man utnyttja de fina kvällarna till promenader till udden, kajakpaddling och kvällsdopp. Fritt fram att dra på sig plyschbyxor och fårskinnstofflor och se Netflix-serier eller filmer av typen Hungergames med Alva i källaren.

Äntligen höst helt enkelt. Eller hur var det nu?

2 Comments

  1. Jag gillar också variationen av årstider. I år har sommaren varit både varm och lång, så höst sitter fint nu tycker jag! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *