Dubrovik är verkligen en favoritstad. Så vacker och med en riktigt skön medelhavsstämning. Här kommer våra bästa tips till vad som finns att se och göra i Dubrovnik.

1. Promenera på stadsmuren

Alla som besöker Dubrovnik måste förstås promenera minst ett varv på stadsmuren, gärna två. Man går upp sen eftermiddag när solen står lite lägre, ljust blir mjukare och hettan inte är så kompakt längre.
155 Kuna kostar det att gå upp.

se och göra i Dubrovnik

 

2. Solnedgång vid Buza II

Att göra i Dubrovnik

Det finns två caféer på utsidan av stadsmuren, åt havet till, Buza och Buza II heter de. Buza II är det västligaste av de två och härifrån har man en fantastisk utsikt över havet och solnedgången. Entrén är inte uppifrån muren som vi först trodde utan inifrån staden. Kom sent, tryck in dig på sista lediga stolen, sippa på en Mojito och se segelbåtarna glida förbi.

Att göra i Dubrovnik

 

3. Linbana upp på berget bakom Dubrovnik

se och göra i Dubrovnik

Linbanan hittar du precis utanför stadsmuren. Häruppe har man en helt formidabel utsikt över staden, havet och öarna.  Ett kafé precis vid kanten finns. Läge för den ultimata kombon, öl och glass?

se och göra i Dubrovnik

se och göra i Dubrovnik

4. Solnedgång och middag i Cavtat

Cavtat

Från hamnen i Dubrovnik går båtar till Cavtat ett par kilometer bort. Någon kväll är det definitivt läge att ta båten över och äta en tonfiskmiddag med vågkluck under stolarna och fri sikt mot solnedgången.

Cavtat

5. Båt till öarna

Utanför Dubrovnik finns ett gäng öar. En båtutflykt till någon av dem är trevligt och lite lugnare än den ganska hektiska Gamla stan. Härute är det även läge för klippbad.

6. Läsa om kriget

På några ställen i Dubrovnik, bl.a. uppe vid toppen av linbanan finns museer och fotoutställningar om kriget. Vi tyckte att det kändes viktigt att besöka någon av dem och läsa och begrunda om det krig som dominerade nyhetsrapporteringen under hela vår ungdom.

se och göra i Dubrovnik

7. Gå vilse

Dubrovnik är en helt charmerande stad med hur många snirklande gränder som helst. Bästa sättet att upptäcka den är att kasta kartan och gå vilse.

Läs om vår resa till Dubrovnik här.

Läs alla våra inlägg om Kroatien här.

4000mil

Välkommen att gilla 4000mil på Facebook för fler resetips och reseberättelser.

 

6 Comments

  1. Bra tips, ska spara dom tills jag kommer iväg till Dubrovnik (som ligger väldigt högt upp på önskelistan över platser att åka till).

  2. Marina

    Dubrovnik är en stad jag vill – och kommer att – besöka. Mina föräldrar var där innan kriget och visade fantastiska bilder därifrån så det har alltid funnits med lite i tankarna som resmål, men som med så många andra platser, aldrig blivit av.

  3. Vi skippade linbanan, vilket kanske kändes lite trist nu när jag såg den fantastiska utsiktsbilden här. Men så hade vi bara 23 timmar på oss, varav sju av dem gick åt till sömn. 🙂 Bra inlägg!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *