Vilka appar behöver man på resa?

Ibland laddar man ju ner appar för att senare inse att de var rätt onödiga och att man typ aldrig använder dem. Men dessa 7 reseappar använder vi ständigt på resa.

Google Maps

Helt oumbärlig och går att använda även offline givet att man har laddat ner kartan innan. Ladda ner kartan gör man genom att helt enkelt öppna appen och ta fram kartan över aktuellt område när man har uppkoppling. Då minns appen även när man inte är uppkopplad mot nätverk.

Google Maps innehåller även röststyrning, så det går utmärkt att använda i stället för GPS när man hyr bil. Så tog vi oss runt t.ex. på vår roadtrip i Albanien. Helt gratis till skillnad från hyrd GPS.

Resklar

Främst inför resa så klart. Vi kollar i stort sett alltid UD´s råd, utom i de ”gamla vanliga västeuropeiska länderna” liksom. Mycket bra och matnyttig information. T.ex. får man veta att den största säkerhetsrisken man utsätter sig för i Albanien utgörs av trafiken, att passet måste vara giltigt i 6 månader efter utresa från Förenade Arabemiraten samt att man vid resa med minderårig som ensam förälder måste medföra samtyckte från den andra föräldern. Och mycket annat.
Man ser relativt ofta frågor runt dessa saker på reseforumen. Själva tycker vi att det är både enklare och mer pålitligt att kolla Resklar-appen.

Tripadvisor

Dels naturligtvis i förväg för att läsa recensioner av hotell, restauranger och sevärdheter. Planeringen av en resa innefattar i stort sett alltid Tripadvisor på något sätt.

Men funktionen att söka restauranger ”I närheten” är det allra bästa med appen.
Vi har ofta ganska hektiskt program och vill hinna med mycket på våra resor, Då vill vi inte binda upp oss vid att välja restaurang innan, för hur ska vi kunna veta var i den aktuella staden vi befinner oss när vi vill äta liksom? Då drar man bara igång Tripadvisor-appen och väljer platsen I närheten. Då kommer en lista på förslag på restauranger i närheten upp och så väljer man den som verkar bäst.

Uber

Innan vi beställer en taxi kollar vi alltid om det finns Uber-chaufförer i det aktuella landet. Oftast snabbare och billigare.

Booking.com

Om man reser spontant och bokar boende eftersom, använder man ju denna app, men också för att hålla koll på redan bokande boenden. Appen är ihopkopplad med Google Maps, så att man kan se sitt boende på kartan och få en vägbeskrivning etc.

Google Översätt

Men denna app översätter man ord och frasen man behöver på resan. Både tal och skrivfunktion.

SJ

Vi åker ju mycket tåg inrikes. SJ-appen är ju det bästa sättet att hålla koll på sina biljetter i stället för att ha dem som SMS eller i mejlen.

Glöm nu inte att gilla 4000mil på Facebook och Bloglovin för fler resetips i dina flöden.

 

Tags

17 Comments

 1. Tripadvisor-appen har jag liksom aldrig lyckats få något särskild vettigt ur tycker jag. Och jag föredrar Maps.me framför Google Maps när jag inte har uppkoppling. Uber använder jag ibland och den är jag mycket nöjd med. 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Just den funktionen att man kan söka restauranger i närheten och kolla betyg på dem tycker jag är suveränt!

 2. Liselott M

  Oumbärlig för mig är CheckMyTrip. Där får man överblick över alla flyg. Där finns all information om aktuella flygbiljetter, flygplanstyper,
  alla ev ändringar av flygtider och det är lätt att checka in på flyget via appen.
  Dessutom får man viss information om resmålet, såsom väder och aktuell valutakurs.

 3. Maps.me är en av mina favoriter, fungerar överallt, även utan wifi, dock drar den mycket batteri. Var t.ex helt suveränt när vi åkte tåg i Sri Lanka och de inte ropade ut några stationer, appen följde exakt resan på den mycket detaljerade kartan. Rekommenderas.

  • Gunilla Yourstone

   Det är flera som rekommenderat den, vi måste definitivt prova näste resa!

 4. Google maps och translate är självklara. Gillar funktionen i translate som kan hjälpa till att läsa av text, praktisk när man ska läsa menyer. Tripadvisor kommer fram i bland och sen är det flygsällskapernas appar för incheckning och boardning.

  • Gunilla Yourstone

   Vi har inga flyg-appar för vi tycker att vi flyger med olika bolag hela tiden. Men de är nog bra annars.

 5. Som ett komplement på ställen där google-maps inte alltid får fatt på kollektivtrafiken är Moovit ett bra komplement.. speciellt bättre på bussar i vissa städer.
  Innan Kuba-resan lyckades jag ladda ner en kanonbra offline-karta som vi använde mkt.. röd med vit palm.. gratis.. tror den numera ingår i city-mapper.

 6. Jätte bra appar som jag oxå använder! Brukar oxå använda flygbolagens egna appar och sen kolla ev om landet man reser till har smarta appar för vad är bra att se och göra osv!

  Kram

 7. Kan också tipsa om Citymapper – en ultimat transportapp. Funkade guld nu i London.

 8. Även om dessa kanske inte räknas som reseappar så skulle vi sakna dem när vi reser: Instagram, bankapp, väderapp och sudokuapp.

  • Gunilla Yourstone

   Ja väderappen nöter man ju nästan ut på resa! 🙂
   Och så praktiskt att man numera kan göra sina bankärenden från utlandet.

 9. Ann Beutler

  Är inte så haj på den nya tekniken, men provade city mapper i London förra året. Riktigt nöjd med den var jag.Tripadviser andvänder jag frekvent. Uber har jag aldrig provat. Maps.me var ett bra tips

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *