Ett litet reseapotek brukar vi alltid ha med på resan och det är också ett av våra allra bästa resetips att alltid se till att ha det med.
Visst, allt finns att köpa på plats osv. Men var finns närmaste apotek, är det ens öppet och vad heter motsvarande preparat som du brukar använda hemma (och finns det ens)? Vips har en halv dag (minst) av den dyrbara semestern försvunnit medan man tar en taxi till t.ex. in till Stonetown 1 timme, för 500 kr enkel väg för att köpa tabletter mot turistdiarré.

Det vi brukar ha med i vårt reseapotek är följande:

Alvedon/Ipren eller annat smärtstillande och febernedsättande
Solskydd
Plåster
Handsprit
Våtservetter
Dimor – medel mot turistdiarré
Resorb – vätskeersättning
Mygga
Ska det vandras är Compeed skavsårsplåster helt oumbärligt

Förstås lite beroende på vart vi ska. Myggmedel behövs inte överallt och inte solskydd heller. Och handsprit känns inte lika nödvändigt på Island som i Indien.

Dessutom försöker vi köpa reseförpackningar av så mycket som möjligt av våra toalettartiklar.

Fler packningstips hittar du här.

För fler resetips i ditt flöde, följ 4000mil på Facebook och Bloglovin.

 

8 Comments

 1. Bra tips 🙂 har oxå alltid m liknande grejer liksom fokus på barnens Reseapotek. Strepsil brukar va bra å
  Nässpray oxå. Kram

  • Gunilla Yourstone

   Bra tips. Det är sant, barn blir ju lätt förkylda på resa. Vi vuxna blir ju i regel inte det.

 2. Marina

  Det låter som ett vettigt packat reseapotek. Jag brukar även ha med en liten flaska med tea tree oil för t.ex lindring av insektsbett och ingefäratabletter om det skulle vara någon båtfärd planerad.

  • Gunilla Yourstone

   Oh, funkat det mot myggbett? Jag är sånt som myggen älskar, så i så fall måste jag prova!

   • Marina

    Jag är också en sådan som myggen föredrar framför alla andra!! Och ja, det hjälper faktiskt, inte helt och hållet i alla lägen, men det lindrar ordentligt – till och med då det handlar om bett av ”sandflies”!

 3. Vätskeersättning har aldrig slagit mig in, men allt annat har jag nog haft med, beroende på vart jag reser, och när. Aloe vera-gel är den perfekta multiprodukten så en flaska i miniatyrformat åker så gott som alltid med. Använder den även som after sun. Och så har jag ibland med lite Finrexin, ett finländskt smärtstillande preparat i pulverform som dricks i varmt vatten och innehåller koffein. Blir jag förkyld och hängig på resa är den smärtstillande, lindrar halsont och piggar upp! Perfekt!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *