När jag igår morse satt i köket och åt min lilla frukostmacka med te och juice, borde jag teoretiskt sett ha haft bättre för mig. På väg till en heldags-workshop med mina anställda och med tre opackade resväskor i källaren samt lika många dygn kvar till Hong Kong-Sydkorea-resan. Men det min tankar sysselsatte sig med var likafullt ”Undra just när den där listan Best in travel 2020 enligt Lonely Planet kommer?”

Gick in på nätet och kollade och hep, det var visst just precis denna dag!

Lonely Planet utser ju 3 listor med 10 destinationer på varje lista. (plus en för mest prisvärda resmål, men den är så fånig så den tänker vi inte ens nämna) Så här ser listorna ut för 2020.

Top 10 Countries

 1. Bhutan
 2. England
 3. Nordmakedonien
 4. Aruba
 5. Swaziland
 6. Costa Rica
 7. Nederländerna
 8. Liberia
 9. Marocko
 10. Uruguay
Best in travel 2020 enligt Lonely Planet
England

Top 10 Cities

 1. Salzburg, Österrike
 2. Washington DC
 3. Kairo, Irland
 4. Galway, Irland
 5. Bonn, Tyskland
 6. La Paz, bolivia
 7. Kochi, Indien
 8. Vancover, Kanada
 9. Dubai,
 10. Denver, USA
Dubai

Top 10 Regions

 1. Sidenvägen
 2. Le Marche, Italien
 3. Tohoku, Japan
 4. Maine, USA
 5. Lord Howe Island, Australien
 6. Guinzhou provinsen i Kina
 7. Cadiz provinsen i Spanien
 8. Nordöstra Argentina (där Iguazu-fallen ligger)
 9. Kvarner i Kroatien
 10. Brasilianska Amazonas
Best in travel 2020 enligt Lonely Planet
Iguazu

Vi mot Lonely Planet

Först måste vi förstås testa vår trendfaktor. Hur många av dessa 30 har vi besökt?

 1. England
 2. Nederländerna
 3. Salzburg
 4. Washington DC
 5. Dubai
 6. Maine
 7. Nordöstra Argentina

Hm, ovanligt få va? 7 av 30. Vi brukar ligga på en 30 % ungefär på sånna här listor.

Några av dem som vi starkt planerar inför under 2020? England är vi sugna på. Men inga konkreta planer. Likaså Nederländerna. Annars inte en plan så långt ögat når i riktning mot dessa destinationer.

Salzburg

Träffar Lonely Planet rätt?

England känns faktiskt väldigt rätt just nu. Egentligen hela Storbritannien. Nordmakedonien likaså. Och hur skulle Swaziland någonsin kunna hamna fel på en lista?
Men Costa Rica och Marocko känns gjort liksom. Borde inte de ha legat på listan för 10 år sedan i stället? Och Bhutan för några år sedan?

Salzburg och Kochi (dit skulle ju vi har åkt förra julen!) är helt rätt och trendkänsligt, men Dubai, Kairo och Washington DC totalfel.

Guldstjärna för Maine, det är som att vi kommit på det själva. Briljant! Sidenvägen, Brasilianska Amazonas, Nordösta Argentina absolut. Vi köper nog alla regionerna, de lockar och drar, även om vi inte vet jättemycket om en del av dem.

Halvbra lista alltså. Vi är halvnöjda bara.
Förmodligen borde vi skriva en egen lista. 2020 års resmål enligt 4000mil. Tror ta mig tusan att det kommer en sån i morgon.

Best in travel 2020 enligt Lonely Planet
Kochi

Vad tycker du om Best in travel 2020 enligt Lonely Planet-listorna? Och hur många av resmålen har du besökt?

Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

12 Comments

 1. England känns helfel för mig på en trendlista just nu. Mitt i ett brexitkaos som även om det aldrig blir av skapat dålig stämning och delat nationen i två läger. Inte för att det märks så mycket i just London (eller svenskfavoriten Brighton där nästan alla är EU-vänner) men ändå. Hellre då Skottland där det inte alls är lika illa. Inte för att jag skulle sluta turista i England men jag undrar hur just LP tänker. De andra känns mer självklara även om det känns ambitiöst att klumpa ihop hela Sidenvägen till en region.

 2. Sedär, Vancouver på listan. En av många oupptäckt pärla. Jag själv är, efter två besök i och kring stan, inte klar på långa vägar. Blir nog inte heller, sånt där ställe jag skulle kunna åka till och bara… hänga runt.

  • Gunilla Yourstone

   Hela Kanada känns som en oupptäckt pärla. Själv har jag bara varit in från Niagara och vänt en gång 1994, men kommer väl tillbaka någon gång.

 3. Älskar listor, även om jag ännu hellre läser din egen. Har just bestämt att vår stora familjeresa 2020 blir Kanada, så känner mig lite trendig ändå! 😂

 4. England och Nederländerna, check.
  inga av städerna eller regionerna… känns som att jag har att göra om man ska hinna med den där listan under 2020 😀 haha 😀

 5. Förutom England och Nederländerna: Jag red en bit på sidenvägen (en av många) i södra Georgien förra hösten. Och tog en sväng till La Paz denna hösten. Men jag gillade Quito och Cusco bättre, visar väl hur hopplöst otrendig jag är 🙂

 6. Therese

  Vi ser fram emot våran familje resa nästa sommar till Toronto ✨ och vuxen resa lite senare samma sommar till dolomiterna ✨.
  Check på dubai, England, salzburg, Marocko. Så många länder kvar på den listan…. Vi gillar att planera lååångt framåt så 2021 ska vi hälsa på vänner i Ecuador sen vidare till Peru och Brasilien, men som sagt ett tag dit 😂

  • Gunilla Yourstone

   Åh vilka spännande resor på gång. Dolomiterna är en favorit för mig! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *