En resetyp som fortfarande är ogjord för oss, är en flerdagars cykelsemester. Från den ena orten till den andra, med förbokande boenden och med bagaget transporterat. Så som vi ibland vandrar.

Dessa leder kan man ju ge sig på med en vanlig cykel. Absolut. Men visst vore det lyxigt att göra dem med elcykel?

Cykla mellan slott i Loiredalen

Den mest klassiska av alla cykelsemestrar är kanske den från slott till slott i Loiredalen? Slottsliv, vin och det franska köket i kombination med vackra vyer och lagom med motion.

Transalp Munchen-Venedig

Vilket äventyr! Att cykla tvärs över Alperna från Munchen till Venedig. Denna rutt är 55 mil lång och tar 8-11 dagar beroende på hur långa dagsträckor man vill ta.

Cornish Way

Att vandra längs kusten i Cornwall är ju klassiskt, men visste du att det finns en cykelled också? Lika vackert, men man hinner längre och ser mer på en vecka.

Sognefjord, Norge

Med start i Bergen och genom Norges längsta och djupaste fjordar. Det låter som en dröm, det är väl möjligen vädret man kan vara lite orolig för just här.

Bodensjön runt

Detta ska enligt uppgift vara Europas mest populära cykelrutt. Genom Tyskland, Schweiz och Österrike. Att besöka ön Mainau (som ju har en både svensk och kunglig koppling) med sin fantastiska trädgård, är förstås en av höjdpunkterna. Nästan 30 mil av plana, mestadels bilfria vägar och hela tiden Alperna i fonden.

I och runt Amsterdam

Ingen cykelled, men väl ett cykeläventyr, är det att cykla i Amsterdam med omgivningar. Både Amsterdam och Nederländerna är som gjort för cykling och mitt eget korta smakprov i våras gav mersmak inför att cykla mig igenom detta charmiga land. Men kanske är det mer en el-citycykel man bör skaffa sig här?

Läs också: Keukenhof – vår guide till det ultimata och mest tulpanmaxade besöket

Om elcyklar

Funderar du på att köpa en elcykel? En fullständig guide med allt du behöver veta om elcyklar och tillbehör hittar du här.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

4 Comments

  1. Elisabeth

    Bra förslag, elcykelsemestrar är jag också sugen på. Med ett undantag – Amsterdam! Att cykla i Amsterdam klassas definitivt inte som semester, det är istället något av det tuffaste man kan ge sig på. Kräver enormt mycket koncentration, uppmärksamhet, förståelse för specifika holländska och amsterdamska trafikregler osv. Jag som ändå har bemästrat cyklingen i staden Groningen i norra Nederländerna skulle aldrig få för mig att cykla i Amsterdam.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *