Att komma hem ifrån en resa är alltid lite tveeggat. Å ena sidan är livet sällan så bra som på resa. Det är tråkigt att allt det roliga som man sett fram emot och planerat så länge för nu är passerat och förbi. Bara minnena kvar. Å andra sidan har man ju tillbringat hela hemresan med att längta tills man är hemma. Resorna är sällan enkla för oss, norrlänningar som vi nu är. Lätt att det tar något dygn ändå att ta sig hem. Eller till och med två. Och när man äntligen gör det är det alltid en lättnad.
Åtminstone tills man får syn på sitt tomma kylskåp och har fyllt tvättkorgarna med smutstvätt. Sen längtar man ju ut igen. Ofrånkomligen.
Men om vi ska vara sånna. Detta är det bästa med att komma hem från resa.

Att få kolla igenom alla foton

Och inte bara på kameran eller ens på paddan om man flyttar över fotona dit från minneskortet. Utan på dator och storskärm. Ordning och reda och ett riktigt bildredigeringsprogram. Njutning!

Sneak-peek på våra Uganda-foton!

Äta sin egen frukost

Mat utomlands är ju spännande och gott. Men just till frukost är vi fortfarande lite konservativa, nyvakna som vi är. Därför är det galet skönt att få äta sin egen invanda frukost. Kliniskt fri från vit formfranska och apelsinjuice-koncentrat.

Det bästa med att komma hem från resa
Eller kanske är den inte så tokig ändå, den där utlandsfrukosten? Men man kan ju låtsas i alla fall.

Sova i egen säng

Den här är ju svårslagen. Kudden är inte för hård, inte för hög. Utan den egna alldeles perfekta Tempur-kudden. Och då har vi inte ens börjat prata om elfilten.

En riktig dusch

Vi har ju pratat om det här förut. Att ingen utomlands tycks kunna konstruera en dusch som håller tryck och temperatur under en normallång hårtvätt. Så himla skönt att komma hem till den egna duschen och slippa bli både skållad och isbit i de tafatta försöken att hålla en basnivå på den personliga hygienen.

Det bästa med att komma hem från resa
Ja utomhusduschar är charmiga. Men sällan särskilt varma.

Att komma hem till dem som inte är med på resan

Jag minns när vi åkte hela familjen till Florida 2012. Läget på jobbet var verkligen inte roligt när jag gav mig av och jag minns att jag tänkte där i Miami, i slutet av resan, att jag behöver ju strängt taget inte åka hem. Jag har alla jag behöver här med mig på resan.

Så är det för det mesta inte. När jag reser har jag oftast delar av min familj kvar hemma. Så en del av mig längtar alltid lite, lite hem.

Barnen – det bästa med att komma hem från resa

Att äntligen få börja blogga

Visst händer det att jag fyrar av ett inlägg på resande fot ibland. Och handen på hjärtat brukar de bli ganska bra. Eller vad säger ni, kolla här, här och här till exempel. Men det är lite stressande att skriva på resa. Man har bara någon timme och sedan ska man iväg på middag eller solnedgångskryssning eller nåt annat spännande. En bild tar 45 minuter att ladda upp (jodå på Holbox!) Jätte-ergonomiskt blir det sällan heller, där man sitter ihopkurad med gamnacke på sängen på hotellrummet eller kisandes under parasollet på beachen.

Men, hemma. Jag upprepar; dator med dockningsstation och stor skärm. Mmmmm…

Vilka är dina bästa ”komma hem till”?

Missa inga inlägg. Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

7 Comments

 1. Anneli

  Igenkänning och har ytterligare en absolut nr 1 på listan: Att få gå på sin egen toalett! ✌🏼✌🏼✌🏼
  Oavsett vart man varit..

  • Gunilla Yourstone

   Ja men den är ju ganska trevlig också! 🙂
   Alldeles särskilt efter en odyssé i ugandiska bensinmacks-toaletter.

 2. Sandra

  Helt klart att få sova i min egen säng med min kudde. Jag blir mer kräsen för varje år. Nu vill jag ha eget täcke på resa vilket är långt ifrån självklart utanför Sverige. Ilands problem.

  • Gunilla Yourstone

   Oj, ja det känns som en extra väska bara där om man ska ta med sig egen täcke. 🙂

 3. Sandra

  Tar inte med täcke men vill ha ett eget.

 4. Håller med om alla punkter. Och vill precis som Anneli ovan lägga till det där med att komma hem till sin egen toalett. På en del punkter är helt enkelt Sverige, och hemma, bäst. Vi hade en riktig skräckdusch sista två nätterna nu i Florida… amerikanerna kan verkligen inte konstruera duschar…

 5. Frukost med finskt (riktigt!) rågbröd 😊

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *