Om man blir bjuden på en mäss- och konferensresa till London av sin arbetsgivare, arbetar man förstås hårt och idogt i sitt anletes svett i dagarna fyra.
Men om man, hypotetiskt, ändå på något märkligt sätt skulle få en eftermiddag ledig, hur skulle man välja att tillbringa den då?

IMG_2409edited

Här är ett, återigen helt hypotetiskt, förslag:

14:30: med vinddraget från mässdörrarna på ExCeL London Exhibition Center  fortfarande virvlande i håret, mässtaggen i rött band om halsen och fulla handväskan med broschyrer från Google, stiger man lämpligen genast in i en taxi. Den trevlige och artige taxichauffören bör inte bara utan dröjsmål kunna köra dig till Borough Market i Southwark, precis söder om London bridge, utan även tipsa om en lämplig promenadväg vidare till Westminister.

Borough Market

IMG_2388edited IMG_2389
Borough Market är en av Londons största och äldsta matmarknader. Enligt vår taxichaufför är den störst fredagar och lördagar, men även denna dag som råkar vara en onsdag pågår viss kommers. Här säljs högkvalitativ och ofta ekologisk mat till privatpersoner såväl som handlare och restauranger.
Vi strosar runt några varv, tittar på ostar, korvar och grönsaker. Faller till slut för en oemotståndligt lammburgare och ”Mulled Wine”, dvs varmt vin med apelsinskivor i, på Café Brood alldeles bredvid Southwark Cathedral. Trots att det är den 20:e januari går det utmärkt att sitta ute och äta.

IMG_2394edited

 

The Shard
Bakom marknaden finns en skyskrapa i form av en långsmal väldigt utdragen pyramid. The Shard, är namnet på denna byggnad och längst upp finns en restaurang och bar.

london

Dylika etablissemang brukar sällan få vara ifred någon längre stund när jag är i stan. Inte heller denna gång. Ingången är från St Thomas Street, baren har en separat ingång och hiss som tar sina besökare direkt upp på 32:a våningen. Restaurangen, Aqua Shard är i 2 våningar med dubbel takhöjd närmast glasväggen mot Themsen.
En formidabel utsikt, särskilt en klar och krispigt kall dag som denna!

IMG_2407edited

london IMG_2411edited

Themsens södra strandpromenad
Sedan vandrar vi långsamt mot vårt hotell, St Erwins i Westminister, längs Themsens södra strand. Här finns en bred strandpromenad och serveringar. Solnedgången har vi framför oss och innan vi viker av över Westminister Brigde passerar vi London Eye.

IMG_2424edited IMG_2425edited

london

london

london

london

En svårslagen eftermiddag en onsdag i januari i London!

london

Vill du ha fler inspirarande resetips. Glöm då inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

13 Comments

 1. Läckra foton! Jag älskar Borough Market.

 2. gunilla yourstone

  Ja vi fick ju tyvärr inte se den i full glans, men det var ett supermysigt område och vår lunch var superb!
  mvh Gunilla

 3. Men gud vilka bra tips för min weekend i London i helgen : heja dig.

 4. ladybird

  Så fina bilder med solnedgången!

 5. Åh vilka fina bilder Gunilla!

 6. Himla vackra bilder! 🙂

 7. Caroline Eriksson

  Hej!
  Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig angående en inbjudan till ett event Travellink anordnar.
  Har du någon mejl jag kan nå dig på?
  Mvh,
  Caroline

 8. Pingback: London - svenska resebloggares bästa tips | FlyingDryden

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *