Travel News Market i Stockholm. Andra året nu som jag åker ner från Umeå för att vara med på Sveriges mesta reseevent.

Denna gång med en övernattning på vägen i Gävle hos mina föräldrar som behöver stöd nu i det mest ångestladdade beslut de tagit i sina liv. Att mamma ska flytta in på ett boende.

Jag anländer till Waterfront halv elva. Mitt schema är fullt av förbokade möten. I år har jag varit förutseende att lämna plats för en liten lunch. 30 minuter att i sin tunna blus springa över från Waterfront till Stockholms central. Köpa en pappkartong med thailändsk räksallad med glasnudlar. Och så tillbaka igen.

Travel News Market är huvudvärk, vätskebrist och utmattning. Att stå ute vid garderoben en stund och hämta luft och gnugga tinningarna. Det är resglädje, fniss med kollegor som man ju börjar känna nu. Det är att framhäva sig själv, sälja sig och lova vitt och brett. Att dela ut sina visitkort. Att ha visioner, idéer och framåtanda.

– Visst är det dags att vi gör något ihop nästa år?

– Mina läsare är i en fas i livet när de har tid och pengar att resa!

– Jag tänker vackra tågresor, vandringar och slott!

Travel News Market är att smutta starksprit hos Tjeckien, hembakta kakor hos Tunisien, vin och sallad hos Grekland och att plötsligt glida in på Las Vegas eget VIP-event.

Travel News Market är jag helt enkelt. Jag börjar känna det nu. Mitt forum, min plats och my kind of people. Det här är roligt!

Med Maria från Sveriges Turistjournalister på ”hemlig” Vegas-fest

Sitter så på Arlanda Express. Utpumpad men glad. Kanske blir det inget med Namibia. Eller Malaysia eller med Schweiz. Men det gör inget i så fall. Jag har fått vara mitt i det som  är jag en hel dag. Huvudvärken till trots.

Då ringer min syster. Du måste ringa pappa, säger hon. Det är kris.

 

6 Comments

 1. Ser trevligt ut på reseeventet.
  Förstår dock att telefonsamtalet var ”jobbigt”.
  Livet/upp och ner.
  Ha en bra helg i grådiset.

  • Gunilla Yourstone

   Är riktigt roligt att mingla på de där reseeventsen. Speciellt för mig som bara är nere i Stockholm på sånna saker någon gång om året.
   Gråsdis var ordet. 🙂

 2. Jättetrevligt att träffas på mässan och på middagen. Och jag önskar en bra väg framåt för din familj.

 3. Bitte H

  Är detta bara för branschfolk? Eller är även vanligt folk välkomna. Har inte följt er så länge, men läser med stort intresse om era upplevelser.

  • Gunilla Yourstone

   Det är en branschmässa. Däremot är Göteborgs resemässa öppen för allmänheten.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *