4000mil. Det var Christofer som kom på namnet, då när det begav sig 2013.

– Vi borde starta en reseblogg, sa han. Vi som reser så mycket och har så mycket att berätta.

– Mja, sa jag. Det är ju mycket med det.

Men Christofer gav sig inte. Han registrerade domännamnet direkt, 4000mil.se och satte upp den första versionen av bloggen.

– Så lätt som en plätt. Nu är det bara att skriva. För dig.
Och jag skrev och skrev och skrev. Timingen var ganska bra. För jobbet jag hade just då gav kapacitet över till annat.

Nu har vi 30.000 läsare i månaden och det känns otroligt och fantastiskt roligt att så många vill läsa om våra resor och äventyr. Alla läsare och läsarkommentarer är det som driver och sporrar oss att fortsätta skriva bloggen.
I och med att antalet läsare ökar, börjar också mejlen om olika typer av samarbetsförfrågningar att komma in ganska tätt.

Vi har ju pratat om det här med samarbeten och trovärdighet förut (här och här) och jag tror och hoppas att vi hittills har lyckats genomföra de vi tagit på oss på ett trovärdigt sätt och på ett sätt som tillfört värde för våra läsare. (hojta till annars)

Hittills har vi haft inkomsterna från bloggen som inkomst av hobby. En skatteteknisk variant som förutsätter bl.a. att inget vinstsyfte finns. Nu känner vi att vi börjar växa ut den formen av ”företagande”. Därför har aktiebolaget 4000mil.se i Sverige AB sett dagens ljus.

Inge skillnad för er läsare. Bloggen kommer inte plötsligt att överösas av 100.000 blippande google-annonser eller andra konstigheter, utan vi kör på som vanligt med en del sponsrade inlägg som passar in i vår kontext och tillför läsvärde på bloggen.

Men nu får vi möjlighet att jobba med 4000mil lite mer seriöst och långsiktigt som ett företag och inte enbart som hobby.

Gilla oss gärna på Facebook och Instagram.

 

23 Comments

 1. Det är ju en helt galet bra utveckling ni haft, så roligt och skickligt jobbat av er! Hoppas på alla sätt att ni ska trivas i nya formen, är säker på att ni kommer hålla balansen med samarbeten och annat.
  Vart kommer statistikbilden ifrån, är det jetpack?

  • Gunilla Yourstone

   Ja det är roligt att vi ökar och att många läser:-)
   Denna bild har jag faktiskt gjort själv i Excel för att jag ville ha en tightare bild, de flesta ”automatgjorda” är mer utdragna liksom.

 2. Lisa / livetfrandenljusasidan.se

  Helt rätt satsat!
  Grym utveckling, bara att köra på. Det är alltid kul att komma in här och läsa. Lycka till!

 3. Hurra, vad roligt! Det går i rätt riktning ju! 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Ja det gör ju det och det är alltid roligt när det går åt det hållet. 🙂

 4. Grattis till ökande trafik och AB 🙂 Gjorde mitt bolag till AB 2012 och efter det sa det bara pang. Så jag tror att det uppfattas mer seriöst när en har ett AB. Så hoppas det bidrar till ökad efterfrågan på era inlägg.

  • Gunilla Yourstone

   Ah spännande. Fick du fler förfrågningar om samarbeten alltså då?

   • Ja helt klart fler kunder! (nu pratar vi inte bloggsamarbeten, för det sysslar jag inte med) Utan mitt företag där jag arbetar med webbplatser. vimlewebb.se

 5. Bra jobbat! Visst är det kul när hårt arbete lönar sig!

 6. Anna-Lena

  Mycket bra jobbat! Fortsätt i samma stil. Ni har en lättläst blogg och mycket ”matnyttigt” med saklig information i en härlig blandning. Inläggen passande långa med fina bilder och informationen är tydlig, men inte alltför detaljerad, då slutar åtminstone jag läsa…. Ni har min absoluta favorit reseblogg. Jag måste också säga att era inlägg mellan resor är väldigt intressanta, med filosofering kring resande, listor på hotell, packning, m.m, jämförelser mellan stora och små hotell osv. Det värmer en resenörds hjärta 😀
  Lite skeptiskt är jag ibland till bloggar som är sponsorerade, ställer annonsören krav på att allt ska vara ”så jättejättehärligt” eller får inläggen vara lite mer nyanserade? Stort lycka till med ert AB och hoppas att ni får resa om ännu lite mera!

  • Gunilla Yourstone

   Tack! Det är ju den bästa belöningen, när ni som läser gillar det vi skriver. 🙂

   Sponsrade resor kan ju vara lite problematiska. Även om det sällan ställs öppna krav på att det ska vara ”jättehärligt” så ligger det kanske under ytan?
   Vi ser två lösningar på detta. Dels att bara ta emot sponsrade resor till platser vi verkligen vill till och känner oss övertygade om att vi kommer att gilla. T.ex. Dolomiterna och Rota Vicentina som vi drömt om i åratal. Då uppstår ingen besvikelse hos arrangören eftersom vi genuint älskar upplevelsen.
   Men sedan ställer det ju krav på oss att våga skriva det som vi verkligen tycker oavsett. Tex var hotellet som nämns som värsting här flera gånger delvis sponsrat:
   https://4000mil.se/index.php/knasigaste-extraavgifterna-pa-hotell/

 7. Gud så coolt! Underbart att se resebloggar kan bli sådär stora. Själv har jag en liten bit dit ännu, men oj vilken inspiration detta ger. Heja!

  • Gunilla Yourstone

   Tack och vad kul att du blir inspirerad!
   Förmodligen kan vi resebloggar bli hur stora som helst. Större än Vagabond! 🙂

 8. Lars S

  Vilken spännande utveckling för er reseblogg, lycka till med AB:t.
  /Lars

 9. Vad roligt att ni tar nästa steg! Alltid kul att läsa på er blogg! Lycka till med AB!

 10. Grattis o Lycka till!
  Ni har en väldigt inspirerande o så väl genomarbetad blogg m många bra o varierande typer av inlägg, och gör därför – förstås! – helt rätt i att satsa på detta sätt!
  Ni är så ambitiösa o det märks verkligen att ni lägger ned massor av tid o kraft på er suveräna blogg!
  (…Själv har jag min bara som en liten hobby f att ha något kul att göra när jag har tid o ork)

  • Gunilla Yourstone

   Tack Berit för fina ord och beröm! Tycker att även din blogg är mycket genomarbetad med fina tips och foton, även om den bara är en liten hobby när tid och ork finns. 🙂

 11. Imponerande ökning i antal läsare och grattis till att ni blivit AB. Men så driver ni ju en riktigt bra blogg också, så det är kanske inte så konstigt! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *