Christofer knarkar verkligen videos där olika Youtubers provar mat. Asiatisk mat ska det vara och gärna street food. Ramen, dumplings, char siu, hot pots, thai mm.

Så här efteråt har vi funderat på om det inte var alla mat-videos som han konsumerade under sjukhustiden efter stroken som fick sväjfunktionen att komma igen med en sån mirakulös fart som den gjorde. Hjärnan tränade omedvetet sväljreflexer massor av timmar om dagen liksom.

Christofers topp 3 foodie youtube-favoriter är:

Mark Wiens

Mark Wiens har 3,5 miljoner följare på sin Youtube-kanal. En amerikan som numera bor i Bangkok och även bloggar på Migrationology.com.

– Jag följer honom för att han verkar så ödmjuk och snäll och samtidigt entusiastisk över allt han ser och äter. Och framför allt för att hans vloggar är riktigt bra och alltid innehåller sjukt spännande mat, säger Christofer.

Ett exempel på en typisk Mark Wiens-film som skulle kunna få en död att börja svälja är väl denna från Pakistan när han provar Bun Kebab i Karchi.

Mike Chen – Strictly Dumpling

Mike Chen är kines-amerikan med en uppsjö av Youtube-kanaler. Strictly Dumpling är kanalen med 2 miljoner följare, där han provar mat både i Asien och asiatisk mat i USA.

– Mike är den första foodie-vloggaren jag hittade, när jag sökte instruktioner för hur man lagar char siu. Han är rolig och energifull och provar alltid spännande mat, säger Christofer.

I denna film provar Mike Chen mat på 7-eleven i Seoul, Sydkorean. Annorlunda och prestigelös vinkel när allt annars ska vara så autentiskt och genuint.

The Food Ranger

Youtube-kanalen The Food Ranger drivs av Trevor James och hans kinesiska fru Ting. De provar och filmar mat i framför allt Kina, Indien och Indonesien. Kanalen har 2,4 miljoner följare.

– Jag följer dem för att det är bra produktioner och mycket street food, säger Christofer. Och så är det coolt att han pratar flytande kinesiska.

I denna film är de i Hutongerna i Beijing, en miljö som vi själv vistats i under vår Kina-resa 2010. Och äter, förstås street food.

Tre bra tips på Youtube-kanaler att följa alltså för den som gillar asiatisk mat med betoning på street food. Eller bara för den som behöver hjälp att lära sig svälja igen.

Läs mer: Våra egna allra bästa matupplevelser på resa

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *