Vi har ju hookat lite på det här med utsiktspunkter längs Höga kusten nu. Sen vi börjat inse hur många som finns.
Getsvedjeberget finns på vår lista när vi besöker Höga kusten sista helgen i maj. Men jag hittar ingen bra information om vandringen. Nätet är tomt. Som så ofta förr när det gäller Norrland.

Läs också: Höga kustens bästa utsiktspunkter och hur du når dem

Getsvedjeberget

Sen smäller det bara till. Getsvedjeberget lanseras. Med hashtag och allt. Plötsligt syns bilden överallt. På den utskjutande klippan. Som predikstolen i Norge. Fast inte fullt så dramatiskt förstås. Nu finns en uppmärkt stig upp. När det förut ryktades att man fick frigå efter GPS:en.

Getsvedjeberget

Stigen utgår visst från Skulebergets havscamping. Bara någon minut från E4:an. Och vi ska ju söderöver igen.

Det blir ett stopp vid Skulebergets havscamping förstås. #getsvedjeberget står det på skylten. Inte Getsvedjeberget. Men vi är förstås helt rätt målgrupp för den typen av frestelser. Missa ogärna en bra bild. Och missar sällan tillfället på Instagram heller.

Brant men ganska enkel vandring upp. Havet visar sig några gånger på vägen. För att hålla motivationen uppe. 30 minuter har jag läst innan, men tar inte tid själv.


Vi är ett gäng här uppe, det blir nästan lite köbildning vid klippan där ett tag. Men majoriteten verkar inte riktigt våga sig ut på tungan? Är inte det lite konstigt ändå? Lite som med de där glasgolven i asiatiska skyskrapor.

Vi går all in och poserar. Fast Christofer siktar lite fel med kameran, anser jag och han får göra om några gånger. Man måste ju liksom se hur högt det är, hur brant det stupar och att klippan liksom går inåt ju!

  Getsvedjeberget
Getsvedjeberget

Hur som haver, en fantastisk utsikt är det. Vart man nu är står. Och hur man än håller kameran.
Följ hashtaggen #getsvedjeberget här och läs om alla våra vandringar här.

Gillar du också utsiktsberg? Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och Instagram.

 

7 Comments

 1. Haha, jag läste det som engelska och ”get svedjeberget” men okej, det heter Getsvedjeberget alltså. Precis som det står. 😉

  • Gunilla Yourstone

   Haha, det var ju faktiskt också en tanke. I dessa tider när man ska bocka av saker. 🙂

 2. En liten fråga bara, behövs det någon form av drönare för att ta bilderna på klipptungan eller finns det en plats lite högre upp som fotografen står på?

  • Gunilla Yourstone

   Nej det behövs inget special, utan tungan är lite längre ner på berget och fotografen står kvar ovanför på Berger. 🙂

 3. Sugantha

  Tack för tipsen. Kan man bära barn och gå uppe?

  • Gunilla Yourstone

   I och med att det är så brant att man då och då måste ta i med händerna när man klättrar upp och i och med att det går att trilla över kanten där, tycker jag att det känns tveksamt att bära upp barn som är för små för att klara vandringen själva.

 4. Albert Allema

  Vi har använt bland annat denna webbsida när jag förberedde vår resa till Höga Kusten.

  Detta var ett självklart mål för oss och vi blev inte besviken. Det var brant så lite ansträngande är det, men minsann inte så långt och det är superfint där uppe!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *