I måndags kväll landade vi i Umeå igen efter vår weekend-resa till Riga med Gunillas tonåringar. 3 heldagar på plats blev det.

Syftet med resan var i mångt och mycket att umgås med tonåringarna och att de skulle få välja en resa i sommar, men naturligtvis också att se och göra Riga. Vi tänkte oss en resa utan måsten och med ganska lugnt tempo. Vi hade hyrt en lägenhet centralt i Old Town, inte den allra billigaste vi hittade, utan en som låg riktigt centralt till. Det skulle vara lätt att gå hem om någon tröttnade och ville vila ett slag. Vi satsade också på 2 badrum, bra wi-fi och lite space. Vi ville inte tränga ihop oss fyra personer i en studio med bäddsoffa denna gång.

Riga var ju, förstås vi pratar ju om sommaren 2018, tropiskt under våra dagar. Stekande sol och uppemot 30 grader. Detta drog väl kanske ner tempot en aning, men annars tycker vi nog att vi hann med det mesta vi tänkt oss. Old Town och de centrala, ”turist-delarna” är ganska litet. Men charmigt och med hur många inbjudande uteserveringar som helst. Vårt inlägg i lördags till trots, om att välja bort sevärdheter, blev det faktiskt ett museum också denna gång. Ett antal trevliga utsiktspunkter hittade vi också, när vi var igång.

Alla fyra är nöjda med resan. En trevligt och väldigt enkelt weekendresmål att ta sig för med, allra helst under sommarhalvåret.

Vi återkommer under de närmaste veckorna med rapportering om vad vi gjorde, vilka restauranger vi besökte, spa:ande och så förstås det där museet som vi nu unnade oss.

Och till slut, sent sista kvällen, kom äntligen regnet!

Här kommer alla våra inlägg från Riga att dyka upp.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *