Hong Kong International Commerce Center är Hong Kongs högsta byggnad och världens 13:e högsta. 484 meter hög. Här finns skydecket Sky 100 och även Ritz Carlton Hotel med sin lounge bar.

Läs också: Världens högsta byggnader – topp 10

Med sitt läge vid vattnet på Kowloon sidan och lite avskilt från övriga skylinen har den ett läge som drar blickarna till sig. Hong Kong International Commerce Center syns var man än är i stan. Från Victorias Peak, från båtarna över Victorias Bay. Från Tsim Sha Tsui Promenade.

Afternoon Tea
Afternoon Tea

Sky 100
Sky 100

Ritz Carlton´s Lounge bar

Vi gillar ju höga byggnader och det aldrig någon fråga om vi ska besöka Hong Kongs högsta byggnad, bara en fråga om hur. Vi bestämde oss den första gången i Hong Kong för att boka Afternoon Tea på Ritz Carlton´s lounge bar.

Vi får ett fönsterbord och sitter förstklassigt, formligen med näsan rakt in i de stora fönstren mot Victoria Bay. Utsikten är Hong Kong-ön och inloppet till Hong Kong. Vi blir sittande gott och väl 2,5 timmar och hinner se solnedgången också. Extra plus för toaletterna med kanske världens bästa utsikt.

Omdöme: Lyxigt, gott, mättande och avslappnad för långsittning. Lite dyrare. 800 kr kostar kalaset för två. Exklusive bubbel.

Boka Afternoon Tea här.

Sky 100

Andra gången i Hong Kong besöker vi i stället Sky 100, ett utsiktsdäck i samma byggnad.

Här kan man gå runt hela byggnaden och se utsikten åt samtliga håll. På så sätt en större upplevelse alltså än att bara besöka loungen. Även om utsikten söderut mot Hong Kongön förstås är den allra bästa.

Sky 100
Sky 100

När vi är här, mitt under protestaktionerna i Hong Kong, är Sky 100 nästan tomt. Ingen trängsel, inga köer. Förmodligen är det ett ovanligt tillstånd. På baksidan, norrut finns ett cafe. Idag (men kanske inte alltid?) ingår en valfri dryck här. Vi passar även på att go all in och köpa en bildserie med hela resegänget mot olika monterade bakgrunder från Sky 100. Kostar bara en 1000-lapp…

Det blev ju naturligt?

Omdöme: 360 graders vy, gott om plats. Billigare. 211/286 kr per vuxen beroende på om man förköper biljetten eller köper på plats.

Sky 100
Sky 100
Sky 100

Att ta sig Hong Kongs högsta byggnad

Till Hong Kong International Commerce Center tar man tunnelbanan gul linje till Kowloon-stationen. Att gå från övriga Kowloon känns spontant stökigt eftersom denna byggnad ligger så avskiljt.

Sedan upp genom köpcentrat och följa skyltarna.

Sky 100

Vilket av alternativen är högst?

Sky 100 ligger, precis som namnet indikerar på våning 100. Ritz Carlton´s Afternoon Tea är på våning 102. Ritz Carlton är alltså högst.

Afternoon Tea
Afternoon Tea

Sky 100
Sky 100

Vilket av alternativen rekommenderar vi?

Först och främst rekommenderar vi att åka upp i byggnaden i någon form. Få byggnader vi varit upp i har lika vacker utsikt som just Hong Kong International Commerce Center. Mycket förstås på grund av att Hong Kong är en så vacker stad och så värd att se från ovan. Som exempel så är ju Lotte World Tower i Seoul en högre byggnad. Men utsikten i Hong Kong är mycket vackrare.

Sky 100
Sky 100

Vilket av alternativen som man sedan väljer, beror nog mycket på vem vem man är och vad man vill ha ut av besöket. För att få de där underbara fönsterborden på Afternoon Tea kan man tex inte vara fler än två i sällskapet. Större sällskap placeras längre bort från fönstren.

Reser man som familj är förmodligen Sky 100 det bästa alternativet, eftersom barn oftast inte riktigt gör sig i så fina miljöer och inte har tid och ro att sitta still och njuta.

Men gillar man lyx och dessutom Afternoon Tea, så rekommenderar vi verkligen Ritz Carlton. Och sen kan man ju alltid åka upp i Sky 100 också. Om man ännu inte fått nog. Precis som vi nu också har gjort.

Sky 100
Sky 100

Afternoon Tea

Läs alla våra inlägg om Hong Kong här.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *