Att drömsurfa på Booking.com är verkligen en roligt förströelse. På tågresor, i väntrum, i flygplatsgaten osv. Och så hamnar det fler och fler hotell på de där sparade drömlistorna.

Här är hotellen som vi bara måste bo på någon gång.

Giraffe Manor i Kenya

Men guuuud, kan det bli häftigare? Ett hotell där giraffer strövar fritt på hotellets ägor, sticker in huvudet genom fönstren till matsalen för att då och då ”tigga” någon godbit från gästernas tallrikar. Här måste vi bara bo någon gång. Hur det nu ska gå till. För hotellet kostar 5000 kr per person och natt!


Taj Lake Palace i Udaipur, Indien

I Rajhastan i Indien finns massor av gamla maharadjapalats som nu gjorts om till hotell. En del till helt överkomligt pris och andra lite mer luxuösa, om man säger så. Och eftersom detta är ett dröminlägg, så drömmer vi väl om den senare kategorin?

Fler bilder hittar du här.

Canaves Oia Epitome på Santorini

Någon gång ska vi åka till Santorini. Och då ska vi unna oss att bo på någon av de där hotellen med utsikt över hela candelan och solnedgången.St Lucia ska vara den vackraste av Karibiens alla öar. Med sina sockertoppar till vulkanberg. Och hur coolt vore det inte att i alla fall spendera någon natt här uppe på Ladera Resort med privat pool och DEN utsikten?

Villa Hornegg i Schweiz

I Schweiz är det utsikten man vill åt. Och allra helst från en riktigt smaskig pool. Någon gång skulle vi vilja bada i poolen på Villa Hornegg.

Golden Eagle Transsibiriska järnvägen

Ja vi vill absolut åka Transsibiriska järnvägen någon gång. Och vi fattar ju att det kommer att ske i vanlig 4-bäddskupé. Och det kommer att bli bra. Men vi tillåter oss ändå att drömma om att istället åka lyxtåget Golden Eagle. Kupé med privat badrum, en gratis flaska champagne vid avgång första dagen, alla måltider och ett utflyktsprogram ingår i priset. Priset, sa du? Jo 140 000 kr per person för 15 dagar.Bo i en trädkoja

En lite mer ospecifik dröm som vi länge haft är att någon gång få tillbringa en natt i en trädkoja.

Nu i vinter ska denna dröm äntligen bli verklighet, i och med att vi bokat Dream Catcher Plantation Resort i Kerala.


Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

10 Comments

 1. Carina

  Vilka fantastiska hotell. Vi bodde enl mig och min kompis på ett riktigt lyxigt hotel i Fira på Santorini en natt med infinity pool med utsikt över katedralen. Grymt häftigt.

  • Gunilla Yourstone

   Skulle SÅ gärna vilja bo så en natt. Exakt vilket hotell det är är mindre viktigt. Men att ha den utsikten och solnedgången!

 2. Det där giraffhotellet ser ju coolt ut! Inte riktigt vår budget tyvärr 😉

  • Gunilla Yourstone

   Nej känns ju för dyrt. Men men vet aldrig, de kanske har rea någon gång? 🙂

 3. Giraff hotellet ser galet lyxigt och häftigt ut. Tänk om man hade budget att resa på heltid! Önskar en skön söndag kram

  • Gunilla Yourstone

   Ja det är när man ser sånna hotell som man önskar att man hade mer pengar. 🙂

 4. Her var det mange flotte steder å drømme seg bort til! Sjiraffhotellet tar av og til imot gjester til enkeltmåltider (lunsj, middag eller afternoon tea), det er jo en mye billigere måte å få oppleve hotellet. Men sjiraffene er ikke der bestandig, så det gjelder vel å gjøre litt research for å finne ut hva slags måltid man bør velge for å ha mulighet til å møte dem.

  • Gunilla Yourstone

   Åh, det var ju ett bra tips att bara äta där. Gillar norska stavningen av giraffer. 🙂

 5. Åh. Vågar man ens spara den här listan eller är det bättre att glömma bort dessa otroligt drömmiga pärlor på en gång? 😉 Tack för inspirationen <3

  Och kul att ni ska till Munnar i Kerala, där har jag också varit. Hotellet ser jättefint ut!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *