Var bor man egentligen bäst på Madeira?
De allra flesta turister som kommer till Madeira väljer att bo i Lidoområdet i utkanten av Funchal västerut. Då bor man nära vattnet och det stora poolområdet där man kan betala in sig för att bada. Det finns också många restauranger i närheten och är gångavstånd in till Funchal centrum. Här ligger alltså de allra flesta hotell.

Hotellet Belmond Reid’s Palace, på gränsen mellan Lido och ”det riktiga” Funchal är ett riktigt gammalt klassiskt lyxhotell från förra sekelskiftet och Madeiras äldsta hotell. Här har förstås varken ni eller vi råd att bo, men man kolla in och dröm dig bort en stund.

Var ska man bo på Madeira?
Belmond Reid’s Palace

Inne i själva Funchal finns mindre hotell, guesthouses och hostels. Här bor man mer i stadsmiljö. Santa Maria Hostel, besökte vi som restauranggäster och vi kan definitivt rekommendera deras musslor i vitlök som förrätt.
Hotel Porto Santa Maria – PortoBay är ett av de större och mer kända hotellen i detta område.

Var ska man bo på Madeira?
Santa Maria Hostel

Vi är ju själva inte jättemycket för de här stora turistområdena eller hotellkomplexen, så vi får för oss att om vi valt att bo i Funchal hade det blivit ett hotell som detta, Castanheiro Boutique Hotel. Bra läge i ”riktiga” Funchal och snyggt på alla sätt. Och så var det ju den där takpoolen.

Var ska man bo på Madeira?
Castanheiro Boutique Hotel

Denna gång bodde vi dock inte i Funchal, utan i orten Canico mellan flygplatsen och Funchal. Här bor man perfekt om man vill ha en lugnare semester eller om man gillar att dyka, eftersom man befinner sig mitt i en marin nationalpark.
Vårt hotell, Roca Mar hade en riktigt maffig havsutsikt som vi verkligen gillade.

Var ska man bo på Madeira?

Var ska man bo på Madeira?
Utsikten från vårt hotell.

Sedan kan man ju förstås välja att bo på helt andra delar av ön. Längs den norra kusten. Här är det betydligt mindre turisttätt och många hotell ligger ensligt och med dramatisk utsikt över havet. Nog så trevligt, tror vi, om man kan tänka sig att stå ut med lite mer nederbörd än i Funchal.

Exempelvis Monte Mar Palace Hotel i Boa Ventura, eller Hotel Quinta Do Furao i Santana.

Var ska man bo på Madeira?
Monte Mar Palace Hotel
Var ska man bo på Madeira?
Hotel Quinta Do Furao

Läs alla våra inlägg om Madeira här.

Vill du ha fler hotelltips? Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

8 Comments

 1. Vi bodde på Castanheiro och kan verkligen rekommendera det. Att fira nyår uppe på den där takterassen var urhäftigt verkligen. Här är länken till inlägget om Madeira. https://webbtanten.se/madeira-det-perfekta-resmalet/ (är ju en annan blogg än vad jag skriver mest i)

  • Gunilla Yourstone

   Oh vad roligt att ni bott där och att det var bra. Ser verkligen fint ut! 🙂

 2. Marianne

  Vi bodde på Hotell Galomar i Canico i förra veckan och var mycket nöjda

  • Gunilla Yourstone

   Ja, vad roligt att ni gillade det. vi tyckte också mycket om det även om vi inte bodde där.

 3. Många härliga hotell! Har aldrig varit i Madeira men det ser underbart ut! 😀

 4. Hej! Planerar 2 veckors vandring på Madeira nästa år i november, tänkte gå runt ön. Undrar om det är möjligt att tälta på Madeira ( den information kan jag inte hitta på nätet) samt om det fungerar att aktivt leta efter boende när man väl kommer till en stad? Vad tycker du? Ska man boka i förväg eller leta tak över huvudet för dagen.

  Vänligen
  Vesna Lukic

  • Gunilla Yourstone

   Tror inte man kan tälta. Bara Sverige har ju allemansrätten och all mark verkade bebyggd och brukad.
   Vet inte om det kan funka att boka längs vägen. Sommar är högsäsong.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *