Att bo på slott i Provence. När timmarna man häckar på booking.com ger utdelning. Så hade man också kunnat döpa det här inlägget. För jag lägger timmar på booking, så är det bara. Ganska många också. Var vi än ska bo någonstans, så kollar jag alltid runt. Finns det något lite extra, lite annorlunda bland hotellen i området? Är det värt priset? Och så vidare.

Château de Trigance - att bo på slott i Provence, Frankrike
Château de Trigance - att bo på slott i Provence, Frankrike

Och ibland får man napp. Som när vi ska tillbringa två nätter i närheten av Gorge du Verdon i franska Provence. Plötsligt finns det bara där. Ett alldeles riktigt och äkta slott. Eller kanske riddarborg? Från 1100 talet. Komplett med tinnar, torn, riddarrustningar och valv. Vi bokar förstås. Utformar resan efter när rum finns.

Château de Trigance - att bo på slott i Provence, Frankrike
 

En dag under vår fransk/italienska resa får vi regn. Det gör inte så mycket ändå för denna dag ska vi bara ta oss från vårt hotell i Villefranche sur Mer in till Nice järnvägsstation och Hertz hyrbilskontor vägg i vägg med stationen. En hyrbil plockas ut, en Volvo med en GPS med två jätteskärmar. Och automatlåda förstås. För den här resan är det jag som kör hyrbilen. Två timmar tar resan på papperet. Mer förstås mer för den som kör i hällregn i okänt land och dessutom smyger och fegar lite i hårnålskurvorna.

Först på plats i byn Trigance börjar den stora flådiga GPS:en jävlas med oss. Lurar in oss i smala gränder inne i byn. Inte min paradgren att fixa och tråckla och vända bilen i branta upp- och nedförsbackar. Med halva byn som publik dessutom.

Där uppe är det!

Château de Trigance - att bo på slott i Provence, Frankrike
bo på slott i Provence

Men sen hittar vi rätt, tar oss till slottet där uppe på klippan. Checkas in i ett alldeles underbart rum med takvalv i original. Sedan det begav sig och riddarna sprang runt här i sina rustningar.

Däckjätten Continental har bokat hela matsalen för lunch, sportbilar med orangea loggor står på rad ute på parkeringen. Men man har förstås inte hjärta att köra ut oss i regnet igen på jakt efter alternativ lunch.

– Om vi kan tänka oss att äta på rummet? Och samma tallrik som Continental har beställt?

Vi är inte krångliga alls och särskilt inte när det regnar. Får vår bricka med charkuterier, ostar och pastejer. Och ett glas vitt till det.


Château de Trigance - att bo på slott i Provence, Frankrike

Vi sover två nätter på hotellet och får därmed två kvällar i den mysiga matsalen. Med vin från trakten, dock inte från denna dal, är man noga med att poängtera, för här befinner vi oss för högt upp för att odla vin. Chevre från bonden strax bortanför byn, såg vi möjligen skylten vid ankomst? Jodå, det gjorde vi.

Vänlig omsorgsfull service. och god vällagad mat. Det måste bli fler slott i Provence för vår del. Och i andra delar av Europa också för den delen. Det känner vi.

Boka Chateau de Trigance här.

bo på slott i Provence bo på slott i Provence

Läs alla våra inlägg från Frankrike här.

Gillar du också slottshotell? Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *