Finns det något härligare än ett riktigt mysigt hotell? Vi väljer alla dagar i veckan det där lilla personliga boendet, i stället för någon opersonligt ”schabrak” från de stora kedjorna.
Idag delar vi med oss av våra bästa tips på mysiga hotell i Europa.

1. Vaos Windmill, Milos, Grekland

Första hotellet är inte ens ett hotell. Utan en väderkvarn helt enkelt, där man bor själv och helt insynsskyddat med en stor uteplats och utsikt över den grekiska ön Milos hela inlopp. Städning och frukost ingår, så lite hotellkänsla blir det ändå.

Innan man har bott på Vaos Windmill så har man helt enkelt inte… ja vad ska vi dra till med? Ja, då har man helt enkelt inte bott där, utan har den måste-upplevelsen i livet kvar.

Boka Vaos Windmill här.

2. Herdade do Touril, Fishermans trail, Portugal

Hela den långa vandringsleden Fishermans trail längs Portugals Atlantkust fullständigt svämmar över av charmiga små personliga hotell. Men om jag måste välja ett enda… ja men då blir det kanske ändå Herdade do Touril.

Här bor man i mysiga små stugor, målade som en traditionell portugisisk by, äter fenomenal mat och efter middagen hade jag förmånen att få lyssna till den traditionella portugisiska  fado-musiken. Det är hjärta och smärta. Längtan och kärlek. Till den man aldrig fick.

Inte blir hotellet sämre av att det ligger i direkt anslutning till en av de vackraste sträckorna längs leden.

Boka Herdade do Touril här.


3. Château de Trigance i Provence, Frankrike

Bo på ett tvättäkta medeltidsslott någon? I så fall kan vi verkligen, verkligen rekommendera Château de Trigance i närheten av Gorges du Verdon i Provence. Här är det tinnar, torn, medeltida valv och murade källarsalar och riddarrustningar för hela slanten.

Boka Chateau de Trigance här.

Ett riktigt smaskigt slott i Frankrike


4. Complex La Tunuri – Vila Economat, Transsylvanien

Okej, alla kan inte bo på slottshotell. Eller i alla fall inte alltid. Vid de få tillfällen man blir utan sin slottssvit kan man i stället trösta sig med sagoslottet Pelé Castles vaktstuga. Komplett med torn, korsvirke och blyinfattade fönster. Och förstås förstklassig utsikt över slottet.

Boka Complex La Tunuri – Vila Economat här.

Pelé Castle

5. Hotel Pace vid Gardasjön i Italien

Hela Sirmione i södra änden av Gardasjön är en medeltida smaskig dröm. Hotel Pace här kan vi särskilt rekommendera för alla som vill ha egen badbrygga vid Gardsjön, solnedgång och dessutom en enorm kak-buffé serverad som frukost.

Boka Hotel Pace i Sirmione här.

6. El Poeta de Ronda i Andalusien

En värdig vinnare av pokalen ”Knasigaste, roligaste svit ever”. Eller vad sägs ett eget litet orangeri mellan sovrum och badrum? Ett träningsrum med en torrlagd damm? En trappa ner från sovrummet, som leder till en hemlig låst dörr? Privat takterrass?

Vi hade inte ens bokat denna enorma svit, utan den bara kastades på oss helt oförhappandes. Läs mer om denna hotellupplevelse här.

El Poeta de Ronda

7. Hotel Fanes i Dolomiterna

Hotellet Picture Perfect i mesta Picture Perfect-byn. För grönare gräsmattor, mer blomstrande balkonglådor, vackrare utsikt, orangare Aperol Spritz, knarrigare Lederhosen och yvigare mustascher hittar du inte än på Hotel Fanes och dess stolta ägare. Ens i Dolomiterna.

Boka Hotel Fanes här.


8. B&B De Corenbloem Luxury Guesthouse i Bruges, Belgien

I detta historiska townhouse i charmiga Bruges känner man sig som en av huvudpersonerna i en Jane Austen-roman! Kakelugnar, kristallkronor och en förfinad atmosfär.

Boka B&B De Corenbloem Luxury Guesthouse här.

9. Hotel Summer Dream, Drymades Beach, Albanien

Läget, läget, läget, mina damer och herrar. För här bor man direkt vid havet vid Albaniens bästa strand och klaraste vatten. Med några minuters promenad (nåja, klättring) till helt öde och privata badvikar. En plats att stanna länge på.

Boka Hotel Summer Dream här.

10. Hotel Piran i Slovenien

Ett underbart läge direkt vid havet, en balkong som praktiskt taget svävar över vattnet, en takterrass och frukost på kajen. Det räckte i alla fall för att charma oss.

Boka Hotel Piran här.

Välkomstdrink och takterrass. Check.

Gillar du också att hitta det där perfekta hotellet som du kommer att minnas resten av ditt liv? Just nu, 18:e november till 1:a december får du 30% på massor av hotell och rum på booking.com för bokningar fram till den 30:e juni.

Och glöm inte att följa 4000mil på Facebook.

 

Tags

4 Comments

  1. Annica

    Tack för så spännande tips dessa kommer jag spara, just den här sortens personliga boenden är de man minns och kan prata länhe om. Jag är så glad att jag hittat er blogg, november blev genast ljusare.

    • Gunilla Yourstone

      Kul att du uppskattar, hoppas att det blir tillfälle att själv prova några av dessa. 🙂

  2. Vilka mysiga hotell! Jag gillar verkligen personliga boutiquehotell (och även personliga ställplatser för husbilar – det börjar komma). Fina tips! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *