I morgon är det två veckor sedan jag avslutade på jobbet efter lunch och vi kastade oss in i pappas bil för att inleda tågluffen med en biltur ner till Gävle.

Så hur går det för oss att tågluffa?

Ja det går helt lysande faktiskt. Vi säger till varandra hela tiden att detta med en tågluff, det är ju helt galet bra. Så enkelt och njutbart sätt att långsamt förflytta sig genom Europa och att få möjlighet att uppleva massor.

Och så den där chansen att att stanna till på platser som man kanske inte skulle ha tagit sig tid att besöka annars. Som österrikiska Werfen, med en alldeles underbar kvinna som värdinna på vårt lilla hotell och med en kyrkklocka utanför fönstret som ringde glatt och ihärdigt varje halvtimma hela natten. Upplevelser man inte vill vara utan för allt i världen!

-Vi ska strypa prästfan, tänkte vi då på natten, men kul så här efteråt.

Vi har redan börjar skissa upp nästa års luff i huvudet. För det här måste ju bara bli en tradition?


Några tankar och eventuellt lärdomar så här långt?
Jo att ner till ”halva Tyskland”, Koblenz för att vara exakt, var det rätt hysteriskt på tågen. Fullsatt och trängsel. Men sedan har det varit lugnt och skönt och gott om plats.

Man får nog vara beredd på båda delarna helt enkelt. Då och då fullt, för det mesta lugnt.

I Tyskland känns man fortfarande väldigt inne i pandemin, munskyddstvång gäller på alla publika transporter (även om man är ensamma passagerare i en helt vagn). I övriga Europa (efter vad vi sett hittills), har man gått vidare med sina liv och glömt pandemin.

I går hade vi en ren vilodag, efter ett rätt intensivt program innan. Det berodde egentligen mest på att vi kommit upp i de österrikiska Alperna och att det ösregnade här en hel dag.

Men ändå välbehövligt kändes det som. Att vila, tvätta upp kläder, andas liksom. Förmodligen behöver man planera in vilodagar då och då för att orka när man reser flera veckor.

Vi har packat med oss rätt lite på denna resa, men känner ändå att vi kunde ha rest med ännu mindre saker. Och när vi började handtvätta upp efter hand insåg vi rätt snabbt att vita kläder det ska man absolut undvika, så mycket svårare att få rent än mörkt och svart!

Moron!

Vi är själva rätt stolta över att vi hunnit skriva så mycket på bloggen ”on the fly” som vi gjort. Men det är enkelt att ta fram datorn på kvällen när man nästan bubblar över av inspiration och upplevelse-eufori.

Hoppas ni läser och hänger med oss på den här resan? Vi har så sjukt mycket fantastiskt att berätta för er om!

20 Comments

 1. Riktigt spännande att haka på! Kommer det ett kostnadsinlägg sen när allt är summerat och klart?

  • Gunilla Yourstone

   Åh hå, bra idé. Kanske borde göra det?
   Nackdelen är att jag själv gör mitt bästa för att förtränga kostnadsdelen. 😅
   Och att det alltid när jag tidigare om åren summerat fått så många beskäftiga kommentarer av olika slag. Många ”minsann” i formuleringarna, typ. 😊

 2. Det är jättekul att följa er på denna resa, jag vill också resa med tåg mer framöver. Får bra tips på resmål och era insekter är guld värt. Håller med om att det vore intressant att se kostnader.

  • Gunilla Yourstone

   Ja men jag får försöka sätta ihop ett kostnadsinlägg då. 👍😊

 3. Följer er trevliga resa ute i Europa.
  Ha en forsatt fin tågluff.
  För kassabok på alla resor men oftast räknar jag ej ihop slutkostnaden!
  Borde kanske göra det!!

 4. Superkul att följa och vad kul att ni är så nöjda 😃!

 5. Roligt att följa er resa och blir inspirerad att själv välja tåget framöver.

  • Gunilla Yourstone

   Kul att du blir inspirerad, det är ett härligt sätt att resa på! 👍

 6. Följer med stort intresse er resa. Vi är så sugna på att tågluffa i Europa. Alperna o vandring är då ett ”måste”. Storstäder i all ära, men vill hitta guldkornen i de mindre orterna. Isgrottan i Werfen är magisk. Säsongsjobbade i Saalbach-hinterglemm o i Zell an See/Kaprun på 90-talet. Ett område man gärna återvänder till!

  • Gunilla Yourstone

   Ja Isgrottan är verkligen underbar! Inlägg om den kommer nästa vecka.
   Vi har idag gjort en helt underbar vandring ovanför Hinterglemm. 😊

 7. Tågluff ser riktigt lockande ut och ger Flashback till min gymnasietid när de första interrailkorten kom för 50 år sedan. Vi får väl utnyttja vår husbil, men visst vore det kul att ta tåget…..

  • Gunilla Yourstone

   Ja 1992 tågluffade jag gör första gången. 😍
   Fördelen med tåg är väl att man kan läsa medan man reser och att man kommer rakt in i stadskärnan.

 8. Marianne

  Ja , jag har läst alla inlägg, Så inspirerande och kul att följa med på er resa !

 9. Härligt! Låter ju toppen! Har själv inte tågluffat sedan ungdomen (men då var det kul!) Känner igen vissa saker från husbilslivet dock. Roligt att komma till de små ställena till exempel, och behovet av vilodagar på långa resor 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *