Ett snabbt kort inlägg blir det idag.

Jag är på väg till Amsterdam idag tillsammans med min 19-åriga dotter Alva. Det är en Eurobonus-resa som behövde plockas ut och vi valde att chansa på att pandemin skulle vara slut och bokade denna resa i vintras.

Pandemin är mycket riktig över och alla restriktioner är borttagna i Nederländerna sedan några veckor.

Vad vi ska göra i Amsterdam

Huvudsyftet med resan är att se tulpanerna. En sån dröm som någon gång måste uppfyllas och i år blev det alltså dags, tack vare gynnsamma Eurobonus-biljetter. Men sedan också njuta av våren i största allmänhet och upptäcka Amsterdam.

Detta är Alvas första besök i Nederländerna. Själv har jag bara varit där en gång förut, i samband med att min syster gifte sig med sin holländske man, för 24 år sedan. Det blir alltså även mitt första turist-besök i landet så att säga.

Om att resa med Alva

Sedan är detta min sista chans att resa med mitt barn som ett barn. Om ni förstår hur jag menar. Alva går fortfarande i skolan och bor hemma. Men bara några veckor till. I juni går hon ut gymnasiet och i höst flyttar hon hemifrån.

Om vi reser tillsammans senare i livet, så blir det på ett annat sätt. Två vuxna som reser tillsammans. Två vuxna vars liv måste pusslas ihop för att få till en resa. Den tanken känns svindlande. Jag kan känna att jag är lite bitter för att pandemin har bestulit oss på två viktiga år innan detta hände. Sist vi reste tillsammans, var mars 2020, precis när pandemin bröt ut.

Vi ska verkligen ta till vara på denna resa, Alva och jag. Hoppas  jag. För sedan kommer något nytt. Ofrånkomligen.

Alva. På väg ut.

8 Comments

 1. Lycka till, Amsterdam är en mycket trevlig stad. Tittar ni aldrig på konst? I Amsterdam finns ju Rijksmuseum och Van Gogh-museet. Europeiska toppmuseer båda. Sätt på er en audioguide och njut. I era kommande resor finns ju fantastiska konstmöjligheter i både Hamburg och Baskien.
  Tulpaner är fint visst men konst som räcker och som står sig i hundratalsår är det inte nåt för er?

  • Gunilla Yourstone

   Vi tittar på konst om det är något vi gillar. I Amsterdam är van Gogh-museet bokat. Och nästa lördag kommer ett inlägg om konstweekend i Stockholm. 😊

 2. Vi har just tillbringat ett par dygn i Julianadorp och verkligen frossat i tulpan- och hyacintfält. Det är så otroligt vackert. Nu drar vi några mil söderut mot oststäderna, Alkmaar och Edam.
  Amsterdam är en riktigt härlig stad, som vi aldrig besökt just på våren. Ha det riktigt skönt!

  • Gunilla Yourstone

   Å härligt med oststäderna. Vi får se hur mycket utanför Amsterdam vi hinner med.

 3. Vi var i Amsterdam över påsk och mötte våren – underbart! Se upp för alla cyklister!!
  Ett ”museum” som vi verkligen uppskattade och tyckte var roligt var UpSideDown som är ett Instagramvänligt ställe som uppskattades av oss alla (13-åring, 16-åring och två föräldrar).

  • Gunilla Yourstone

   Åh tack, det ska vi kolla upp! 👍 Behövde man boka biljetter i förväg?

 4. nej, det var nog det enda stället vi inte bokade något i förväg…. vi åkte dit, och väl på plats bokade man biljetterna på nätet och visade upp.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *