Några av er läsare börjar säkert tröttna nu.

– Ska hon ut och resa IGEN liksom? Någon hejd får det väl ändå vara?

Ja någon hejd får det vara, fast inte riktigt än. Mitt resemaraton kommer att fortsätta ett litet tag till. Denna gång bär det av till Portugal.

För nästan tre år sedan hittade jag en artikel i resemagasinet Vagabond på temat Kustnära vandringar. Med på den listan fanns den nya vandringsleden ”Rota Vicentina” längs Portugals kust. Start en bit söder om Lissabon och sedan sträcker sig leden ändå ner till Algarvekusten. Bara en bild och en kort text. Jag försökte ställa någon fråga till Vagabond om leden men fick inget svar (de har kanske aldrig varit där?!). Det finns ganska begränsat med information på nätet överhuvudtaget. Sånt gillar ju jag i och för sig. När det är lite hemligt så där. Leden har legat i minnet sedan dess. Dit ska jag någon dag. Och inte blev längtan mindre efter Lissabon i höstas. Omedelbar förälskelse blev det då.

Och se där, nu är jag plötsligt på väg dit för några dagars intensivt friluftsliv längs Rota Vicentina  (före självaste Vagabond?!) och områdena Alentejo och Algarve. Resan genomförs i samarbete med VisitPortugal.

Jag åker själv, Christofer befinner sig under ungefär samma datum på ytterligare en prickskytteutbildning i Poznan. Den förra kan man läsa om här.

Som vanligt är förväntningarna höga, vandringspjucksen packade och GoPro:n fulladdad.

Vill du häng med på resan till Portugal? Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

12 Comments

 1. Inte ett dugg avis;-). Den vandringsleden står även på min bucketlist. Tur att jag ska ner till Algarve i sommar, hade tänkt mig åtminstone en dagstur då. Go tur!

  • Gunilla Yourstone

   Jag kommer dit ner också, så jag ska spana lite åt dig vart det verkar bra att gå. 🙂

 2. Trevlig vandringsresa.
  Vaknade imorse upp till vidunderlig utsikt i lilla spanska byn Frigiliana.
  Titti

 3. Gunilla Linner

  Har också den på min bucketlist. Vandrade Caminon förra året, från Porto o norrut, vill tillbaka. Ser fram mot att läsa dina omdömen. God tur 😊

  • Gunilla Yourstone

   Åh var den bra att vandra?
   Jag känner redan efter en halv dag att jag gillar detta område. Riktigt fint och väldigt småskaligt.

 4. Vi har inte vandrat några långa sträckor i Portugal, så vi är nyfikna på dina upplevelser. Önskar dig trevliga vandringar!

 5. Vi tröttnar aldrig på reseinspiration! Res på bara!
  Jag tipsa om vandringar i Georgien om man gillar att vandra 😀

 6. Gunilla

  Fantastisk att vandra, rekommenderas varmt. På väg att boka biljett till Portugal i September, då ska bli kul att höra dina omdömen

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *