På nära ett och ett halvt år blev det inga utlandsresor. Vi har anpassat oss ganska bra till situationen och rest inom Sverige i stället. Nästan lika bra om ni frågar oss.

Men så i somras kom det ett mejl. Med ett erbjudande om att åka på en pressresa. Den första inbjudan på 1,5 år alltså. Och dessutom till ett spännande land som vi haft span på länge. Bulgarien! Klart att vi tackade ja.

Plovdiv

Om Bulgarien som resmål

Inför planeringen av Christofers 50-års resa var jag och nosade på Bulgarien. Gjorde en hel del research. Men det blev en avancerad rutt med rätt mycket bilkörning, så jag vågade inte riktigt så tätt inpå hans stroke.

Senast i juni i år, strax innan den där inbjudan damp ner, utnämnde jag Bulgarien till en av de 8 bästa platserna att resa till i juli.

Vad är det som drar då i Bulgarien? Jo en rik kultur och historia. Visste du att Europas äldsta, ännu bebodda stad ligger i Bulgarien? Plovdiv heter den och vi ska förstås besöka den under vår resa. Bulgarien är även ett vinland med anor. Sedan 5000 f.Kr. har man producerat vin här och Bulgarien har faktiskt varit Bulgarien världens näst största vinproducent.

Förstås hoppas vi också på många vackra ortodoxa kyrkor och kanske kloster på vår resa och förstås vacker natur.

Om Sunny Beach

Det var faktiskt inte förrän helt nyligt som jag kom på att Bulgarien, det är ju också Sunny Beach. Och mindes att jag läst att en del svenskar haft en dålig charterupplevelse där. På 90-talet typ?

Vi kommer även att besöka Svarta havet på vår resa. Göra tillslag i vackra gamla kuststäder som Sozopol och Burgas. Och mina damer och herrar, vi kommer att besöka Sunny Beach och ta reda på om man inte kan bo fantastiskt och äta underbar genuin bulgarisk mat där också?

Om resan

I natt har vi sovit på vårt favorithotell på Arlanda, nämligen Clarion och startat tidigt i morse.

Hur kan vi ha klarat oss utan detta i 1,5 år?

Och ungefär samtidigt som detta inlägg publiceras flyger vi ner till Sofia. Söndag om en vecka är vi hemma igen och påbörjar rapporteringen om detta spännande och tänker vi, väldigt exotiska land.


2 Comments

  1. Ska bli intressant att läsa vad ni tyckte om Slăntjev Brjag (Sunny Beach).

    • Gunilla Yourstone

      Det värsta är att det ströks ur programmet, så vi kom aldrig dit. 😁

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *