Juli är en månad när det börjar bli lite klurigt att resa. Första veckan brukar funka bara bra, men sen drar det oåterkalleligt ihop sig mot högsäsong. Det gäller att välja sin destination med omsorg med andra ord. För att trängas, det är ju aldrig roligt. Så vart ska man resa i juli? Här kommer våra bästa tips.

Schweiz

Tågluffen i Schweiz räknar vi till en av våra bästa resor. Vackrare land får men leta efter. Mer lättrest också faktiskt. Vi åkte första veckan i juli och fick helt hanterliga mängder av med-turister och dessutom ett underbart väder.

Läs också: Bästa tipsen för att tågluffa i Schweiz

Vart ska man resa i juli?

Slovenien

Slovenien är något av Europas bortglömda turistdestination. Konstigt tycker vi, Slovenien är ju den perfekta kombinationen av Medelhav, alper och klarturkosa sjöar. Dessutom med en av Europas mysigare huvudstäder och två helt fantastiska grottor. Det är sällan man får så mycket på så liten yta.

Juli är förstås den perfekta månaden att besöka.

Läs också: Vad vi hittade att göra i Ljubljana – Sloveniens sockersöta huvudstad

Vart ska man resa i juli?

Yangshuo, Kina

Landskapet i  och runt Yangshou i södra Kina är galet vackert. Gröna vackra risfält som fortfarande brukas med hjälp av vattenbufflar och sockertoppsberg som sticker upp ur landskapet likt hos Bamse och hans vänner.

Vintern är kall, våren är blöt. Men i juli, framför allt i slutet av månaden har man perfekta förutsättningar för sol, samtidigt som risfälten är härligt gröna.

Här hyr man cyklar och cyklar runt i landskapet eller tar en båttur på Li-floden. I närbelägna Longji finns vackra risterrasser.

Vart ska man resa i juli?

Albanska Alperna

Albanska Alperna hör till de där ännu oupptäckta hörnen av Europa, där man känner sig långt borta från allt. Här vandrar man i väglöst land den klassiska rutten från Valbona till Theth. Och riskerar liv och hälsa längs den galna åsnestigen, förlåt vi menar bilvägen från Theth tillbaka till Shkoder.

Läs också: Vår vandring från Valbona till Theth i Albanska Alperna

Vart ska man resa i juli?

Gardasjön

Gardasjön kan ju vara en smula hektiskt på sommaren. Men 80% av besökarna här är tyskar, så om man smiter iväg tidig juli så kan man faktiskt hinna före tyskarna, som tar semester senare på sommaren. Vi hade lugna harmoniska dagar i både Sirmione, Malcesine och Limone första veckan i juli. Samt ett härligt väder förstås.

Till de obligatoriska aktiviteterna här hör båttur på sjön, linbana upp på berget bakom Malcesine samt några härliga bad från en badbrygga förstås.

Läs också: Gardasjöns mysigaste städer – dessa måste man absolut besöka

Vart ska man resa i juli?

Transsylvanien

Transsylvanien är mytomspunnet, exotiskt och vackert. Här kan man vandra, besöka slott och gå i greve Draculas fotspår. Juli är en bra månad för ett besök.

Läs också: 7 bästa sakerna att se och göra i Transsylvanien

Vart ska man resa i juli?
Vart ska man resa i juli? Transsylvanien är perfekt!

Transmongoliska järnvägen

Transsibiriska järnvägen är ett sånt där äkta äventyr som fortfarande väntar på att bli gjort av oss. Juli är den perfekta månaden att ge sig av på resan som tar en vecka att genomföra bara vad gäller tågresan, men gärna en hel månad med allt man vill stanna och uppleva längs vägen också.

Vart ska man resa i juli?

Bulgarien

Bulgarien är ett av de europeiska äventyren som vi har kvar. Vi vill vandra till de sju sjöarna i Rila-bergen, se Europas äldsta stad, Plovdiv och besöka ortodoxa kloster i bergen.

Vart ska man resa i juli?

Läs också: Vart ska man resa i augusti?

Missa inga inlägg. Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook och Bloglovin.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *