Vart ska man resa i mars? Mars är en mellanmånad som är svår att göra något vettigt av på hemmaplan. För tidigt för Europa än.

Men för oss norrlänningar finns ett sportlov att utnyttja i början av mars, så mars är en månad när vi relativt ofta har rest iväg någonstans.

Kapstaden

Kapstaden

Kapstaden har motsatta årstider mot för oss. Under vår sommar är det kallt och regnigt i Kapstaden. Under vår vinter fint väder och varmt, men rätt mycket turister och högsäsong. Själva åkte vi sista veckan i mars till Kapstaden. Då hade vi fortfarande uteserveringsväder på dagarna men inga köer alls till linbanan upp på Table Mountain. Perfekt med andra ord.

I Kapstaden besöker du en kåkstad, äter lunch i Waterfront och besöker Mandelas fängelse på Robben Island och dansar loss till afrikanska rytmer på Mama Africa.

Sedan måste man förstås genomföra en roadtrip i området runt om också. Till vindistrikten, pingvinerna i Simonstown och Godahoppsudden.

Vart ska man resa i mars

Läs om vår vecka i Kapstaden med omgivningar här.

Filippinerna

Filippinerna funkar bra att åka till under hela vintern. Men om man ska välja ut en särskild månad som allra mest optimal så blir det nog mars. Detta är månaden  som markerar övergången mellan den svalare perioden och den varmare och torrare perioden. Det är dessutom bra tid för den som vill surfa. Det funkar också bra att besöka risterrasserna i Banaue i norr i mars. Och det är definitivt ett måste som står på min lista för nästa besök i landet.

Vart ska man resa i mars

Chichen Itza, Mexiko

Chichen Itza är ett av världens sju nya underverk. Ett besök här är alltid worth while. Historien om Maya-kulturen med sina grymma människo-offer framkallar rysningar längs ryggraden oavsett hur varmt klimatet än är och byggnadskonsten imponerar.

Vid vårdagsjämningen vankas dock en extra attraktion här. Den stora pyramiden är byggd så att solens strålar vid solnedgång på vårdagsjämningen bildar ett ljusfenomen som ser ur som att en enorm orm kommer ner från himlen och krälar längs trappstegen. Tusentals turister samlas för att se detta fenomen varje år.

Väl på plats i Mexiko passar man förstås även på att bada i en cenote också och besöka charmiga Isla Holbox.

Vart ska man resa i mars

Maldiverna

Maldiverna är perfekt i mars. Det är fortfarande torr-säsong men priserna är lite lägre än under de övriga vintermånaderna. Och det kan verkligen behövas på detta high-end-resmål.

Vi var själv här i mars och valde att bo på två olika öar med lokalbefolkning, Ukulhas och Bodufolhudhoo. Det största måste här är havet. Att snorkla med mantor, sköldpaddor och färgglada fiskar.

Vart ska man resa i mars

Dubai

Dubai har vi själva besökt på sportlovet i början av mars. Då var vädret perfekt. Varmt och skönt men aldrig svettigt. Perfekt för den som vill ha en aktiv semester och se ”allt”.

En av de givna höjdpunkterna är förstås världens högsta byggnad Burj Khalifa, själva valde vi att ta en Afternoon Tea där. Samt att åka över till Abu Dhabi och besöka Sheikh Zayed Moské.

Vart ska man resa i mars

Marocko

Marocko på våren är lagom varmt och lite grönare än hösten. Mars är den perfekta tiden för den som vill resa runt och upptäcka saker.

Själva har vi varit till Agadir men det finns fortfarande mycket kvar att upptäcka i Marocko. Vi skulle vilja besöka Marrakech, Fez och den blå staden Chefchaouen. Samt vandra i Atlasbergen och rida kamel i öknen.  Ökenstaden Aït Benhaddou är förstås också ett givet mål.

Agadir
Aït Benhaddou
Vart ska man resa i mars
Chefchaouen

Antigua, Guatemala

En av mina stora resedrömmar är at besöka Antigua i Guatemala under Stilla veckan, dvs veckan före påsk. Då pyntas hela staden steg för steg inför de gigantiska påskparaderna. Ingen möda sparas. Alla hotell i Antigua säljer ut ett år i förväg inför varje påsk, sägs det.

Påsken kan ju infalla både i mars och april förstås, beroende på år. När jag ändå är i Guatemala skulle jag förstås också passa på att klättra upp på någon vulkan och besöka Lago de Atitlan, samt mayaruinerna i Tikal.

Vart ska man resa i mars
Vart ska man resa i mars? Guatemala kanske!

Läs också: Vart ska man resa i april?

Missa inga inlägg. Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook och Bloglovin.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *