Juni är en härlig månad att resa. Europa har fått riktigt härlig sommar, men inga turister än att tala om. Temperaturerna är fortfarande okej för att orka med en aktiv semester. Hit åker vi allra helst i juni.

Dolomiterna, Italien

Italienska alp-paradiset Dolomiterna brukar öppna för sommarsäsongen i mitten på juni. Då har snön smält och lederna torkat upp tillräckligt. Vi tillbringade en midsommarhelg här för några år sedan och gjorde några av våra härligaste vandringar någonsin. Dolomiterna är verkligen officiellt en av världens vackraste platser.

Läs också: Guide till Dolomiterna och Val Gardena

Vart ska man resa i juni?

Krakow, Polen

I Krakow i Polen blommar pionerna första veckan i juni och alla uteserveringarna på stora torget är öppna och fulla av folk långt in på natten. Ett av de största måstena när man besöker Krakow är förstås att ta en heldagstur till Auschwitz och lära och se med egna ögon det fruktansvärda som hänt här. Vi kan inte ändra på det förflutna, men vi kan vara med och säkerställa att det inte händer igen.

Vart ska man resa i juni?Vart ska man resa i juni?

Krugerparken, Sydafrika

Juni är en perfekt tid att åka på safari i Afrika. I Kruger till exempel har torrtiden nu satt in och gör det lättare att se  djurlivet. Det är även just i juni man kan få de bästa priserna på de annars ganska dyra safari-lodgerna.

Läs också: Safari i Afrika – så här går det till och därför älskar vi det

Rota Vicentina, Portugal

Portugals härliga vandringsled, Rota Vicentina, längs Atlantkusten är perfekt just i juni. Öde stränder, blommande blommor och häckande storkar ute på klipporna, hör till denna månad.

Läs också: Guide till Rota Vicentina / Fishermans Trail

Vart ska man resa i juni?Vart ska man resa i juni?

Höga Kusten

Höga kusten har blivit vansinnigt populärt de senaste åren. Bäst därför är att undvika högsäsongen i juli och åka i juni i stället. Och gör för allt i världen inte misstaget att sätta likhetstecken mellan Höga kusten och Skuleberget. Det finns ju så mycket mer att se och göra.

Läs om vår härliga vandring längs Rotsidan, Höga kusten, den första juni förra året här.

Vart ska man resa i juni?
Vart ska man resa i juni? Höga kusten är en bra idé.

Vart ska man resa i juni?

Kinnekulle

Något år snart nu vill jag vandra Kinnekulleleden i början av juni. När ramslöken blommar. Och åka Sveriges vackraste järnväg Från Lidköping till Mariestad.

Siljansbygden

– Dalarna är vackrast från midsommar och veckan efter, säger mina kollegor i Dalarna med tvärsäkerhet.

Det var också då vi hade tänkt åka till Dalarna i år, men Covid-vaccinet ville annorlunda. Datumet för 2:a sprutan är inget man jiddrar runt med hur som helst. Nu har vi tagit omtag och bokat om till i mitten av juli i stället, men om vi fått välja då hade det blivit juni.

Läs också: Vart ska man resa i juli?

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

4 Comments

 1. Så roligt ni är tillbaka på bloggen, läser alla inlägg!

  • Gunilla Yourstone

   Vad kul att du läser! 🙂
   Just nu känns det roligt att skriva igen och förhoppningsvis kan man börja resa även utan för Sverige till hösten.

 2. Vilka härliga resmål! De flesta har vi eller någon av oss besökt men en vandringsresa i Dolomiterna står högt på önskelistan. Där har vi bara passerat med husbil och inte tid att stanna några dagar. Nu när hoppet finns om resor framöver känner vi verkligen hur sugna vi är på att få packa och ge oss iväg både långt bort och nära….

  • Gunilla Yourstone

   Dolomiterna är verkligen att rekommendera. Sällan har vi varit på vackrare plats! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *