Vart ska man resa i september? September är en av årets allra bästa resemånader, då massor av resmål är perfekta att åka till. Både i Sverige, i Europa och i världen. Vi reser också mycket riktigt iväg någonstans i september varje år.
Tänk om september var dubbelt så lång, skrev vi till och med ett inlägg om för ett par år sedan.

Detta är (kanske) de allra bästa resmålen under september.

Meteora

Meteora på grekiska fastlandet är en fantastisk plats. Här klättrar 7 kloster på toppen av klipporna på det mest dödsföraktande sätt. För bästa upplevelse sover man över 2 nätter och gör klostren i lugn och ro dagen emellan. Samt förstås då att man får hela två underbara solnedgångar att bevittna.

Läs också: Meteora – en av de där platserna som vi drömt om att besöka länge

Vart ska man resa i september

Funäsfjällen

Funäsfjällen liknar mer en Disney-kuliss i höstfärger. Så här längt söderut i fjällen funkar det även att utnyttja hela september till vandring.

Läs mer: Guldtur 17: Svansjön-Bolagen – vandring i Funäsfjällen

Vart ska man resa i september

Beijing

Peking är en spännande stad, breddfull av historia. Plus att ett av världens sju nya underverk, Kinesiska muren, finns på dagsutflyktsavstånd. Bäst chans till trevligt väder och kanske till och med ett stråk av blå himmel,  har man i september.

Läs också: Bästa sakerna att se och göra i Beijing

Vart ska man resa i september

Dubrovnik

Dubrovnik är en av Medelhavets vackraste städer. Det finns även gott om vackra platser att besöka i närheten. Vackra öar, Kotorbukten osv. September är som alltid den perfekta månaden för Medelhavet.

Läs också: Att se och göra i Dubrovnik – våra 7 bästa tips

Vart ska man resa i september
Vart ska man resa i september? Dubrovnik kanske?

Österlen

Österlen verkar ärligt talat hysteriskt under högsäsong. Vi åkte i stället i september och fick en vecka med vackert väder, tomma vandringsleder och öde stränder. Perfekt ju!

Läs också: Vår vandring Kåserberga-Skillinge – Skåneleden på Österlen

Vart ska man resa i september

Skottland

Vi kan ärligt talat inte fatta att vi inte har varit i Skottland än. Men när vi väl åker, då blir det absolut i september. Mindre folk, lite höstfärger och ljung som blommar.

BIld av Frank Winkler från Pixabay

Norra Vietnam

Vi har drömt i många år nu om risterrasserna i norr Vietnam. Att vandra runt några dagar och njuta av landskapet. Slutet av september har vi hört ska vara den allra vackraste tiden att åka.

BIld av PublicDomainPictures från Pixabay

Läs också: Vart ska man resa i oktober?

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och Instagram.

 

7 Comments

 1. Håller helt med på Funäsdalen och Österlen. Det senare fungerar långt in i oktober också, cyklade där förra året och även om det var lite kyligt så var det både folktomt och förhållandevis bra väder. Funäsdalen nu då, rakt in i höstfärgerna, är ju magiskt!

  • Gunilla Yourstone

   I oktober blir det ju höstfärger på Österlen också. Kanske måste tillbaka då.
   Funäsfjällen siktar vi på vecka 37.

 2. Portugal!
  Absolut bästa månaden här nere. Fortfarande varmt och soligt. Havet ofta någon/några grader varmare än under sommaren. Allt fortfarande öppet men en bråkdel av sommarens turister. Som gjort för en aktiv semester💚🧡

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *