I morgon börjar februari. En av årets kanske tråkigaste månader, enligt oss. Julledigheten är över för flera veckor sedan, man är inne i vardagslunken och ekorrhjulet igen. Våren och nya storhelger är fortfarande långt borta.
Den perfekta tidpunkten att resa iväg på en härlig resa alltså. Ja inte i år, det vet vi ju alla, men som tips till kommande februari´sar och för att drömma sig bort lite. Här kommer våra bästa tips på vart man ska resa i februari.

Vart ska man resa i februari

Angkor Wat, Kambodja

Kambodja är fortfarande tillräckligt svalt i februari för att man ska orka göra alla templen. Men jul- och nyårsruschen är för länge sedan över och det går att se templen utan att trängas med alltför stora folkmassor.

Tre heldagar behöver man för att göra Angkor Wat rättvisa och sen går det ju utmärkt att ta sig till huvudstaden Phnom Penh också, eller ön Koh Rong utanför Sihanoukville i söder.

Läs också: Hur man ”gör” templen i Angkor Wat

Uganda

Uganda har två torrperioder per år; juni-augusti och december-februari. Juni-augusti är peak-season med mer folk och högre priser, samma gäller över jul och nyårshelgerna. Kvar blir februari som en perfekt tid att besöka landet.

Vi åkte själva hit i februari 2019 och det var en av mina mer intensiva resor någonsin, men också en av de mer minnesvärda.

På plats besöker man förstås gorillorna i Bwindi National park, en aktivitet som måste bokas långt i förväg, men även schimpanserna i Kibale National park är ett måste. Liksom ”vanlig” safari i Queen Elisabeth National park.

Läs också: Att besöka gorillorna i Uganda – allt om vårt äventyr och de bästa tipsen

Vart ska man resa i februari Vart ska man resa i februari

Vart ska man resa i februari? Till Uganda föreslår vi.

Havanna, Kuba

Havanna är en helt underbar stad. Sliten och förfallen och samtidigt vansinnigt vacker. Att ta en timslång tur med en gammal amerikanare hör till en av de obligatoriska upplevelserna i staden. Har man tid är det inte fel att åka till Vinales heller, men det är en 2 dagarsutflykt.

Februari är en perfekt tid att åka.

Läs också: Bästa sakerna att göra i Havanna

Zanzibar

I februari är vädret det optimalast möjliga på Zanzibar. Torrperiod och varma skönt härliga temperaturer. Här är förstås stranden och havet i centrum, men även den sköna laid-back kulturen och den vackra huvudstaden Stone town.

Läs också: Utflykter på Zanzibar som man bara måste göra

Vart ska man resa i februari

Sri Lanka

Sri Lankas klimat är en komplicerad historia att förstå sig på. När norra sidan har bra väder, är det regnperiod på den södra och tvärt om. Men för den sydvästra, och mest välbesökta delen av ön, är det optimalt väder i februari. Det var också under denna månad som vi själva besökte ön 2016.

På Sri Lanka finns verkligen hur mycket spännande som helst att hitta på. Fantastiska tempel, vandringar bland te-plantagen och elefant-safari till exempel.

Läs också: Den ultimata guiden till Sri Lankas okända stränder

Vart ska man resa i februari
Tangalle, Sri Lanka

Vart ska man resa i februari

Tobago

Tobago har vi haft på listan så länge att vi ibland nästan tror att vi varit där. Men nej, inte ännu. Om och när vi åker, så tänker vi att februari kan vara den perfekta tidpunkten. Bra väder och den härliga, årliga karnevalen som går av stapeln i slutet på månaden.

Rajasthan, Indien

En rundresa i Rajasthan har vi drömt om hur länge som helst. Att besöka Jaipur, den rosa staden, Udaipur, den vita staden med alla sina maharadja-palats och slutligen Jodhpur, den blå staden.

I februari är klimatet fortfarande svalt nog för en aktiv rundresa.

Vart ska man resa i februari
Vart ska man resa i februari? Till Indien förstås!

Läs också: Vart ska man resa i mars?

Missa inga inlägg. Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook och Bloglovin.

 

2 Comments

  1. Själv tänker jag karnevalen i Haiti som den ultimata februariresan. Kanske i kombination med Dominikanska republiken. Men som sagt, det blir inte i år. Nu undrar jag dock vart ska jag åka till sommaren. För någonstans måste det bli. Ett land jag inte besökt förut!

    • Gunilla Yourstone

      Karnevalen någonstans i Latinamerika är egentligen min målbild. Samt även påsk i något katolskt land som firar med processioner. Fast det måste komma i ett inlägg om april. 🙂
      Du har det tuffare än oss andra med nya länder i och med att du varit i hela Europa. Själv kan man ju bara smita över till Litauern eller ner till Luxemburg om längtan efter ytterligare ett land blir för stor. Hoppas du lyckas!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *