Vart ska man resa i december? Det finns egentligen två strategier att tillgå här. Antingen reser man ifrån mörker, kyla, snö och jultraditioner, eller så går man all-in och förstärker dessa decembers mest karakteristiska drag. Vi har förstås förslag till er i båda riktningarna.

Finska Rovaniemi och Kakslauttanen

Finland har verkligen tagit lead och skaffat sig en tätposition som mesta vinter- och snödestinationen. När vi besöker Rovaniemi och Kakslauttanen i norr Finland imponeras vi verkligen av det man lyckats skapa här ”ur ingenting” så att säga.

Vi bor först en natt i Rovaniemi på Arctic Treehouse Hotel och sedan en natt i de berömda glasigloosarna i på Kakslauttanen Arctic Resort.

Vi åker i mars, men december bör rimligen vara ännu häftigare med arktisk natt och julstämning. Vill man ha arktisk natur, snö och norrsken, är det hit man ska bege sig.

Vart ska man resa i december?
Vart ska man resa i december?

Ishotellet i Jukkasjärvi

Nästa perfekta snö-och-vinter-december-destination ligger i Sverige. Ishotellet i Jukkasjärvi är förstås även det en mycket bra idé i december. Ishotellet finns numera året om, men under vintermånaderna är det större, omges med rätt stämning och kompletteras med vinteraktiviteter som tex hundspann.

Läs också: Ishotellet i Jukkasjärvi – vi har varit på besök i Narnia

Vart ska man resa i december?

Bangkok

Vill du hellre fly vintern, än förstärka den? Bangkok är en spännande storstad med sällsynt mycket god mat. Vi säger alltid tillvarandra att vi måste åka tillbaka, bara för att äta. Riktigt många fina hotell finns det där också, till resonabla priser. Att passa på att lyxa lite är en bra ide.

Läs också: Var ska man bo i Bangkok?

Vart ska man resa i december?

Rio de Janeiro

Nyårsafton i Rio de Janeiro ska visst vara något alldeles extra. På kvällen är Rios stränder fyllda av nyårsfirare, alla klädda i vitt. Det är musik, samba och fyrverkerier till havsgudinnan Iemanjas ära.

Vart ska man resa i december?

Fjällnäs

Hotell Fjällnäs i Härjedalen är alltid en bra idé oavsett årstid och månad. Vi har bott här i september och fyllt dagarna med ljuvliga höstvandringar. I december föreställer vi oss mer tid i det fina spa:et och god julmat. Läs om vårt höstbesök här.

Vart ska man resa i december?

Höstbilder från Fjällnäs

Europas julmarknader

Vi har själv varit lite dåliga på att besöka Europas alla fantastiska julmarknader. Ett besök i Tallinn i december 2011 och Berlin 2017 i november, precis när julmarknaden öppnade. Det är våra enda erfarenheter.

I övrigt har vi hört mycket gott om Lübeck, Wien och även Colmar i Alsace. Vill man inte resa utomlands, har bloggen Rucksack listat alla julmarknader i Stockholmstrakten här.

Julmarknad i Berlin
Vart ska man resa i december?
Vart ska man resa i december? – Till en julmarknad så klart!

Kerala, Indien

Slutligen då Kerala, som visst ska vara som allra finast just i december, när regnsäsongen är över och landskapet som allra grönast. Hit hade vi en biljett julen 2018, men ni som följt oss ett tag vet ju vad som hände istället. Just det, en stroke.

Nu får man se hur det blir med Kerala för oss. Om man åker hit ska man definitivt åka med och bo på husbåt något dygn och åka upp till teplantagen i Munnar.

Kerala, Indien

Läs också: Vart ska man resa i februari?

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

2 Comments

  1. Dom här inläggen är briljanta! Så smart att dela med sig av tips på det här sättet

    • Gunilla Yourstone

      Hehe, tack! Iden kom upp i och med pandemin och att man inte alltid har så mycket nytt att skriva om nu.
      Dessvärre är det för varje inlägg folk som tror att jag uppmanar till dessa resor i år. Men så är det ju förstås inte tänkt, utan kanske mer som framtida inspiration.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *