Det börjar i våras med ett inlägg i Facebook-gruppen Vandringsleder i Sverige. Jag frågar efter en lämplig plats att fira Christofers 50-årsdag på i fjällen. Nu när utomlands har blivit en ouppnåelig dröm. Får massor av härliga förslag. Det kommer att ta åratal att förverkliga dem alla. För har de väl fått fästa i mitt huvud så måste de ju förverkligas. Däribland Hotell Fjällnäs.

Bara några få elaka kommentarer från kompletta främlingar som skriker rakt ut i cyberrymden. ”Stanna hemma”. ”Egoist”. Fastän jag frågar om en framtid som ingen vet något om. Konstigt nog var det ingen av dem som hörde av sig igen, när reseavrådan hävdes. Och bad så mycket om ursäkt?

Hotell Fjällnäs

Fjällnäs är inte det billigaste alternativet. Inte för den som bara vill ha en säng mellan vandringarna. Fjällnäs är Desivon för trasig själar. En nystart och en energipåfyllnad. Fjällnäs är topping på livet. Både strössel och sås. För dem som vet att livet kan ta slut i morgon. Eller om 10 år.

Vi anländer sent. Efter en heldag på Sonfjället. Rufsiga i håret av toppluvan, men blåbärsfläckar på byxorna och tejpade fötter. De andra gästerna har matchande outdoor-outfits som blänker nya i kvällssolen. Låga kängor som måste stå i skotorken över natt.

Är det fleece som gäller till middag här, som i Saltoluokta, eller ska man göra sig för lite? Vi spejar in mot matsalen när vi checkar in. Det verkar som att lilla blusen som slängdes ner i sista stund i väskan får jobba hårt de här dagarna. Fast filttofflorna har alla. Oavsett om lilla paljettklänningen är på eller ej.

20 minuter senare sitter vi till bords. Har varit tvungna att rationalisera bort duschen för att hinna till middagen. Som vi ändå beställt till sista tiden, klockan 8.

Tidlös inredning, lågmäld, vänlig service. Kreativ, välsmakande mat i precis rätt mängd. Personal som hjälper till med vandringsförslag, tar reda på fakta när man frågar och återkommer.

Hotell Fjällnäs
Hotell Fjällnäs
Hotell Fjällnäs

Rummet är trevligt också. Med dubbla dagbäddar under fönstret där man kan halvligga och läsa. Om man nu skulle få tid över. För det finns ju ett spa också. Tillfälle öppnar sig nästa kväll, efter vår något kortare vandring till sjön Bolagen. Christofer prioriterar att sova före middag, men jag är på Spa-på. Fast inte så roligt att sitta i vilstol och blicka ut genom panoramafönstren själv. När alla andra är par? Eller att göra samma sak i utomhuspoolen.

Hotell Fjällnäs
Hotell Fjällnäs Hotell Fjällnäs

Frukosten serveras i Coronans tidevarv vid bordet. Man får kryssa för vad man vill ha. Som jag föredrar att ha det hellre än buffé. Rågmackan med pepparrot, renkorv och smörgåsgurka kommer vi att prata länge om. I alla fall jag. De löskokta äggen är perfekta, men havregrynsgröten har för lite lingon. För min smak. Dimmorna ligger som slöjor över sjön där ute. Hur är man funtad om man kan motstå att springa ut och fota?

Hotell Fjällnäs

 

Fjällnäs gör det Fjällnäs ska. Precis som vandringarna. De läker mig. Gör så att jag orkar lite, lite till.

Hotell Fjällnäs
Tidlös inredning på Hotell Fjällnäs

Hotell Fjällnäs

Missa inga inlägg, glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

10 Comments

 1. Oj, vad sugen jag blir. Reselistan växer.

  • Gunilla Yourstone

   Boka i september. Underbar månad i Härjedalen.

   • Skriver in september i listan. Min reselista består nämligen också av bästa tidpunkten för besök. Det är ju en del av den roliga researchen förrutom att leta det perfekta hotellet, bästa flygrutten, bästa utflylterna bästa matställena osv att ha koll på bästa tidpunkten.

    • Gunilla Yourstone

     Precis. Och lyckas balansera den så att det inte blir högsäsong med massor av folk, men ändå bra väder.

 2. Marianne

  Ser verkligen helt underbart ut !

 3. Ser väldigt svenskt och mysigt ut!

 4. Vilket underbart inspirerande inlägg! Siktar på Härjedalsfjällen i sommar och läser alla era inlägg om vandringar, bilturer och boende. Så bra att få lite tips. Tack!

  • Gunilla Yourstone

   Vad kul att du gillar inlägget. 🙂
   Härjedalen var verkligen fint. Underbara vandringar!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *