Vart ska man resa i april?
April är en härlig vårmånad som passar perfekt för väldigt många resmål. Några bra förslag från oss är dessa.

Prag

Den perfekta sysselsättningen för april månad är väl ändå att resa en bit ner i Europa och möta våren i en vacker stad där sagda vår kommit längre än hemma? Precis, anande nog att ni skulle hålla med. Allra mest och helst passar kanske just Prag för denna aktivitet. I mitten av april har löven slagit ut i Prags alla parker och med bara en gnutta tur får man strålande sol och 20 grader och kan tillbringa hela sin weekend på Prags många uteserveringar.

Läs också: Bästa utsiktpunkterna i Prag – vyer, taknockar och till och med en öl

Vart ska man resa i april

Jordanien

I Jordanien får man en perfekt skön sightseeing-temperatur i just april. Med lite tur kan man också pricka in oleanderns blomningstid.

Läs också: Vandring i Jordanien – med blöta fötter i Wadi Ghwayr

Vart ska man resa i april
Vart ska man resa i april

Kyoto, Japan

Ibland i slutet av mars, men oftast i början av april, blommar körsbärsträden i Japan. Detta är en stor tilldragelse med massor av festande för alla japaner. Sakura heter blomningen och hanami heter festen under trädens blom. Hanami kan man fira i hela Japan, men vackrast är det i den gamla huvudstaden Kyoto. Hela tilldragelsen varar i en vecka.

Läs också: 12 saker att se och göra i Kyoto

Vart ska man resa i april
Vart ska man resa i april? Körsbärsblomningen i Kyoto är en hit!

Kiev och Tjernobyl, Ukraina

Ukrainas huvudstad är perfekt att besöka just när den skira grönskan slår ut i april. Väl på plats passar man på att besöka Tjernobyl också under en guidad heldagtur. I april är vädret skönt, utan att vara för varmt och de insekter som kan vara rätt besvärande i Tjernobyl under sommaren, har inte anlänt än.

Läs också: Min heldag i Kiev – lökkupoler, vigvatten och presidentval

Vart ska man resa i april

Cinque Terre, Italien

Italienska Cinque Terre är dödligt vackert och dessvärre hårt ansatt av mängder av turister. I april, givet att man undviker påsken, har de stora skarorna inte anlänt än och befolkningen har ännu inte hunnit tröttna på turister. Det fina vårvädret är dessutom perfekt för vandring mellan byarna.

Läs också: Byarna i Cinque Terre – vilken by är bäst och var ska man bo?

Vart ska man resa i april
Vart ska man resa i april? Vi föreslår Cinque Terre.

Amsterdam och Noord Holland

En dröm som inte borde vara så svår att realisera, men som helt enkelt inte hänt oss än, är att besöka Amsterdam om våren. Bo i husbåt på en kanal, upptäcka staden, åka ut till tulpanfälten i Noord Holland. Som ju blommar just i april.

Vart ska man resa i april

Iran

Iran är en dröm som jag inte vet om den kommer att bli sann. För att den här delen av världen ju är lite vansklig säkerhetsmässigt, för att man inte kan komma in i USA på ESTA efter att man varit här. Och för att man som kvinna måste bära en slöja över håret.

Men håll med om att det vore spännande?

Vart ska man resa i april

Läs också: Vart ska man resa i maj?

Missa inga inlägg. Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

2 Comments

 1. Iran ja, det hade varit mycket intressant men jag är nog lite inne på ditt spår där. Lite för mycket om och men. Annars är ju Dubai enkelt för sol och värme med förhållandevis kort flygresa och solsäkert, om man är ute efter det.

  Annars Singapore. April är nog en av årets bättre månader där eftersom man då slipper rökridån från bränderna i Indoneisen. Var själv där en sväng i februari februari och ytterligare en repa september 2019. Skillnaden var stor, till februaris fördel. Hoppas det är okej att jag delar länk här, här har jag lagt upp några bilder som jämför de olika resorna: https://www.dryden.se/2019/10/haze-i-singapore-hur-illa-kan-det-egentligen-vara/

  • Gunilla Yourstone

   Dubai hade jag faktiskt med på listan för mars. (ja jag har ett litet årsprojekt att skriva om bästa platserna att resa till för varje månad)
   Singapore ja, har lite dåligt koll på säsongerna där, men hösten är i vart fall inte kalas…

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *