Maj är en av de månader då vi helst och alltid reser. Europa och många andra platser i världen, är lagom varmt och trevligt och inte alls högsäsong ännu. Precis som vi vill ha det med andra ord. Så vart ska man resa i maj?

Kappadokien, Turkiet

Kappadokien är ett område i Turkiets inland med fantastiska klippformationer som eroderats fram när olika bergarter möts i en gammal vulkan. Här är perfekt att vandra och njuta av god turkisk mat. I maj har man en perfekt temperatur och vårblommorna blommar för fullt på Kappadokiens ängar.

Läs också: Guide till Kappadokien

Vart ska man resa i maj Vart ska man resa i maj

Gozo, Malta

Längst i söder av Europa, egentligen närmare Afrikas kust har vi landet Malta och den charmiga, småskaliga ön Gozo. I slutet på maj har man behagliga temperaturer här, för vandring utflykter och även bad i Maltas overkligt turkosa vatten.

Läs också: 12 bästa sakerna att se och göra på Gozo

Vart ska man resa i maj
Malta blir varmt tidigt

Andalusien, Spanien

Andalusien är, precis som Malta en av den där sydligt belägna platserna i Europa som blir varma tidigt. Maj i Andalusien betyder lagom med folk och perfekta förutsättningar för en roadtrip. Vi rekommenderar särskilt Granada med Alhambra och Caminito del Rey.


Vart ska man resa i maj

Madeira

Madeira besökte vi själva i oktober, men egentligen är nog maj den optimala månaden. Bättre chanser till bra, regnfritt väder och Madeiras blomsterprakt som är som vackrast just nu. Väl här vandrar man förstås mellan de högsta topparna på ön och åker släde ner för Funchals backar.

Läs också: 10 bästa sakerna att se och göra på Madeira

Vart ska man resa i maj
Vart ska man resa i maj? Madeira är perfekt!

New York

New York har vi själva besökt i mars, juli och oktober. Men vi tror att maj skulle kunna vara en rätt härlig månad med mycket vårkänsla.

Vart ska man resa i maj

Vandra i Toscana

Så snart den här pandemin ger med sig och man kan börja resa i världen, eller i alla fall i Europa igen, kommer vi att boka in oss på en vandringtur i Toscana. Och tanken är att den ska genomföras just i maj. Vi vill ha grönska och vackert, men inte för varmt för vandring.

Vart ska man resa i maj

Vandring på Öland

– Kom i maj! Löd det eniga svaret när vi frågade i en Facebook-grupp om Öland, vilken tid på året som var bäst för vandring här. Vi är inte svårbjudda av oss på något sätt, utan bokade lydigt in en vecka i maj på Öland. Nu får vi snart se om rekommendationen stämmer.

Vart ska man resa i maj

Läs också: Vart ska man resa i juni?

Missa inga inlägg. Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook och Bloglovin.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *