Vart ska man resa i november?
November är en lite trixig månad för rekommendationer känner vi. Många av de tropiska destinationerna har inte riktigt fått stabilt väder än. Det mesta av Europa börjar bli rätt kallt och grått. För att inte tala om Sverige då. Men efter lite klurande och funderande. Detta är våra bästa tips för november.

Seychellerna

Seychellerna är rätt unika i och med att man har perfekt väder alla årets månader utom januari och februari. Men varför inte passa på att åka hit, när många andra destinationer har lite instabilare väder?

När du än åker, så ser för guds skull till att tillbringa några dagar på La Digue. Och vandra längsta havet till världens vackraste strand, Coco Anse.

Läs också: Seychellernas bästa stränder – vår guide till alla favoriter

Vart ska man resa i november? Seychellerna är en bra idé

Vart ska man resa i november

Venedig

Venedig är ju outhärdligt fullt av folk. Vårt tips är därför att besöka i lågsäsong. I november är Venedig rätt lugnt och skönt och man kan upptäcka denna vackra stad mer i fred.

Läs också: Att göra i Venedig – våra bästa tips

Vart ska man resa i november

Istanbul

När övriga Europa blivit kallt, håller Istanbul fortfarande behagliga temperaturer.

Och oavsett temperatur är Istanbul en av våra favoritstäder. Vacker, lagom kaotisk och med hisnande god mat.

Läs också: Att göra i Istanbul – våra 10 bästa tips

Vart ska man resa i november
Vart ska man resa i november? – Istanbul är vårt förslag

La Gomera

La Gomera, som vi själva just nu lämnar, när ni läser detta, är som bäst att besöka i oktober-november och april.

Då är det inte alltför varmt för vandring, men inte heller alltför stor risk för regn.

Naturen och vandringarna här är helt storartade, men kräver starka ben och bra flås. Stigningar på 800-1000 meter varje dag. Men värt det så klart.

Vart ska man resa i november

Vart ska man resa i november
Vart ska man resa i november? La Gomera är perfekt

Israel

När resten av medelhavet blivit kallt, är Tel Aviv fortfarande ett alternativ. Och resten av Israel funkar förstås också bra.

Vi hade ju själva en resa bokat hit, som fick avbokas i och med pandemin. Nu får vi se när det kan bli läge.

Taiwan

När man besökt Kina, Hong Kong, Japan och Sydkorea, varåt börjar man snegla då? Jo men Taiwan förstås, det bör vara den logiska fortsättningen. Vår och sen höst är de bästa tidpunkterna.

Vart ska man resa i november

Santo Antão, Kap Verde

Har vi tröttnat på vulkaniska Atlantöar med fantastisk vandring? No way. Efter Madeira 2018 och La Gomera nu i veckan, siktar vi mot Kap Verdeön Santo Antao.

November ska, om vi uppfattat det rätt, vara optimalt.

Vart ska man resa i november
Foto: flickr Paul Arps

Läs också: Vart ska man resa i december?

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

11 Comments

 1. Elisabeth

  Det slog mig att du (eller dina följare) kanske har en massa bra tankar om vandringsresmål utan alltför mycket höjdskillnader. Jag har alltid haft rätt usel kondition, men älskar att vandra, och har varit scout hela livet. Nu var vi i Frankrike för ett par veckor sen och gick Sentier Littorale, dvs kuststigen längs Rivieran, på några olika ställen. Oerhört vackert, men bara upp, ner, upp, ner. I vanliga fall kan jag ju välja att gå en kortare sträcka om det är jobbig terräng, men nu la både knän och höfter av och har trilskats sen dess. Så då funderar jag på vilka vackra vandringsresmål det finns att välja på. Madeira såklart, att gå längs levadorna är ju perfekt, det har jag gjort flera gånger. Alperna, om man kan hitta nånstans där man kan gå mellan två liftar. Men sen då?

  • Gunilla Yourstone

   Österlen och Öland är ju perfekt i Sverige, samt även några av våra kortare förslag i Funäsdalen.
   Utomlands, Toscana kanske? Rota Vicentina i Portugal utvalda etapper.

   • Elisabeth

    Toppen, tack! Rota Vicentina är nytt för mig, låter jättespännande, jag gillar ju Portugal.

  • Gunilla Yourstone

   Vandring längt kusten på Gozo kom jag på nu också.

 2. Åh jag är med så sugen på Santo Antao. Googlar mig knäpp på inrikesflyg men verkar vara skitdyrt nu i sviterna från pandemin. 🙁 I november har jag varit i Portugal tidigare och det var jättebra. 🙂 I år blir det Malta, hoppas det blir bra med. 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Ja visst verkar det underbart där!?
   Malta och särskilt Gozo är fint.

 3. November är väl bara att ta sig ner till Europas medelhavskust eller någon av medelhavsöarna. Perfekt – speciellt för vandring. Det är inte grått och trist.
  Varnar för Mallorca (vi är där nu) – hur mycket turister som helst, speciellt vandrare och cyklister – även nu i slutet av Oktober som brukar vara mellan-lågsäsong.
  Tror trycket på Europeiska resmål – speciellt de med outdoorkaraktär kommer att vara skyhögt ett bra tag framöver. Det är inte bara svenskar som gett sig ut i skog och mark och fått smak för det.

  • Gunilla Yourstone

   Vi överväger Mallorca i februari. Hoppas att det är mindre folk då.

 4. Gunilla

  Det tar knappt en timme att åka till Santo Antao med färja från Mindelo (Sao Vicente) och kan lätt göras över dagen. Bra om man vill kombinera båda öarna också 😉 Kan varmt rekommendera öarna i Kap Verde, vår favorit är annars Sao Nicolau-dit är det inte många turister som hittar och naturen är fantastisk. Och november är perfekt årstid för öarna! November är också perfekt i Karibien, sluttampen på orkansäsongen och vattnet är fortfarande varmt och klart, säsongen tjuvstartar lite nu 😉

 5. Annika

  Tvära kast..Seychellerna (jo, jag tackar jag) o sen Venedig 😂
  Istanbul o Israel..hm.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *