Cision AB är ett börsnoterat svenskt företag som har marknadens mest omfattande mediedatabas över redaktioner och journalister. Man jobbar med bl.a. utskick av pressmeddelanden och även annan kommunikation inom public relations.

Cision brukar med jämna intervall utser de mest betydelsefulla bloggarna inom olika nischer, tex mode, hälsa, familj etc.

Och alltså även resor.

I 2018 års lista över den främsta resebloggarna hamnade alltså vi på en ärofylld 2:a plats. Det berättade vi om häromdagen.

Senast det begav sig för en resebloggarlista hos Cision, var 2013 och då var vi (eller i alla fall vår blogg) knappt ens påtänkta. Roligt att se vilka som fanns med då.

FreedomTravel är ju en klassisk blogg som funnits länge och som vi själva följer och även numera efter diverse bloggevents och pressresan till Agadir känner personligen.

Annars är många av bloggarna från 2013 nedlagda eller på sparlåga, så FreedomTravel är faktiskt de enda som både finns på 2013 och 2018 års lista. Kanske en indikation på hur pass tids- och energikrävande det är att driva en reseblogg ändå? Eller ett bevis på att branschen fortfarande är väldigt ung?

I samband med att listan togs fram, gjorde Cision även en intervju med oss som publicerades igår. Vi svarade på frågor om våra mest lästa blogginlägg, varför vi tror att så många läser oss och de största misstagen presumtiva samarbetspartners gör när de kontaktar oss. Bra och intressanta frågor faktiskt!

Läs Cisions intervju med oss här.

 

6 Comments

  1. Kul med intervjun med er! Och ja, jag tror att du har rätt i båda antagandena, både att det krävs tid och energi att hålla igång en blogg, och att resebloggbranschen är relativt ung.

    • Gunilla Yourstone

      Ja kan nog vara båda. Vi får se om det blir mer kontinuitet på listorna framöver.

  2. Kul att läsa, heja!

  3. Så kul! Stoet grattis!!!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *