Pågående resemaraton

Detta är verkligen en intensiv reseperiod.
Alldeles nyss var vi i Prag på weekend. Sedan nästa gång jag blinkade till befann jag mig i Agadir på pressresa. Nu på fredag kväll reser vi ner till först Victoriafallen och sedan Kruger-parken i Sydafrika.

Och efter den resan är jag hemma hela 1,5 dygn innan jag reser ner till Tropea i Italien.

Hysteriskt? Tja kanske, men att resa är verkligen det jag älskar att göra mest av allt och just nu har jag chansen att göra alla dessa fantastiska resor, så varför inte? Jag mår som bäst på resa och precis just nu ser mitt liv ut så att jag kan resa så här mycket. Just go for it, tänker jag. Vem vet hur det blir i framtiden?

Packningsbestyr och förberedelser

Nackdelen med det här tempot är att man inte riktigt hinner planera och tänka igenom varje resa som man kanske skulle önska. Just nu står jag till exempel förvirrat mitt bland tvätthögarna i källaren och undrar vad jag kommer att vilja ha på mig i Afrika? Lite outdoor och kaki, absolut. Fleecen för mornarna. Men sen då? Behövs någon typ av finkläder? Kanske en klänning vid Victoriafallen? Minns att en tunn axelbandsklänning var perfekt vid Iguazu-fallen. För man blev ju genomblöt och den torkade snabbt.

Eller ska man gå hela vägen och ta med regnstället?

Klädd för vattenfall?

Läste på UD´s app Resklar igår att ATM’sen i Zimbabwe för det mesta är tomma. Dollar måste med hemifrån alltså. Och i Zambia pågår ett kolerautbrott. Hoppsan på båda dessa. Tur att jag lydde mina egna reseråd och gick in och kollade liksom. Fast jag kan tänka mig att området runt Victoriafallen är ganska skyddat och en liten turistbubbla?

2:a på resebloggarlista

Sedan har vi i veckan hamnat som 2:a på kommunikationsbyrån Cisions lista över de 10 främsta resebloggarna just nu. Kul! Och senare kommer även en intervju med oss på Cision. Vi får väl återkomma till det när den är ute.

1:a på listan blev bloggen LadiesAbroad, en favoritblogg som vi själva gärna läser.

8 Comments

 1. Imponerande manga resor, och roliga destinationer. Som vanligt, ni reser alltid till roliga ställen. Och grattis till placeringen!

 2. Hoppas ni får en fantastisk resa till Victoria och Sydafrika. Det är fantastiska ställen. Beroende på hur mycket/litet det regnat under deras sommar är fallet helt olika. Man ser fallet bäst från Zimbabwe-sidan, men Zambezi-floden är finast på Zambia-sidan. Tycker jag som varit där flera gånger. Kolerautbrotten verkar mest ha varit i Lusaka, ca 50 mil från Victoria/Livingstone.

  • Gunilla Yourstone

   Tack! 🙂
   Vattenmängden ska ju vara som allra störst nu i april. Har försökt googla hur regnmängden varit just i år, men inte hittat något. Vi slog till på en helikoptertur också just pga att vi läste att det kan vara svårt att alls fota pga all mist.
   Låter betryggande med koleran.

 3. Fröken Abbe

  Hejsan! På måndag flyger jag till Malta och funderar på att ta med en bag in box i resväskan. Tror du den håller?

  • Gunilla Yourstone

   Hej, har tyvärr ingen aning, har aldrig provat. Men ska jag gissa så tror jag att det håller om man packar in den lite. 🙂

 4. Vilka härliga reseplaner. Var tvungen att bildgoogla Tropea och det ser ju helt fantastiskt ut. Och grattis till andraplatsen på blogglistan, den är ni väl värda!

  • Gunilla Yourstone

   Tack! 🙂
   Ja visst ser Tropea underbart ut? Finns massor att göra i omgivningarna också. Längtar!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *